Popiół a ostrzenie.
Napisano Ponad rok temu
Człowiek ten goli się brzytwą i twierdzi, że przed jej ostrzeniem wciera w skórzany pas wilgotny popiół drzewny.
Ciekawe, czy jest to przesąd, czy faktycznie ma to praktyczne znaczenie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam używam w tym celu zielonej pasty polerskiej wtartej w skórę.
Pytanie jednak co lepiej sprawdza się praktycznie?
Napisano Ponad rok temu
To ja mam inne pytanie
brzytwa bo tak a tak serio to dlatego że taki ma kształt ostrza i jest cienka, poza tym zasadniczo brzytwę ostrzysz przed każdym użyciem, zatem nie ma problemu z robieniem się drutu.
w nożu zaś jak będziesz ostrzył ostrzem to Ci się zacznie robić drut (stal będzie się wyciągać na krawędzi) krawędź będzie zajebiście ostra, ale bardzo nietrwała. zaś jak ścierasz "pod włos" to nierówności się niwelują (nóża jakby ubywa) ale krawędź jest mocna - wychodzi wporst z klingi a nie jest jakby doczepiona :wink:
mam nadzieję że w miare obrazowo.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaką?
Co sądzisz o modelu "Wojsko Polskie" z Allegro?
Może ktoś jeszcze? Nie uważacie, że będąc członkiem forum, byłoby "trendy" jej używać , LOL
Napisano Ponad rok temu
Dlatego noszę brodę
Napisano Ponad rok temu
co do Trendy, to nie ma w tym chyba nic trendy, za to na pewno jest to jedyna męska rzecz która nie uległa równouprawnieniu kobiet
Napisano Ponad rok temu
Wyraziłem się nieprecyzyjnieCassini, golisz się brzytwą?
Chodzi o to, że ja lubię mieć cholernie ostre nożyki przy sobie.
Tak naprawdę to chodzi o to, że lubię sobie nóż podostrzyć na "brzytwę" mimo iż w praktyce mogło by się bez tego obejść :wink:
Ten sposób ciekawi mnie, bo jakoś dziadkowie sobie różne zabawki ostrzyli, a takich patentów jak pasta polerska nie było.
Jeśli chodzi o brzytwę, to uważam, że najlepsza jest taka jednorazowa, którą po zużyciu wyrzuca się w kosz. :wink:
A tak wogóle to noszę brodę.
Napisano Ponad rok temu
A tak wogóle to noszę brodę.
No tak - trendy to jest tu noszenie brody, jak widzę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu miałem taką fantazję i używałem brzytwy, dopóki syn mi się do niej nie dobrał..... i po brzytwie, a świetna sprawa.
Eeeee, Jawor. Rozwiń temat - czemu świetna, plz.
To sprzęt przedpotopowy i jestem ciekaw jak to użytkowo wygląda - jak się szybko można ogolić, nie podcinając sobioe gardła, jak często trzeba ostrzyć, itp.
Napisano Ponad rok temu
Wiem, można, ale nie jest to takie banalne jakby się mogło wydawać. Największy problem miałem jednak z ustawieniem jej na twarzy pod odpowiednim kątem. Zostenę przy Gilletach, brzytwa będzie tylko elementem kolekcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gorzej, jak ktoś sobie niechcący fizjononię przy pomocy tej zabawki zmieni :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze patrzyłem z niepokojem jak dziadek się tym ustrojstwem golił
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Emerson kerambit (model z prostym ostrzem!)
- Ponad rok temu
-
ostrzenie w wykonaniu profesjonalisty.. ;)
- Ponad rok temu
-
Rekojesc w Beckerach...
- Ponad rok temu
-
Spyderco Ocelot
- Ponad rok temu
-
allegro
- Ponad rok temu
-
Nowa strona Lightfoota