Minister zdelegalizował modę militarną
Napisano Ponad rok temu
Zaden pisowsko-lepperowsko-rydzykowski uklad nie bedzie mi dyktowal w co mam sie ubierac.
To już jest jakaś paranoja.
Swoją drogą chyba by warto oprotestować ten pomysl i wyslac jakis list na adres ministerstwa obrony narodowej ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem sytuacja, w której cywil ubrany byłby w kompletny wojskowy mundur wraz ze stopniem i dystynkcjami jest nieprawidłowa, jednak to akurat jest jak dla mnie jawnym i bezsensownym przegięciem rodem z minionej epoki. Chyba, że Twoje stwierdzenie odnosi się wyłącznie do układu obecnie rządzącego, wtedy faktycznie ma sens poruszanie długiej drogi legislacyjnej przepisu.
Osobiście widzę w tym rękę twardogłowych wojskowych starej daty, jakkolwiek po to między innymi jest cywilny nadzór nad armią, żeby chłopaki koszar, do których są przyzwyczajeni nie urządzali nam na ulicach. Zgadzam się, że może być prawdą to, iż minister aktu tego nie przygotowywał, prawdą może być nawet to, że akt ten przygotowywany był dużo wcześniej, jednak podpisał się pod nim, więc okazuje się w praktyce, że z tym cywilnym nadzorem coś chyba jest nie tak.
Napisano Ponad rok temu
:twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
IMHO przepis w tej formie jest debilizmem. Oczywiście na forum o wojskowości gdzie w większości piszą żołnierze uważa się go za słuszny, bo nie będzie bezczeszczenia munduru przez wedkarzy i myśliwych. Armia jeszcze powinna opatentować w urzezie patentowym ten swój kamuflaż.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cofam to co powiedziałem o cywilnej kontroli nad armią.
Przy tworzeniu przepisu ktoś kierował się iście salomonową mądrością.
Jest teraz wilk syty i owca cała
Jak nie wolno nosić a grozi za to tylko upomnienie, to już widzę jak ludzie sie tym będą przejmować
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niech spróbując mi skonfiskować cokolwiek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
prawo nie działą wstecz.
Niech spróbując mi skonfiskować cokolwiek.
Kapral przestań pić zacznij czytac książki, i nie wymachuj tak tym plastikowym pistoletem, bo Cię zastzrzelą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Roznice miedzy zarowkami, diodami itp.
- Ponad rok temu
-
nic śmiesznego
- Ponad rok temu
-
być może zrobiłem coś głupiego [c.d. taktyczne żarcie]
- Ponad rok temu