Taka sobie CUDA EDC w lesie:)
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
pozdrowienia i gratuluje nożyka, miałem w ręku i mi rękojeści nie starczyło, składana żyletka.
Very NICE :wink:
Napisano Ponad rok temu
a CUDA EDC to nożyk do "Dżungli"miejskiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz to AUS8
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
AUS8 wystarcza w zupełności
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz powoli - 154CM wyszczerbić o wiele łatwiej, niż AUS8. Trzyma ostrość dobrze, lepiej, niż VG10 od Spyderco. Mnie w ręcy leży rewelacyjnie we wszystkich chwytach. Tnie bardzo przyjemnie, dzięki wysokiemu szlifowi, wykończeniu i małej grubości klingi. Wyróźnia ten nożyk wyjątkowo dobry stosunek długości krawędzi tnącej do proporcji noża. Efektywna długość KT taka, jak u Endury. Stalowy Integral Bar Lock - Frame od D.Ralpha - bardzo pewna blokada. Dla siłowych prac warto uzupełnić go n.p. Beckerem-Neckerem.No właśnie zależy do czego się używa noża. A tak się składa że ja to psuj jestem i np moja pika to ma tyle szczerb że że że ........ ho ho A nawet ostatnio manix złapał jedną. Więc taką 440 to często musiał bym "naprawiać" Poza tym jak dla mnie za słabo trzyma ostrość.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz powoli - 154CM wyszczerbić o wiele łatwiej, niż AUS8.
Z tego co wiem to jest wręcz na odwrót ( choć oczywiście mogę się myli bo żadnego noża ze 154 jeszcze nie miałem )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cóż zależy jak dla kogo. Dla mnie nie bardzo. No ale ja to dziwny jestem - dla mnie s30v jest średnia w trzymaniu ostrza. Oczywiście jest to moja jak najbardziej subiektywna ocena, która wynika być może z tego, że nie mam dobrej ostrzałki a na tych co mam (Pocket crock stick i taka domowa "bezfirmówka" ) to się muszę narobić żeby taką s30v naostrzyć :wink:AUS8 też nieźle trzyma ostrze.
Pozdrawiam morfeusz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zagadka
- Ponad rok temu
-
Trident TCFM 02
- Ponad rok temu
-
Spyderco Gunting