sztuki walki - turniej w Paryzu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj ogladalem pokazy na eurosporcie z Paryza roznych sw. W sumie calkiem niezle bylo. Troche kiczu z USA o nazwie - artystyczne kata :-) Jednak niektore pokazy wywarly na mnie calkiem pozytywne wrazenie. Szczegolnie w wykonaniu mistrzow karate Oyama, kiedy to gosc stopa i palcami przebijal dechy i kije beasbolowe. Pokaz aikido tez byl calkiem niezly, tylko zbytnio krotki w wykonaniu shihana Tissiera. Taekwondowcy tez byli niezli, szczegolnie wyskok z powietrzu z przebiciem pomaranczy, przymocowanych w ostre jak brzytwa koncowki mieczy :twisted: oraz rozwalenie glowka z wyskoku stosu cegiel :-)
Ogladal ktos z was to widowisko?
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Troche kiczu z USA o nazwie - artystyczne kata :-) Jednak niektore pokazy wywarly na mnie calkiem pozytywne wrazenie.
.. chodzi Ci o formy kata przy muzyce ?? 8O hmmm grrr przegapiłem ... heh przez 2 lata puszczali na Eurosporcie powtórki wlasnie z Bercy :? ... ale ta impreza o której mowa chyba jest świeża ...
Napisano Ponad rok temu
Te cale kata do muzyki w wykonaniu Amerykanow bylo jak zwykle zrobione pod publike i jak dla mnie kiczowate cholernie. Jednak karate z Okinawa i Taekwondo pokazalo sie z jak najlepszej strony :twisted: Ciekawa kolorystyke ubioru, ktory byl naprawde swietny wizualnie pokazala grupa z Indonezji, nie pamietam dokladnie stylu walki...cos miedzy Filipinskimi, a Indonezyjskimi sztukami walki. Poza strojem calkiem niezle wymachiwali cialami :-) Fajny byl rowniez pokaz broni w wykonaniu jakiegos mistrza z Indii.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jest nowy nr Budojo 2/2005
- Ponad rok temu
-
Film o Piotrowskim w TVN24
- Ponad rok temu
-