Esporao i I.U.N.A.
Napisano Ponad rok temu
Z gory dziekuje ;]
Napisano Ponad rok temu
Dostane u was takie info czy nie ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Więc ?? dowiem sie czegos o I.U.N.A albo Esporao ?? ... nie chodzi mi o konkretnie te sekcje we Wroclawiu ale ogolnie o style ...
Z gory dzieki (z nadzieja na odpowiedz)
Napiszcie prosze bo jutro mam isc
Napisano Ponad rok temu
Grupa zaawansowana:
Kompleks Sportowo-Rekreacyjny
REDECO, ul. Rogowska 52 a
(Sala na 1 piętrze)
Wtorek: 21.00-22.30
Piątek: 21.00-22.30
-------------------------------
Grupa początkująca:
Sala Sportowa
MDK FABRYCZNA, ul. Zemska 11
(Wejście od strony basenu, sala 27)
Wtorek: 18.00-19.30
Piątek: 18.30-20.00
POLECAM ;p
Napisano Ponad rok temu
idz na trening kazdej z grup to sie dowiesz
tak jak przedmowca, to jest najlepszy sposob
moga Ci tu przypasic treningi a tu nie przypasic
Napisano Ponad rok temu
W okolicach biskupina/sępolna masz IUNA i chyba nie jest to najgorszy wybór. W każdym razie idź na treningi obu grup, których trenningi Ci pasują popatrz,potrenuj, oceń... różnice stylu między grupami i tak zaczniesz dostrzegać dopiero po jakimś czasie trenowania.
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Graczy Esporao widziałem kilka razy, w tym kilku Brazylijczyków (np Mestre Marinaldo),
z kolei graczy IUNA miałem okazję podziwiać tylko raz i to niewielu (Polacy), dlatego nie czuję się upoważniony do opowiadania o ich stylu (mógłbym Cię wprowadzić w błąd).
Obie grupy prezentowały się bardzo dobrze, jednak bardziej urzekł mnie sposób gry Esporao.
Wiele w nim balansu i podstępu. Założyciele i główni nauczyciele z tej grupy pochodzą z Bahia, więc w ich grze, poza mocnym ulicznym rytmem, znajdziesz też sporo "podtekstów". A sam Mestre? Jak mówiłem pochodzi z Bahia... jego Mestre był uczniem Bimby, jest ceniony i rozchwytywany w świecie capoeira, cechuje go bardzo dobre podejście do ucznia (wymagający ale i przyjazny) a umiejętności i możliwości techniczne przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Z tego co wiem to polskie (nie wiem jak to jest za granicami naszego pięknego kraju) Esporao stawia głównie na regional, lecz wpływ brazylijskich nauczycieli pozostawia w ruchach graczy z tej grupy lekki posmak angoli. Szeroka, mocna gra z dużą ilością zasadzek, ale też nie pozbawiona dialogu, miejsca na dobrą zabawę i koleżeńskie floreios.
Pozdrawiam
PS. chętnie przeczytam opis stylu IUNA (jak i innych), może jednak skusicie sie i uwolnicie na chwilę klawiatury?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako, że odzew chyba nie trafił w Twoje zapotrzebowanie , spróbuję napisać coś od siebie...
(...)
wszystko pieknie, ale to chyba trener prowadzi zajecia, anie mestre? i najwazniejsze sa jego kompetence. dlatego moim zdaniem najrozsadniej jest isc na trening kazdej z grup.
Napisano Ponad rok temu
Na treningach byłem.... i na 90% wybieram Esporao
No zobaczymy jak to będzie hhehe
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Gasparzinho
grupo I.U.N.A de Capoeira
P.S. Ciekawe kto sie skusi na przyjście do nas po takiej reklamie :papieros:
Napisano Ponad rok temu
Gaspar, jeszcze dwa takie posty i mnie przekonasz... a czy dresiki mają aby jakieś odblaskowe elementy?
Pozdrawiam w niedzielny poranek (znaczy koło południa :roll: )
Napisano Ponad rok temu
Przemoc to ja mam na moich treningach Muay Thai .... na Capoeira .. troche co innego oczekuje
Napisano Ponad rok temu
sekcji baletowej? kluby popołudniowych miłośników mleka kokosowego?
sprecyzuj proszę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Warsztaty Akrobatyki
- Ponad rok temu
-
Czy ktos wie jak mozna uszyc pokrowiec na berimbau?
- Ponad rok temu
-
tykwa
- Ponad rok temu
-
Warsztaty z Mestre Nestorem Capoeira...
- Ponad rok temu
-
Mestre Curio "jest tylko Angola!"
- Ponad rok temu
-
Pudzian a la Capoeira