Staż Aikido z D. Bieńkowskim 5 Dan 29-30.11.2005 w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Warszawska Szkoła Aikido
Kokusai Aikido Kenshukai Kobayashi Hirokazu Ha
zaprasza na seminarium aikido które poprowadzi:
Sensei Dariusz Bieńkowski(5 dan)
Miejsce:
Dojo Warszawskiej Szkoły Aikido
Obiekty Bielańskiego Klubu Karate Kyokushin
Teren Akademii Wychowania Fizycznego (AWF)
Ulica Marymoncka 34
01-813 Warszawa
Pawilon nr 43 (różowy)
29.10.2005 (sobota)
13.00 - 14.30
14.45 - 16.15
16.20 - egzaminy
30.10.2005 (niedziela)
10.00 - 12.00
12.15 - 14.00
Koszt:
całość : 70 PLN
jeden trening: 20 PLN
Nie przewidziano możliwości noclegu na macie.
Kontakt 600 888 373
Gorąco zapraszamy
Napisano Ponad rok temu
to jest 29-30.10.2005
Pancer
Napisano Ponad rok temu
Po kilkunastu godzinach w robocie, chrzanią mi się cyferki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotki miejmy nadzieję, że będą w sieci, bo ktoś robił.
Napisano Ponad rok temu
Relację i fotki może niech ktoś bardziej kompetentny wrzuci.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jeśli chodzi o mniej kompetentnych to mam wizję że coś napisze, a później sensei bieńkowski wpadnie na vortal i wielką pieczęć "HEREZJA" przybije
jednak postaram sięznieść to po mesku i w piętek jak beę miała chwilę oddechu coś skrobnę 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdjęć ze stażu nie ma, ale o dziwo kolega Pancer postanowił wyjść z ukrycia i wszedł po wyborach (ciekawe, prawda) na łamy prasy wyznająć całą prawdę o swoim klubie:
KLUB PANCERNIKA - KLIKA W FOTELIKACH
Taaa... cicha woda, a jak przyszło rozdawanie foteli i fotelików to nawet koledze Pancerowi powieka nie drgneła aby sie kliką nazwać :wink: Wybory dopiero za 4 lata w końcu :wink:
Ł( rozbrykany ofFtopowo i potwornie zazdrosny ze sie na żaden fotelik nie załapał) 8)
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem staż był z gatunku tych bardziej swojskich- pracowliśmy bowiem nad naszym mrocznym i tajemniczym meguri 8) .
Ze wstydem przyznam że na pierwszym treningu to bładziłam w obłokach więc go za bardzo nie pamiętam ,zostawię więc tu pole do popisu dla innych :wink: ale już z dalszymi było lepiej 8) - tym bardziej że tu mogę sięna dodatek posiłkowaćzdjęciami
więc.. Staż trwał dwa dni- za każdym razem jako drugi trening mieliśmy sprzęt. Za pierwszym razem było to jo- a dokładniej jodori.
Tłum był dziki :? - podzieliliśmy się więc na grupy. I
dalej- kokyunagi i takie rzuty z podcięciem (nie wiem jak się nazywają), rózne formy i róznie tą koncówką wywijaliśmy (ok- mogę napisać że pracowaliśmy w różnych przestrzeniach i w róznym czasie :wink: jeżeli ktoś się poczuje tym bardziej usatysfakcjonowany)
Później uke takował bokkenem (techniki joken® ) Zabawa zaczeła sięod nowa... Też pamiętam grę w "co zrobić żeby oni wreszcie zaczeli pady robić jak się pod to udo/kolano uderza" - długa nazwa ale gra była dosyć popularna. Uke nie należeli do gatunku spolegliwych (oczywiście zdarzały się chlubne wyjątki :-) )
Mimo wszystko na tym treningu raczej więcej było stania i czekania na swoją koleję niż ćwiczenia - ale to moja sobiektywna opinia zważywszy na to że byłam w nastroju żeeby się porządnie zmęczyć ;]
Po tym treningu były ekzaminy- nic ciekawego :twisted: - bo na stopnie uczniowskie :wink:
Ok.. niedziela...
to był już pelen wachlarz aikidockich technik...
było nikkyo ura (moje ukochane )
następnie kilka form kokyu-ho - świetne )
i kokyunagi w technikach ręcznych-sporo- hm... chyba to ten trening wycisnął na mnie tą wizję wszechobecnego meguri...
ostati trening to bokken - co tu dużo mówić - te kichony się pewnie jakoś nazywają - niestety z nazewnictwa się nie popisze. Był między innymi men na men (pierwzy ), ale za to jakże skomplikowany się okazał), były też takie z tsuki pośrodku. O ile dobrze pamiętam to wersje omote i ura także się przewijały - tyle ze nie pamiętam w czym
Trzeba jednak notowac podczas tego stażu czy coś, bo jak później jedna dziesiąta tego co sensei przekazywał zostaje w głowie to jest dobrze (starość nie radość ehh... )
Można też mieć nadzieję że jak będę już robić coś podobnego to klapka zaskoczy i przypomnę sobie złote rady
Ok- na koniec odbył sięjeszcze jeden egzamin- także ucznowski
I rozjechaliśmy się (tudzież rozeszliśmy) do domów (tudzież w inne miejsca) z utęsknieniem wyczekując pierwszego stażu z cyklu EFE w siedlcach
the end
Relacja troszkę mętna, ale cały czas zastanawiam się czemu w piatek wieczorem siedzę w domu...
hmm...
:wink:
Kilka fotek wkleję jutro ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po tym treningu były ekzaminy- nic ciekawego :twisted: - bo na stopnie uczniowskie :wink:
Jak to nieciekawe, mi twój egzamin bardzo się podobał. Panie i Panowie Tatsu zdała egzamin na 2 kyu
Napisano Ponad rok temu
ale zdjęcia udało mi sie wygrzebać
chociaż tylko linki podam bo nie jestem w stanie jeszcze siębabrać w tym image shocku...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
swoją drogą ciekawe czy jakby się dymek dorysowało nad głowami to czy nie odpowiadałoby to czasami stanowi ducha sensejostwa jak na swoich uczniów patrzą
[/URL]
inne zdjęcia będą na warszawskiej stronie- do czwartku najdalej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje, gratulacje!!!!!!!!!! Czarny pasek juz za progiem 8)Jak to nieciekawe, mi twój egzamin bardzo się podobał. Panie i Panowie Tatsu zdała egzamin na 2 kyu
Napisano Ponad rok temu
gratuluje jeszcze raz.... egzamin był super było się tak przed denerwować :wink:
hehe Tobie też gratulujemy W końcu 3 kyu to już nie przelewki :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
B. Brunner 6 dan, D. Bath 5 dan we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
VI Otwarty Integracyjny Staż Aikido i Ken Jutsu wrażenia
- Ponad rok temu
-
pierwsze wrażenia ze starzu integracyjnego w Warzszawie
- Ponad rok temu
-
Bokken
- Ponad rok temu
-
Czy mistrz odpowiada za swoich uczniów i ich poglądy?
- Ponad rok temu
-
staz z shihan Tamura w Schwerinie 12/13.11.2005....
- Ponad rok temu
-
Największe wydarzenie w historii Polskiego Yoshinkanu...
- Ponad rok temu
-
poszukiwacz
- Ponad rok temu
-
19-20.11.2005 Staż z Patrick Matoian 6 DAN
- Ponad rok temu
-
04.11 - 05.11.2005 Staż z Giampietro Savegnago 8 DAN
- Ponad rok temu