COMBAT56 CZY KRAV MAGA
Napisano Ponad rok temu
chciałbym zacząć ćwiczyc jakiś system combat. zastanawiam sie nad combat56 lub krav maga. moj znajomy cwiczy c56 i twierdzi ze jest skuteczniejszy i brutalniejszy niz km. czy ktoś moze ma jakies porownianie obu systemów? z góry dzieki
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
MOIM ZDANIEM - to wszystko kwestia trenera, jeżeli trafisz do dobrego szkoleniowca to i w KM i C56 znajdziesz to czego szukasz czyli skuteczności. Jeżeli będziesz miał pecha i trafisz na oszołoma to "sorry Winetou"
Najlepiej idz i sprawdz - nie sugeruj się li tylko opiniami "fachowców " bo wpadniesz w pewien rodzaj choroby, który niestety toczy się na forum - pyskówka zwany.
Idz, ćwicz, sam oceń
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
ja cwicze KM i twierdze ze jest skuteczniejsza. to co laczy mnie i twojego kumpla to fakt ze ja nie cwiczylem C56 a on (tak podejrzewam) KM i obaj teoretyzujemy.moj znajomy cwiczy c56 i twierdzi ze jest skuteczniejszy i brutalniejszy niz km.
podtrzymuje to co powiedzial przedmowca i dodam od siebie:
nie sugeruj sie tym co jest brutalniejsze. brutalnosc nie jest wyznacznikiem skutecznosci a w niektorych przypadkach swiadczy wrecz o jej braku i stanowi dobry slogan reklamowy. pewnych "brudnych trikow" nie da sie przecwiczyc (bylo o tym na forum) i pozostaja teoria badz sa trenowane "na sucho". to tak jak bys wypuscil na ring boksera ktory cwiczyl tylko na worku. no niby facet trenowal uderzanie ale co z tego?
pozdrawiam;
ps.
ta uwaga o brutalnosci nie jest proba zdyskryminowania C56. nie trenowalem - wiec nie wiem co jest lepsze;
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozdwojenie jaźni
- Ponad rok temu
-
czy warto trenowac krav mage zeby obronic sie na ulicy?
- Ponad rok temu
-
KM Notebook ... gdzie i kiedy ?
- Ponad rok temu
-
Systiema
- Ponad rok temu
-
PRZETRAG NA INSTRUKTORA
- Ponad rok temu
-
Jak oszczędzić 600plnów i zdobyć P1 ;-)
- Ponad rok temu
-
Filmiki
- Ponad rok temu
-
ŚLĄSKIE CENTRUM KRAV MAGA ZAPRASZA NA WSPÓLNE TRENINGI
- Ponad rok temu
-
Fotografie z treningów systemu MCMAP- US Marines...
- Ponad rok temu
-
selous scout gdzie mozna się czegoś dowiedzieć?
- Ponad rok temu