Niedrogi ( a w miare dobry ) Multi Tool
Napisano Ponad rok temu
Szukam multitoola ( nie dla siebie ) ma być w miare solidny i mieć jak najwięcej funkcji
Cena - absolutny max to 200zł
Propozycje - może coś od Herbertza/FESa,Winchestera( widziałem na military.pl całkiem ciekawe modele) Master Cutlery a może coś od Topexa
W sumie sam niewiem co wybrać, tym bardziej że to nie ma być dla mnie , bo sam , wolałbym dozbierać kasy i kupić jakiegoś Leathermana...
Napisano Ponad rok temu
mlodyraduh
Napisano Ponad rok temu
na bazarze czasem można cośwychaczyć - popytaj tam
ja kupiłem gerbera toola za 200 a chwile potem poszedł swisstool za 230
Napisano Ponad rok temu
Ale mój kolega dla którego to ma być ustalił maksymalną granice na 200zł a w tej cenie chyba nic lepszego sie nie kupi ( z nowych)
Osobiście miałem okazje używać kilku modeli Topexa( niektóre są wcale nie takie złe, tzn do normlanego spokojnego użytku wystarczą) i jednego FESa - również nie ma na co narzekać
Napisano Ponad rok temu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Zaponiałem dodać że głównym zadaniem toola ma być uzupełnienie zestawu narzędzi w starym motocyklu ( Junaku), więc przydałyby sie wymienne końcówki wkrętaka ( bity) i ewentualnie(nie jest to konieczne) klucze nasadowe. Poza tym m tool ma wykonywać typowe zastosowanie "ogniskowe " : zastrugac kijek , otworzyć piwo itp.
Napisano Ponad rok temu
jedno, albo drugie.
Kupując z aukcji dobrze się dopytaj albo zobacz. Ostatni tani Wave miał uszczerbane ostrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swiat noży miał niedawno schrada multi w cenie rozsądnej...z wymiennymi bitami
Jakoś nie za bardzo wiem co to. Może jakiś link albo fotka??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
parę miesięcy temu - SOG Powerlock za 120 złociszy
i nikt oprócz mnie go nie chciał :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wprawdzie to nie strona nożowa, ale na szybko znalazłem tylko to zdjęcie
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę dobry sprzęt. Właśnie takie używane przez SWAT.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu jest ten SOG ... Moze jest mało subtelny i nie tak dopracowany jak moj Wave , ale nie wyglada zle... Nie wiem tylko po co te boczne "skrzydełka"? Mają zwiększać 'Ramię dźwigni" przy używaniu śrubokręta?
Napisano Ponad rok temu
Whttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=69409800
Wyglada trochę jak PST Leathermana.
Napisano Ponad rok temu
Skrzydełka możno zdejmować. Więcej siły możno przyłożyć, jak ostre krawędzie zasłonięte. Dzięki zastosowaniu synchronizujących kół zęmbatych, możliwe jest operowanie jednoręczne (jak balisongiem) oraz praca z mniejszym wysiłkiem (dźwignia). Nie trzeba kupywać specjalnych bitów i adapterów - pasują najtańsze uniwersalne. Cęgi mają dospawane wstawki z bardzo twardego stopu. Konstrukcja łatwo się rozkręca dla smarowania, czyszczenia, regulacji, naprawy, zwykłym kluczem bez utraty gwarancji. Jakość obróbki i pasowania na najwyższem poziomie. Tyle o moim saperskim B61 EOD (black).http://www.sogknives.com/pwrlck.htm
Tu jest ten SOG ... Moze jest mało subtelny i nie tak dopracowany jak moj Wave , ale nie wyglada zle... Nie wiem tylko po co te boczne "skrzydełka"? Mają zwiększać 'Ramię dźwigni" przy używaniu śrubokręta?
Napisano Ponad rok temu
Nie trzeba kupywać specjalnych bitów i adapterów - pasują najtańsze uniwersalne. Cęgi mają dospawane wstawki z bardzo twardego stopu.
Fajnie, ze pasuja standardy - to DUZA ZALETA!!!
ja musze kupować specjalne ...
A jak sobie radzą z cięciem drutu?
Napisano Ponad rok temu
Na razie nie trafiłem na taki, by były problemy. Tnie wszystko bez wysiłku. Chodzi o wersję EOD.A jak sobie radzą z cięciem drutu?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Oddam oryginalne DVD Tri-Angle w dobre ręce" Edyc
- Ponad rok temu
-
Zgroza!!!
- Ponad rok temu
-
Głupie (?) skojarzenia
- Ponad rok temu