Mam kilka świeżych refleksji odnośnie parki N3B firmy Fostex.
Rok temu kupiona za 300 zł z racji tego, że Alpha była 2x droższa a ten sam model od MilTec'a wyglądał przy niej jak zabawka i warto było 100 zł na Fostex'a dołożyć.
Rok temu zima w Warszawie konkretna byłą i w tej kurtce latałem na samą koszulę albo bluzkę i ewentualnie cienki polartec. A okolice -20 stopni to często były zeszłej zimy w modzie.
Tej zimy ... zdziwko.
Powodów może być kilka ....
No po prostu przy minus 10 stopniach bez grubego polaru na koszuli nie dało się chodzić.
Przy minus kilku zmarzłem idąc na zakupy do marketu w samej koszuli.
Albo się rozhartowałem ... albo duuuużo większa wilgotność + wiatry tej zimy (mimo, iż temperatury to max -12).
Czy przez rok wiszenia w szafie może się wypełnienie zniszczyć ? Jasne ... gdybym nie wiedział, że może i trzymałbym skompresowaną czy inne durne nieuprzejmości kurtce wyrządzał.
A moja komfortowo leżała w worku na śmieci, nieskompresowana a potem po przeprowadzce wisiała na wieszaku.
No i już nie jest taka ciepła albo ja się zrobiłem królevna na ziarnku grochu na mrozy
A ... no i kieszenie kiepskie i dziury od noszenia portfela i długopisu się robią i guziki przyszyte na kilka dni noszenia - musiałem reperować (ale to chyba standard w militarnych ubraniach)
Czaję się teraz na
The North Face McMurdo Parka rozmiar L z jakiejś fajnej wyprzedaży poniżej 900 zł
Może się uda w marcu ... nawet na Fenixa L1D CE i Eneloopy poczekam aby ją mieć ... wczoraj przymierzyłem i cem mieć
Trzymać się ciepło