Zegarki Casio serii PRG - pytanie do właścicieli.
Napisano Ponad rok temu
Temat zegarków przewijał się na tym forum kilka razy. Poczytałem, ale nie widziałem nic na temat zegarków Casio serii PRG. Czy może ktoś z Was posiada takie cudo i może podzielić się wrażeniami z "używania"? Ma to jakieś wady? Zamierzam niedługo kupić sobie na urodzinki; albo Casio albo Luminoxa i lekko sie waham... Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Jest fantastyczny - bardzo lekki i "świeci" jak wariat w nocy
W najbliższym czasie opiszę moje wrażenia z używania go i wrzucę kilka zdjęć.
Co do Casio to nie znam tych zegarków (PRG)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co pamiętam, to kane miał Luminox'a i nie był zadowolony...
Napisano Ponad rok temu
Wyglądają identycznie jak Luminox...
Z tego co pamiętam, to kane miał Luminox'a i nie był zadowolony...
Napisano Ponad rok temu
Dopiero po napisani poprzedniego posta zorjentowałem się, że masz na myśli serie PRO TREK.
Miałem podobny dylemat przed zakupem mojego zegarka - podobał mi się Casio PRT 410T.
Tylko jego cena jest znacznie większa niż Luminoxa.
To prawda, że Casio oferuje więcej funkcji , ale poczytałem sobie wypowiedzi użytkowników tych zegarków i nie zawsze mogli oni powiedzieć dobre słowa o swoich "maszynach" (termometr mierzy temperaturę ręki, wysokościomierz czasem mija się z prawdą itp).
Nie to jednak przesądziło o wyborze Luminoxa. Od około 12 lat używam
Casio z serii Oceanus AW-503 i w tym zegarku posiadam 3 alarmy,2 stopery. Przez ten okres może kilka razy potrzebowałem stopera, jak chcę wstać rano i tak nastawiam "normalny" budzik. Za to wieczorem brakuje mi podświetlenia tarczy zegarka.
I tak mój wybór padł na Luminoxa. Godzinę odczytasz zawsze, zarówno wieczorem jak i w dzień. Jest datownik i wodoszczelność zegarka pozwala na wiele.
Ale wybór należy do Ciebie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spoznia sie, szybka zbyt latwo poddaje sie rysom i od jednej wskazowki odpadla kapsulka z trytem...to by bylo na tyle. Aha no i oczywiscie ten niepraktyczny parciany pasek ktory bez czestego mycia , capi jak cholera !Z tego co pamiętam, to kane miał Luminox'a i nie był zadowolony...
Napisano Ponad rok temu
P.S.
A jak z gwarancją? Nie można tego odesłać?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
LM SUPER TOOL V Swiss Tool
- Ponad rok temu
-
Victorinox SwissTool Spirit Plus
- Ponad rok temu
-
inova vs gerber
- Ponad rok temu