powiedzmy że taktyczna wiatrówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Można w nim zastosować 3 rodzje zasilania--kartusz CO2-12grm , butla 120ml na co2 lub powietrze--powietrze ma tę zalete , że można spokojnie strzelać przy ujemnych temperaturach.
Jak coś bardziej realnego do zabawy to oczywiście MAKARON/V --tani , solidny , realistyczny , itd... , a przede wszystkim STALOWY!!! a nie z papieru.
Jeśli jedno strzałowy , tani celny i dosyć silny to czeski LOV21 na CO2
jest jeszcze CROSSMANN --na CO2 z zamkiem do ładowania jak w KBKS --dosyć przyjemna zabawka po małych modyfikacjach --do tego tani.modelu nie pamiętam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
odnośnie trzszcżacego plastiku to jest on tylko okladkach i nie wpływa to w żaden sposób na strzelanie czy wytrzymalość.
Generalnie RAM to raczej sprzęt treningowy.
Ból przy strzale kulką gumową jest znaczący
przy farbie jest odczuwalny ( z 6-10 metrów nawet bardzo :wink: )
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
seria trzystrzałowa w plecy z 12 metrów..ślad jest widać go dobrze.
siniak jest także.
RAM tak jak pisałem to raczej broń treningowa do CQB (ze względu na krótki zasięg)
jako dobrą wiatrówkę krótką polecam całą stajnię Umarex-a
nie mogę sie zgodzić z niektórymi opiniami..to są dobre model i nie maja na naszym rynku konkurencji :wink:
polecam własnie nowość CP 99 Compact z ktorego były rozgrywane zawody PPP w Morsku.
Może moja opinia nie jest to końca subiektywna (obcuje z nimi na codzień )
ale naprawdę oprócz makarowa to nie widziałem nic lepszego na naszym rynku jeśli chodzi o krótka wiatrówkę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wpływa, wpływa -- w końcu tam się sprzęt trzyma i można to było zrobić lepiej, choćby na poziomie starych pistoletów Umarexa (bo w nowych jest już różnie, zwłaszcza Desert jest dość marny).odnośnie trzszcżacego plastiku to jest on tylko okladkach i nie wpływa to w żaden sposób na strzelanie czy wytrzymalość.
Niestety dotarłem dopiero w sobotę więc nie miałem okazji postrzelać ale miało to tę dobrą stronę że i do mnie nie strzelali
Napisano Ponad rok temu
No akurat tego się nie da ominać: pod okladkami znajduje się port na kapsułę CO2 i ta okładka jest ruchoma...
jeśli męczy Cie to MAP to polecam CP99 tam nic nie trzeszczy
(zresztą to wszystko kwestia gustu - mialem w łapach chyba wszystkie modele Pistoletów na CO2 jakie były i są sprzedawane w Polsce...i nic nie umywało się do Umarexa:
skif pomyłka; nie wygląda to dobrze-no może przypomina guna z gwiezdnych wojen a magazynek to jedna wielka lipa..fakt że 28 srutów ale każdy trzba ładować ustalaczem ..co tu wiele pisać psuły się niemilosiernie... Crosmany..beeee nic nie przypominają a sposób ładowania jakiś taki..przekombinowany
Makarov to jest fajna zabawka z wyglądu..bajer że jest na oryginalnych częściach..ale tu znów lufa gładka daje znac po sobie marną celnością
jeśli miałbym wybierać jakieś pistolety :
-wygląd.i sposób dzialania zbliżony do oryginału: Makarov (ale celność marna)
-wygląd i celnosć na dobrym pozimie Umarex (tu króluje dla mnie Reck Police kopia P228)
-celnośc twinmaster lub HW 45
-dobra zabawa PPK/S lub CP 99 Compact (celność na pozimie Makarova ale tu mamy znow Blow-back!)
PS a w dupę do dostałem kontrolnie..sprawdzaliśmy czy to wogule dziala
Napisano Ponad rok temu
Natomiast CP 99 Compact jest w tej chwili zdecydowanie najlepszą ofertą, wystarczająca celność i zabawa znacznie lepsza niż w tych na zwykłe śruty. A jeśli ktoś ma więcej czasu to polecam to co sam mam -- FWB 80
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MAP czemu sie pozegnales z kasownikiem, ktorym to okresleniem jak mniemam hw40 zostalo nazwane? bo na 1280 rozdzialce ten awatar niewielki jest
Napisano Ponad rok temu
Trafił mi się Feinwerkbau którego chciałem mieć już dawno w niezłej cenie i dość szybko się dogadaliśmy więc kasownik służy już koledze z Iwebu. To był jeszcze gładkolufowiec więc bardzo za nim nie tęsknię, te które można dostać są już oczywiście gwintowane a kupowane w Niemczech dodatkowo kosztują przyzwoicie. Jest też nowa wersja z przyrządami w typie TruGlo.
Napisano Ponad rok temu
dziadek do orzechów przebija go celnością, z wyjątkiem dystansów powyżej 35 i do 50metrów. Zapach i dymek dopalanego olejku ze śruta, jak w bajce. Wieczorem melanholia :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Makarov to jest fajna zabawka z wyglądu..bajer że jest na oryginalnych częściach..ale tu znów lufa gładka daje znac po sobie marną celnością
Części oryginalnych, wymiennych z bojowym to ma akurat niewiele, natomiast konstrukcja wytrzymałością i projektem jest bardzo zbliżona do broni bojowej
Lufa w sprzedawanych od roku Makarovach jest gwintowana, ale to nie ma znaczenia (osobiście wolałbym gładką do kulek BB) jednak SSG2000 sprawdził obydwie wersje (gładka i gwintowana) różnic nie zanotowano.
Należy używać śrutu BB i to wyłącznie stalowego (chyba tylko Anics robi) bo ołowiany jest tak mocno wypychany przez sprężynę popychającą, że się odkształca i potrafi pięknie zablokować magazynek
Celność jest wystarczająca do zabawy w PPP i strącania puszek na 15m (przy dobrym egzemplarzu nawet do 20m), do strzelań tarczowych są inne pistolety
Napisano Ponad rok temu
Złożony:
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
pistolet wiatrówka: tylko HW45. Piękny kształt, pełna możliwość regulacji pracy spustu,
To jeszcze dodam: w kalibrze 5.5. Zaden z pistoletow, z ktorymi mialem do czynienia (a choc z pistoletu strzelac nie umiem, co M_A_P moze potwierdzic, mialem ich sporo) nie daje takiej frajdy. Jednego mialem kupowac na wiosne i zaluje ze nie kupilem. Drugim aktualnie sie opiekuje, dopoki kolega nie sciagnie z zagranicy.
Napisano Ponad rok temu
Części oryginalnych, wymiennych z bojowym to ma akurat niewiele, natomiast konstrukcja wytrzymałością i projektem jest bardzo zbliżona do broni palnej
Jeśli szkielet i zamek nie to mało części oryginalnych to ja przepraszam
oczywiście nie moge być zamienne z oryginalami ..ale są z tych samych materialów i to są te same części ale lekko " tunningowane" aby pasowały do zaworu CO2 i nie były wymienne z prawdziwym Makarovem :wink:
A jeśli szukamy wiatrowki naprawde taktyczej z długich to chyba nie ma większej niże S-16 :wink:
Przy kalibrze 5,5 ma prędkosc ok. 240m/s
W angli jest to jedna z lepszych wiatrowek do polowań (bo pamietajmy że tam można polować na drobną zwierzynę)
i nie obraź sie Heimdall ale ten AA to prędkośc marną a i zbiornik nie jest za duży
Napisano Ponad rok temu
Materiały - zgadzam się, jak w bojowym pistolecie (no może lufa nie jest odkuwana)
Projekt - zgadzam się, wytrzyma naprawdę dużo.
Jedynymi wspólnymi - wymiennymi częściami są: sprężyna zamka i okładka rękojeści (chociaż w oryginale jest inna). Ja w swoim makarowie mam okładkę gumową z NRDowskiej wersji makarova.
Zamek ma zupełnie inną konstrukcję (chociażby rozwiązanie prowadzenia iglicy), poza tym brak jest pazura wyciągającego łuski, sprężyna kurka jest jednostronnie wymienna (bo w oryginale jest dużo mocniejsza), można bojową stosować w wiatrówce ale nie można z wiatrówki przełożyć do bojowego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
impregnacja kurtki
- Ponad rok temu
-
G.I Jungle
- Ponad rok temu
-
True Utility
- Ponad rok temu
-
Co to za buty??
- Ponad rok temu
-
Impregnacje kapelusza ?
- Ponad rok temu
-
sklpey w niemczech
- Ponad rok temu
-
Kabura mocowana z tyłu
- Ponad rok temu
-
dla krzesimieszków i nie tylko...
- Ponad rok temu
-
Jakie buty?
- Ponad rok temu
-
Chce kupic latarke ale nie moge sie zdecydowac jaka hmm??
- Ponad rok temu