Gala MMA Sport Colosseum 15 - 15.10.2005
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrzy zawodnicy, dobre zasady, dobre widowisko.
Dobre sedziowanie kimury.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wracam do tematu tv i odpowiadam dlaczego klapa medialna- dwie walkio o mistrzostw swiata, starczy nic wicej dodac i ujac. oprawa medialna polskiego mma- towaru niezle chodliwego na swiecie i w polsce jest do dupy. pod tym wzglendem wszyscy panowie dwoja do dzienniczka.
podaj algorytm szukania sensu w swojej wypowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wracam do tematu tv i odpowiadam dlaczego klapa medialna- dwie walkio o mistrzostw swiata, starczy nic wicej dodac i ujac. oprawa medialna polskiego mma- towaru niezle chodliwego na swiecie i w polsce jest do dupy. pod tym wzglendem wszyscy panowie dwoja do dzienniczka.
ze ki ch*j?
Napisano Ponad rok temu
a teraz wszyscy razem: DZIEKUJEMY MKIMURZE!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieję, ze nie dostanę bana za linka do innego forum, jest kompletnie w innej tematyce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wyniki z komentarzem na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Wtrącę swoje "trzy grosze"
Turniej:
Udane walki, zawodnicy z zagranicy (szczególnie Czesi), w mojej ocenie, zaprezentowali się dobrze. Efektowne walki Mameda Khalidowa, dobra dyspozycja Łukasza Chlewickiego. Szkoda, że zabrakło finału. Poza tym, profesjonalny sędzia ringowy (z charyzmą i usmieszkiem), efekty świetlene i dźwiękowe - na miarę możliwości, nie obietnic, "żartobliwy" konferansjer. Ogółem, uznanie dla zawodników i organizatorów, ciężka praca za nimi.
Cytat z kosior.pl:
"Do sędziów ponownie nie miał szczęścia Sebastian Olchawa z Akademii Sarmatia - w przypadku jego starcia z Bohumilem Lungrikiem podyktowany powinien zostać remis i dogrywka." - z mojego punktu widzenia, to nie do końca. Zebrał od Lungrika w stójce, w końcu go sprowadził, ale na wykończenie nie straczyło już czasu a może i taktyki. Chociaż trzeba oddać zaangażowanie i waleczność.
Cytat ponownie:
"Paweł Witek szybko rozprawił się z wyraźnie mającym od dłuższego czasu problemy z taktyką Igorem Kołacinem, który odklepał uderzenia z dosiadu." - uderzeń nie widziałem, ale modzi siedieli rząd przede mną i może mają lepszy wzrok więc pewnie opiszą jak było.
"Krzysztof Kułak miał ogromne problemy w walce z debiutującym Radosławem Burym z Mighty Bulls Gdynia, ale zdołał poddać go w dogrywce kimurą. (...) Dobrze zaprezentował się też debiutujący Radosław Bury przez większość walki dominując nad Krzysztofem Kułakiem." - można mnie posądzić o stronniczość, bo w końcu chodzi o kolegę z klubu, ale mogę się wypowiedzieć, więc korzystam. Dwie pierwsze rundy, zdecydowanie dla Radka. Końcówka drugiej nie mogła przesądzić o werdykcie całej walki. Jak się okazało, to debiutant nie miał szczęśćia do sędziów. W sytuacji, gdy dwóch podyktowało remis a jeden wygraną na korzyść Burego, dogrywka jest "lekkim" zaskoczeniem. Radek po dwóch rundach powinien wygrać przez decyzję. Podkreślić trzeba, że Radek wyraźnie dominował przez dwie rundy, mocno obijając Kułaka. W dogrywce doświadczony przeciwnik wypracował swoje, ale dwie pierwsze rundy pewnie długo będzie odczuwał. Mam nadzieję na rewanż.
Do zobaczenia na następnej gali!
Napisano Ponad rok temu
Się zarumieniłem, kurcze. 8)profesjonalny sędzia ringowy (z charyzmą i usmieszkiem)
Sedziowie orzekli w tym przypadku jednogłośnie wygraną Czecha.Do sędziów ponownie nie miał szczęścia Sebastian Olchawa z Akademii Sarmatia - w przypadku jego starcia z Bohumilem Lungrikiem podyktowany powinien zostać remis i dogrywka."
"Paweł Witek szybko rozprawił się z wyraźnie mającym od dłuższego czasu problemy z taktyką Igorem Kołacinem, który odklepał uderzenia z dosiadu."
Uderzeń nie było, Igor odklepał z niewiadomych przyczyn, sam byłem zaskoczony, wyglądało, jaky zasłabł.
Dwóch sędziów typowało remis, jeden wygraną Radka. W tej sytuacji sprawiedliwe wydawało mi się podyktowanie dogrywki.Dwie pierwsze rundy, zdecydowanie dla Radka. Końcówka drugiej nie mogła przesądzić o werdykcie całej walki. Jak się okazało, to debiutant nie miał szczęśćia do sędziów. W sytuacji, gdy dwóch podyktowało remis a jeden wygraną na korzyść Burego, dogrywka jest "lekkim" zaskoczeniem.
Z punktu widzenia sędziego ringowego:
Po tej gali jestem utwierdzony w przekonaniu, że walki powinny byc sędziowane przez sędziów punktowych, a sędzia ringowy powinien tylko i wyłącznie pilnować przestrzegania przepisów na ringu. Nie miałem zdania odnośnie żadnej walki poza tymi skończonymi przed czasem, pilnowanie zawodników pochłania uwagę na tyle, że nie pozwala wydać werdyktu odnośnie przebiegu walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panie Kimura, chyba najlepsze miejsce na gali do obserwowania wydarzen, moze jakis opis na wzor tego ktory Dollyo zrobil po KSW?
Przepraszam za ignorancje i/lub braki w wiedzy, ale czy mi sie zdaje czy nie tak chyba dawno temu Cipao mial leciec do Brazyli do GBCT?
hym, i wiecej zdjec poprosimy
B.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wyniki czwartej Konfrontacji Sztuk Walk - TU WRZUCAĆ!!!
- Ponad rok temu
-
AST-AmstaffShop
- Ponad rok temu
-
Fedor i Vanderlei - fotki
- Ponad rok temu
-
Problem z Hubem na DC
- Ponad rok temu
-
Naprowadźcie mnie...
- Ponad rok temu
-
Seminarium BJJ z Carlsonem Gracie Jr.
- Ponad rok temu
-
O co chodziło w walce M. Barbosa vs Takaharu Murahama ?
- Ponad rok temu
-
Ujednolicenie wag w MMA Sport i ALMMA
- Ponad rok temu
-
HL Michal "Cipao" Materla
- Ponad rok temu
-
Akademia Walk No Limits Toruń
- Ponad rok temu