Zimna kąpiel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja sugeruję najpierw, bezpośrednio po wysiłku mycie w ciepłej (nie gorącej wodzie), a potem płynne przejście do zimnej. Pory skóry się pozamykają, serducho będzie zadowolone, a Ty się dodatkowo zachartujesz:)
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
jezeli przejscie z cieplej do zimnej jest stopniowe to kanaliki zamykaja sie nierowno i efekt jest gorszy niz przy gwaltownym przejsciu
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja bym optował za stopniowym przechodzeniem od ciepłej wody do zimnej i odradzał zimny prysznic zaraz po biegu (najpierw proponuję ochłonąć i wyrównać temperaturę organizmu).
Dlaczego? Jakie mogę mieć komplikacje zdrowotne od razu wchodząc do zimnej wody/pod zimny prysznic? Zawsze mi się wydawało, że to właśnie jest hartowanie ciała.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Niemniej tego lata po treningu w pełnym słońcu wyladowałam W Białce (12 st) i przeżyłam choc obawiałam się że opryszczka mnie zabije.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zimne prysznice stosowane na przemian z goracymi maja zbawienny wplyw na regeneracje organizmu po treningu, najlepiej zrobic sobie kilka serji na przemian zimna-goraca... ale nalezy zaczynac od stop, w gore, jest to bardzo wazne zeby posowac sie od dolu do gory.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
POLSKA - WALIA
- Ponad rok temu
-
BIODRO!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
KTO WYGRA MECZ??????????
- Ponad rok temu