krzywy nos
Napisano Ponad rok temu
1,5 roku temu miałem twrde starcie na dyskotece. Efektem tego był złamany nos. Po tym miałem robiony zabieg przegrody nosowej ale mimo to moj nos jest strasznie krzywy. Złamaniu uległa kość nosowa z przemieswzczeniem odłamów. Jaki zabieg pomógłby wyprostować mój nos? Najprawdopodobniej musiałbybyć znowu złamany i powtórnie nastawiony (wg mnie). Czy mógłby to zrobić chirurg laryngolog? Może ortopeda? Jak nie to kto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znajomy ma tez zlamany i krzywy nos. Do 40 roku zycia moze zdecydowac sie na operacje czyli lamanie i nastawianie przez lekarza.
Do 40? A potem co?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli Ci nie przeszkadza w oddychaniu, to mozesz zapomnieć o opercaji na koszt panstwa...jesli tylko "nie ładnie" wyglada, to przestań pieprzyć ...jestes facetem, a chcesz face lifting? :wink:
Ja tak tylko pisze...ale zastanów po co tyle zachodu?
Napisano Ponad rok temu
No, wiesz, dla niektórych "krzywy nos" to jak blizny...chluba...serio.
No, to tak jak z tymi kalafiorami u niektórych.
Chciałbym wiedzieć w jaki sposób odbywa się to powtórne łamanie nosa przez chirurga. Czy chirurdzy szczękowo- twarzowi mają na studiach zajęcia bokserskie ?
Napisano Ponad rok temu
No, wiesz, dla niektórych "krzywy nos" to jak blizny...chluba...serio.
No, to tak jak z tymi kalafiorami u niektórych.
Chciałbym wiedzieć w jaki sposób odbywa się to powtórne łamanie nosa przez chirurga. Czy chirurdzy szczękowo- twarzowi mają na studiach zajęcia bokserskie ?
Nie wiem co to sa "kalafiory"...ale to tak jak ze sznitami.
Jak sie łamie nos? Nie wiem, ale np. noge taki specjalnym młotkiem, alebo sie piłuje... . Z nosem to chyba trzeba tak delikatniej...jaką piłką czy co?
Prawde mówiac też mam krzywy nos i w życiu nie przyszał mi myśl, zeby sie bawić w prostowanie...naprawde za dużo zachodu, a dziewczyne juz ma tazke, nie musze byc piękny... :wink:
Mój kumpel, spotykał sie swojego czasu z pewną kick-boxreka (mistrzynią Polski czy coś takiego), ona miał tez krzywy nos, i to z ulicy...kumpel mówi, ze to sexi 8)
Przepraszam za dygresje od tematu, ale tak mi sie przypomniało...
Napisano Ponad rok temu
"łamie" się nos podczas zabigu udezając niewielkim młotkiem poprzez specjalną "blaszkę" przyłożonoą do kości.
oczywiście najczęściej jest to zabieg o charakterze kosmetycznym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zrzucenie tkanki z ud ...
- Ponad rok temu
-
Rasiak w Tottenham Hotspur!
- Ponad rok temu
-
Sprzężony kwas linolowy
- Ponad rok temu