Nastula niedługo najgroźniejszy
Napisano Ponad rok temu
a tak to odbieram to jako pieprzenie kolejnego pseudoznawcy (chociaz bokserem byl dobrym)
Napisano Ponad rok temu
Zwierzak - w jedym z wywiadow z Kosedowskim wyszlo, ze jednak dupa zbita z treningami u Mirka. Kupa z tego wyszla i nic nie bedzie
Z czyjej strony wyszła ta "zbita dupa"? Naszych, czy Mirka? Pytam bez cienia złośliwości i aluzji, przez wakacje miałem skąpy dostęp do internetu i nic nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
Kosedowski dyplomatycznie powiedzial ze "ze wzgledu na najblizsza walke Filipowicza z Emalianenka, sparingi z Nastula bylyby bez sensu", co w praktyce oznacza ze Mirko olal NastkaZ czyjej strony wyszła ta "zbita dupa"? Naszych, czy Mirka? Pytam bez cienia złośliwości i aluzji, przez wakacje miałem skąpy dostęp do internetu i nic nie wiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uważam, że Nasty (tak, tak :wink: ) powinien jakoś "zaprzyjaźnić" się z ekipą "red devil" z moskwy. to byłoby dobre posunięcie moim skromnym zdaniem.
red devil jest z petersburga
Napisano Ponad rok temu
red devil jest z petersburga
kurwa!!! wczoraj to naprawdę zły dzień miałem... nic nie wyszło... nawet w postach są błędy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Paweł Nastula spokojnie znalazł by sparingpartnerów w Polsce. MMA jest dla niego nowe, początkujacy nie musi się uczyć od razu od najlepszych nauczycieli, podstawy może spokojnie przyswajać u nas. A to że znalazł się w Pride to nie dlatego że jest najlepszym polskim fajterem.
..chyba nie ma na to czasu, jesli mialby miec chocby rewanż z Mino...
respect
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakubek, Manolo jeśli chodzi o BJJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale z tego co słyszę to teraz oni poszukują głównie stójkowców z doświadczeniem MMA.
Tylko po co? Stójka tyle o ile, prawie każda walka kończy sie w parterze. Paweł Nastula bardzo dobrze sprowadza do parteru, powinien myśleć co potem.
Napisano Ponad rok temu
Stójka tyle o ile, prawie każda walka kończy sie w parterze.
Hehehe, powiało starymi tekstami rodziny Gracie
Dobrze, że to już za nami.
Nie, Saku? Czy jednak nadal 95% walk kończy się w parterze?
Tak już bliżej meritum, to wprawdzie nie podejmuję się oceny przygotowań Nastuli bo laikiem jestem i wiem tyle co przeczytałem w paru artykułach, ale zastanówmy się:
Jakie umiejętności musi Paweł poprawić BEZWZGLĘDNIE i w pierwszej kolejności? Czego mu najbardziej brakuje?
Parteru? Czy może jednak uderzeń i umiejętności obrony przed nimi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze brakuje mu "pomyslu" na walke...a to przychodzi tylko z doswiadczeniem.Jakie umiejętności musi Paweł poprawić BEZWZGLĘDNIE i w pierwszej kolejności?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ehm... z całym szacunkiem, ale nie uważacie jednak, że poziom MMA w Polsce na potrzeby treningu Nastuli (który bądź co bądź chce walczyć z _najlepszymi na świecie_) jest jednak nieco za mały? O ile się orientuję, w Polsce jest dosłownie kilka brązowych pasów BJJ na krzyż (to nie jest wyraz dezaprobaty, bo z dużym szacunkiem śledzę np. poczynania takiego Manolo) a czarnego nie ma żadnego - jak to się ma do treningów takiego Minotauro, który może przebierać sobie pomiędzy przynajmniej kilkoma czarnymi pasami trenowanymi przez najwybitniejszych światowych specjalistów? Co do tego, że niektóre nasze "młode wilki" ze sceny MMA byłyby lepsze do startu w Pride niż Nastula - z całym szacunkiem, ale Nastula ma za sobą kilkanaście(dziesiąt) lat _zawodowego_ treningu sztuk walki - czy ktoś z ww. może pochwalić się takim wynikiem?
ten post to jedna wielka bzura jak Nastula ma kilkadziesiat lat treningu za soba to Manolo ma chyba kilkaset, a czarny pas w bjj a vale tudo to chyba co innego, Jakubek skosil czarny pasek w Finlandii a ze werdykt byl jaki byl to co innego. To wg ciebie lepiej cwiczyc z Kosedowskim niz z osobami ktore cwicza mma w Polsce?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowy sezon w MMA Lublin
- Ponad rok temu
-
Szukam Kettlebell(BABA)
- Ponad rok temu
-
tribute of igor vovchanchin
- Ponad rok temu