Kto chce William Henry DVD? :)
Napisano Ponad rok temu
Jesli bedzie zapotrzebowanie (i dorwę oryginal na godzinke ) moge wykonac kilka,kilkanascie kopii tego DVD.
A z piwka to lubie Królewskie albo Kasztelana
Napisano Ponad rok temu
jesli bedzie taka mozliwosc prosze o kopie-moze byc div-x,dvd mile widziane
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję... hehe, a zaraz mam nadzieję, że będe miał okazję sobie to oglądnąć :wink:JUPI!!!!!!!!! w koncu i ja cos wygralem
Serdeczne dzieki Piter!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A zgłosiłem się tak od czapy...
Thnx Piter!
Też ewentualnie mogę zabawić się w xero-mena.
Przepalenie kilku sztuk DVD to no problemo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poklonalbowiem byłem zajęty żenieniem się
Też mi powód... :wink:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedyny szkopul: 15 minut - 260MB :?
Wystawie go dzis wieczorem, adres tez wtedy podam.
Mam to na plytce, wiec moge ja podrzucic do SN i zostawic do passaroundu.
A, tak w ogole, to te noze z plytki sa bardzo ladne, tylko jak kolo jeden ostrzy (na tasmowce chyba), to mu sie haniebnie zawija - i nic nie ma o obrobce termicznej. Chyba chlopaki poszli bardziej w estetyke niz funkcjonalnosc...
I pojecie "recznej roboty" kojarzy mi sie troche inaczej (rowniez z doswiadczenia) niz reczne skladanie elementow z CNC.
"Reczne kucie" jest w USA wykonywane na konkretnych mlotach mechanicznych...
Ale park maszynowy panowie maja naprawde imponujacy - najbardziej mi sie podobala maszynka do wycinania profili strumieniem wody. Cudo.
Z "michalkow": widac jak kolo odpala CNC, po czym w panice zamyka pokrywe, bo chlodziwo zaczyna sikac na wszystkie strony
Napisano Ponad rok temu
Inaczej nie moglem przyciac pasma, a blokowac firmowego lacza nie moge...
Napisano Ponad rok temu
Ooo, przespałeś połowę? Bo jak dla mnie to wykonywaniue szlifu klingi, ostrzenie, satynowanie, dopasowywanie i doszlifowywanie elementów rękojeści indywidualnie na konkretnej sztuce, szlifowanie okadzin itp. to właśnie ręczna robota. No dobra, używają szlifierek... pilnikiem trochę za wolno idzie i chyba knifemakerzy już w większości do technik stricte ręcznych nie wrócą Pomijam zdobienia, inkrustacje i grawerowania na seriach limitowanych, bo to już oczywista ręczna robota, wręcz jubilerska. Takie są te noże, to wypieszczone cacka o świetnej mechanice i high-endowej stali. A co się tyczy kucia, to kiedyś kowale mieli od młotka czeladników, teraz w dużej mierze zastąpili to młotami mechanicznymi, takie życie. Ale polecam spróbować wykuć coś takiego, co robi Devin Thomas, Raymon Rybar, Connie Persson czy właśnie pokazany tam Mike Norris. Powodzenia. Niestety, żaden młot czy czeladnik nie zastąpi wiedzy i doświadczenia (sporego!).I pojecie "recznej roboty" kojarzy mi sie troche inaczej (rowniez z doswiadczenia) niz reczne skladanie elementow z CNC.
"Reczne kucie" jest w USA wykonywane na konkretnych mlotach mechanicznych...
Napisano Ponad rok temu
Ooo, przespałeś połowę? Bo jak dla mnie to wykonywaniue szlifu klingi, ostrzenie, satynowanie, dopasowywanie i doszlifowywanie elementów rękojeści indywidualnie na konkretnej sztuce, szlifowanie okadzin itp. to właśnie ręczna robota. No dobra, używają szlifierek... pilnikiem trochę za wolno idzie
hehe wiem...
tylko ze te wszystkie CNC... no nie tak sobie wyobrazalem reczna robote.
ale jak sie osiaga taki popyt, to i produkcje trzeba zwiekszyc. ciekawe jak zaczynali.
kucie na mechanice - OK, tu sie po prostu przypierdzielilem. w sumie gosc ma zmechanizowane samo "impulsowanie". A to tylko niewielka czesc calosci procesu...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mnie ledwo bylo stac na tego CRKT Crawford Kasper Folder za niecale 2 stowki...
a to ledwo dolny skraj tego "Swiata Lepszych Nozy"...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Z prasy wziete (z cyklu noz i prawo)
- Ponad rok temu
-
Po co w tym nożu pędzelek?
- Ponad rok temu
-
idealny push-dagger
- Ponad rok temu