Rzecz o obalaniu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, o co im chodzi? Zasięg obalający? Przy energii niecałe 17 J?
Jak osądzicie informacje o rzekomej szkodliwości gumowyk kul, przy założeniu, że ubiera się maskę na twarz?
Czy seria gumowych pocisków z takiego karabinu mogłaby (teoretycznie) zranić człowieka z osłoniętą twarzą?
I wreszcie, czy dałoby się "podrasować" butlę, tak, aby uzyskać energię wylotową pocisku ponad 17 J?
Mam nadzieję, że te zabawki obalają lepiej niż ich ceny...
Napisano Ponad rok temu
Czy takie urzadzenia są niebezpieczne - przy zastosowaniu kul gumowych na pewno dobrze obiją ciało, przecież nawet paintballowe kulki z farbą potrafią spowodować pęknięcie skóry.
Te zasady bezpieczeństwa na pewno nie powstały ot tak sobie, z powietrza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To broń treningowa, aleternatywa dla FX. W żadnym razie nie do samoobrony czy interwencji. Do tego jest np. pepperball, a przede wszystkim amunicja niepenetrcyjna do broni palnej (poza penetracyjną, rzecz jasna).
A napisali, że ma poniżej 17 J, żeby nie trzeba było formalności przy zakupie przewidzianych dla broni pneumatycznej. Ile ma naprawdę, ciężko powiedzieć, ja tam nie wierzę już w żadne tego typu dane podawane przez sprzedawców, przez porducentów też często nie.
Napisano Ponad rok temu
Podobnie Air Taser...
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem ten pneumatyczny JP bez pozwolenia. Całkiem fajny, ale tylko dwa strzały i do wyrzucenia, a kosztuje 150 PLN...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
o kupę...
- Ponad rok temu
-
Poprawna walka nożem
- Ponad rok temu
-
Jaki wybrać miecz
- Ponad rok temu
-
Namiary na sklep z dobrymi teleskopami w Warszawie !!
- Ponad rok temu
-
pałka teleskopowa z tytanu...
- Ponad rok temu
-
Jak poznac jaki to teleskop?
- Ponad rok temu
-
Trening w walce ostrzem. Jestes tradycyjny czy sportowy ?
- Ponad rok temu
-
Broń do noszenia na co dzień
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany sparringpartner...
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa angielska HIATS
- Ponad rok temu