Firma hanwei
Napisano Ponad rok temu
I czy som takie dobre jak opisują je na stronach typu goods.pl ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jitte (jutte) ich produkcji jest słabe- nie dośc, że ma za krótką rękojeść, to jeszcze od walki z drewanianym kijem Bo ostrze się wykrzywiło. Naprawiłem to, ale niesmak pozostał.
Practical Tanto- Ostrze posiada kilka skaz, mimo iż wykonałem tylko kilka cięć.
Practical Katana- ze słyszenia. Tania, w miarę dobra alternatywa dla droższych mieczy do tameshigiri. Ma jedną wadę- za krótką rękojeść. Jest to poprawione w modelu pro.
Kama- Wyglądała na solidną. Z opini właściciela wnioskuję, że od cięcia się średnio nadaje, w związku z ustawieniem ostrza pod kątem prostym.
A to recenzja paru tańszych broni które zdają mi się pochodzić z kuźni Hanwei:
Tekagi- obręcz za szeroka, niewygodne zapięcie.
Boshurikeny- całkiem nie źle wywarzone. Po kilku rzutach w jednej sztuce końcówka ostrza się wygieła.
Shoge- Łańcuch bardzo szybko odleciał, mimo iż nie męczyłem specjalnie tej broni. Ostrze słabe....
(Te bronie są do obejrzenai na Goods. Nie jestem pewien, czy pochodzą od Hanwei ale tak słyszałem)
Napisano Ponad rok temu
Practical katana jest dobrym wyborem zeby zaczac ciac, ale pod warunkiem ze juz jakis czas cwiczysz a po drugie, pod okiem fachowego instruktora.Cięć Tameshigiri .
Błędy w pisowni SĄ bo się spieszyłem.
Jak wygniesz albo zlamiesz to stracisz malo pieniedzy, dlatego odradzam kupowanie na poczatku drozszych modeli. Jak juz sie nauczysz ciac, to mozesz potem sobie kupic Prawdziwy Miecz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mineły już czasy, kiedy broń robiono z obsydianu(szkliwo wulkaniczne).
Napisano Ponad rok temu
Nazwijcie mnie lamerem, jeśli chcecie, ale nie mogę wyobrazić sobie dobrego miecza, który przy nieumiejętnym cięciu po prostu pęka...
Mineły już czasy, kiedy broń robiono z obsydianu(szkliwo wulkaniczne).
:peace:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czesko - japońskie miecze
- Ponad rok temu
-
Grupa kendo w Toruniu
- Ponad rok temu
-
kendo
- Ponad rok temu
-
prosba o pomoc (w identyfikacji miecza) - UWAGA FOTKI!
- Ponad rok temu
-
Staż MJER w R Śl - pseudo relacja;)
- Ponad rok temu
-
specyficzna katana
- Ponad rok temu
-
Piknik rycerski w Chudowie
- Ponad rok temu
-
pytania laika