duży folder EDC
Napisano Ponad rok temu
Ps. Posiłki w urlopie przygotowywałem nim spokojnie 8)
Napisano Ponad rok temu
To (mniej więcej) po kolei:
Rybak: na newgraham są poniżej 200USD i SOCOM i Amphibian. Albo źle spojrzałem...
Vince: Przyznam, myślałem o BM710, ale nie mam przekonania do axislock'a. Musiałbym dobrze pomacać jakiegoś majchra z axis'em. Poza tym, 710 wydaje mi się być nożem delikatnym (i zbyt wysmukłym, jak na mój gust).
sp880, jest brzydki, jak kupa nietoperza, a wygląd też bierzemy pod uwagę..
Chinook: nóz ma być przede wszystkim użytkowy, fighter to ma być chyba na ostatnim miejscu. Jak będę chciał komuś zrobićkrzywdę, to mu rękę złamię, albo nos. :wink:
Dzięki za odpowiedzi!
BTW Okazuje się, że nóż mogę mieć szybciej, niż sie spodziewałem
Napisano Ponad rok temu
Vince: Przyznam, myślałem o BM710, ale nie mam przekonania do axislock'a. Musiałbym dobrze pomacać jakiegoś majchra z axis'em. Poza tym, 710 wydaje mi się być nożem delikatnym (i zbyt wysmukłym, jak na mój gust).
axis lock to imho swietna blokada, chyba nawet wole go od liner locka, a jak 710 jest dla Ciebie za delikatna, jak napisalem, 520 czy 420 powinny Ci sie spodobac...
Napisano Ponad rok temu
Rybak: na newgraham są poniżej 200USD i SOCOM i Amphibian. Albo źle spojrzałem...
Faktycznie sa... ale SOLD OUT
Wydawalo mi sie, ze Amphy byly tak dosc wyraznie powyzej dwoch stow, a jak ostatni raz tam zagladalem, to duzych SOCOMow jeszcze nie bylo, sorka.
Co do delikatnosci 710...
To czytales?
http://www.forum-kul...ndpost&p=806025
A jak o axisa chodzi, to widziales moj filmik z jedna wyjeta omega?
Jest do sciagniecia w tym drugim miejscu gdzie sie ostro dyskutuje.
A takiego "zwyklego" 710 ze 154CM, to przypadkowo mozesz miec od reki na bazarze
Napisano Ponad rok temu
a jak byś chciał kupić Amphibiana za mniej niż 200$ to ja wiem gdzie :papieros:
Napisano Ponad rok temu
Wrażenia: Było bardzo sympatycznie, chociaż nic nie piłem :wink:
Co do noży: Macałem BM AFCK axis. Spory, ładny, smukły.
Leży w łapie spoko, ale nie ma tego wrażenia "obejmowania" ręki przez rękojeść, jakie daje manix. Minus jest taki, że jest za smukły. Axis lock... cóż, niezaprzeczalnie jest to solidna blokada, ale jakoś mi nie leży jej otwieranie.
Manixa miał Blacha, dał pomacać... (jak uruchomię IrDę, to wkleję, co macał Mrozik)
Drugie wrażenie z macania manix'a było takie, jak pierwsze: jest idealny.
Super w łapie leżał mi też TUK2. Poezja poprostu. Jeżeli duży TUK leży tak samo, to jest to mój ideał fixed EDC.
Amphibiana muszę pomacać koniecznie, tylko pytanie gdzie... :roll:
Napisano Ponad rok temu
A ja Ci chcialem jeszcze Aresa do listy dorzucic. To juz nie bede ;-)
Napisano Ponad rok temu
A jak Ci Manix nie jest za ciezki, to chyba juz znalazles ten swoj noz
Napisano Ponad rok temu
A to trzeba bylo wczoraj do Mlocin na ognicho przyjechacAmphibiana muszę pomacać koniecznie, tylko pytanie gdzie... :roll:
Spoko - da sie zrobic, trzeba by sie tylko jakos zgrac.
Napisano Ponad rok temu
lukaszki mozesz mi napisac gdzie moge ewentualnie kupic amfibiana ponizej 200$??
pozdrowienia z Oslo dla wszystkich forumowiczow
chyba dolaczam do rodziny bo mi jeden noz to nie wystarczy
mialem w lapach Sebenze jak dla mnie noz nr 1 podzielam poglad Pitera
Napisano Ponad rok temu
lukaszki mozesz mi napisac gdzie moge ewentualnie kupic amfibiana ponizej 200$??
Na razie jest z tym kiepsko, jesli chcesz kupic plain.
Byly w New Graham, ale juz nie ma, jedyne co znalazlem, to masz tutaj, ale wszystkie combo:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ale wiem, gdzie mozna od reki dostac plain za... 250 Euro
Napisano Ponad rok temu
Na razie jest z tym kiepsko, jesli chcesz kupic plain.
nie jest tak źle [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . I w ogole polecam ten sklep.
To co? kto pierwszy ten lepszy?
Napisano Ponad rok temu
nie jest tak źle [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . I w ogole polecam ten sklep.
To co? kto pierwszy ten lepszy?
No to sorka.
Froogle jest w takim razie tak samo do dupy, jak BUDOwa wyszukiwarka.
Napisano Ponad rok temu
a wracajac do wersji to tylko plain, jakos ostrze combo nie lezy mi w ostrzu uzytkowym co do barwy moze byc satin ale black wyglada bardzo fajnie
w poniedzialek bede mial go w lapie wiec bede wiedzial jak lezy bo manix jest super pod tym wzgledem mysle jeszcze o avalanche tutaj w oslo jest dosyc tani bez podatku wychodzi ok 330 zl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myslałem jeszcze o Lone Wolf T2. Baaardzo konkretny nożyk.
I pamiętam. że go ktoś mna forum miał.... Wojtas?
Napisano Ponad rok temu
No to sorka.
Froogle jest w takim razie tak samo do dupy, jak BUDOwa wyszukiwarka.
bo to na razie beta
a ja po prostu wiedzialem gdzie szukac
Napisano Ponad rok temu
mialem w lapach amphibiana nie zachwycil mnie tak jak Sebenza, moge nawet powiedziec ze troszeczke sie rozczarowalem, jest bardzo lekki po wygladzie spodziewalem sie wiekszej wagi oczywiscie nie pomniejsza to jego uzytecznosci po prostu sa to moje indywidualne odczucia, co do ksztaltu ostrza i ergonomi super to jest wlasnie ten ksztalt jaki potrzebuje a lekko wygieta rekojesc powieksza efekt wizualny
to teraz musze kogos znalezc z Visa kto kupi mi ten noz ktos moze jest chetny?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
William Henry w Polsce:)
- Ponad rok temu
-
Jaki folder wybrac?
- Ponad rok temu
-
Osiłkowi w żłoby dano ...czyli military czy manix ???
- Ponad rok temu
-
siekiery - Kuźnia
- Ponad rok temu
-
Duży fliper w M16
- Ponad rok temu
-
RTAK vs. MINI GURKHA KUKRII
- Ponad rok temu
-
Spyderco - Triangle Gliwice
- Ponad rok temu
-
Wz. 98 potrzebne fakty.
- Ponad rok temu
-
ZDP-189...WTF???
- Ponad rok temu
-
[desperado] kto mi porzadnie naostrzy noz (wawa)
- Ponad rok temu