Combat56 - Stowarzyszenie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tajemnicy takiej, że za szkolenia i treningi się płaci, to raz, natomiast te techniki są wykorzystywane jeszcze w szkoleniach dla resortów mundurowych, więc nie widze naprawde powodów, zeby były one sobie ot tak rozpowszechniane.Następny gostek, który twierdzi (przynajmniej w podtekście), że jedno jest lepsze od drugiego... "Zadania sytuacyjne", dobre sobie . O jakim dorobku i o naśladowaniu czego mówisz? Systemy combatu naprawdę z założenia nie są zbyt skomplikowane i robienie z tego jakiejś tajemnicy (choćby poprzez ograniczenia rozpowszechniania materiałów) nie jest dobrym pomysłem. Może rzeczywiście powinniście trochę pojeździć i się pouczyć...
Sulsa, to że kilka technik jest wziętych żywcem z JJ o niczym nie świadczy. COmbat z założenia to różne kompleksowe techniki, w skłąd których napewno wchodzą xwignie i rzuty, a skąd je wziąść w lepszej formie jak nie z judo czy JJ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Techniki tego typu są w KravMaga i nie ma czego ukrywać.
Ciekawe są dla mnie niektóre rozwiązania np techniki transportowe, itp.
Ale ja wybieram sie do Poznania, bo innej metody chyba nie ma.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Popieram
Napisano Ponad rok temu
Następny gostek, który twierdzi (przynajmniej w podtekście), że jedno jest lepsze od drugiego... "Zadania sytuacyjne", dobre sobie Laughing . O jakim dorobku i o naśladowaniu czego mówisz? Systemy combatu naprawdę z założenia nie są zbyt skomplikowane i robienie z tego jakiejś tajemnicy (choćby poprzez ograniczenia rozpowszechniania materiałów) nie jest dobrym pomysłem. Może rzeczywiście powinniście trochę pojeździć i się pouczyć...
Cześć Tomo69, Lewro nie twierdzi że Combat 56 jest lepszy od innych systemów i nie zabrania nikomu udać się do nich na trening, tak więc nie robi tajemnicy z systemu. A co do szkolenia, to szkolą sie i to ostro, a co najważniejsze to wiedza ta pozostaje im w głowach i to świadczy o poziomie jaki reprezentują, najlepiej gdybyś sam do nich pojechał i sie przekonał, naprawde warto.
Tomo69 napisał:
I żeby nie było: nie wystarczy coś oglądnąć czy o czymś przeczytać, trzega spędzić setki godzin na sali i praktykować, nie ma innej drogi. Więc raczej obawa przed wykorzystaniem jakichś technik czy wiedzy przez osoby niepowołane nie wchodzi w grę.
zgadzam sie z Tobą, ale chyba zbyt mało uczęszczasz na wszelkiego rodzaju zgrupowania czy też seminaraia(jak zwał, tak zwał), żeby to osądzić. Nie wszyscy podchodzą do tego tematu poważnie i usiłują zarobic odpowiednie pieniążki na naiwnych ludziach, którzy wybieraja sobie sekcje i chcą sie czegoś nauczyć. Potem okazuje sie że gość to dupa, który wlaśnie skopiował z jakiejś strony filmiki i próbował uczyć skoków z dziesiątego piętra kobiety z dzieckiem na ręku. Pomyśl jak to wpłynie na wizerunek systemu. Przecież ludzie zawsze uogólniają i nie będzie sie potem mówiło Kowalski to dupek i nie warto u niego trenować, tylko Combat 56, Krav Maga, Sistema itp. to systemy którym nie warto sie interesować. TERAZ ROZUMIESZ, uczęszczając do nich na zajęcia, mają oni mozliwość weryfikacji ludzi trenujących Combat 56 itd....
Pozdrawiam, nie mogłem sie powstrzymać żeby sobie cos napisać. Chba mam trochę racji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cześć Tomo69, Lewro nie twierdzi że Combat 56 jest lepszy od innych systemów i nie zabrania nikomu udać się do nich na trening, tak więc nie robi tajemnicy z systemu.
Przecież nie twierdzę, że nie można do nich udać się na trening... Inaczej po co i dla kogo miałyby się treningi odbywać :-) Co do wielkiej"tajemnicy", to chodzi o materiały szkoleniowe (bo o to się w tej rozmowie rozchodzi), a nie o zamykanie drzwi przed ludźmi, bo za nimi nauczane są "tajemne techniki"... Powtórzę jeszcze raz, te czasy dawno minęły.
Tedo napisał:
Nie wszyscy podchodzą do tego tematu poważnie i usiłują zarobic odpowiednie pieniążki na naiwnych ludziach, którzy wybieraja sobie sekcje i chcą sie czegoś nauczyć.
No cóż, z takim ryzykiem należy się liczyć. W końcu w każdym stadzie znajdzie się czarna owca. Zresztą historia zna wiele takich przypadków. Każdy ujawniony taki przypadek powinien być napiętnowany przez środowisko, a zainteresowana federacja czy stowarzyszenie pod którą podpina się taki gostek powinna przedsięwziąść odpowiednie kroki :twisted: Inna sprawa to ludzie, którzy nieraz bezmyślnie sami padają ofiarą hochsztaplerów, a nieraz posyłają tam swoje pociechy i wychodzą takie kwiatki jak ostatnio (śmierć 9-latka z rąk "instruktora" combat kalaki").
Tedo napisał:
TERAZ ROZUMIESZ, uczęszczając do nich na zajęcia, mają oni mozliwość weryfikacji ludzi trenujących Combat 56 itd....
I bardzo dobrze, tak powinno być. Tylko że ja rozgraniczam trening na sali, z zaznajomieniem się z materiałami szkoleniowymi. To dwa zupełnie różne tematy... Przecież nie sposób się nauczyć wyczucia dystansu, timeingu, precyzji, czy zaznać kontaktu z przeciwnikiem, przekonać się o swojej skuteczności w walce itd.itp. siedząc w ciepłym foteliku w bamboszach na nogach i czytając coś czy oglądając choćby nie wiem jak "tajemne materiały tajemniczych szkół"
P.S.
Tedo napisał:
zgadzam sie z Tobą, ale chyba zbyt mało uczęszczasz na wszelkiego rodzaju zgrupowania czy też seminaraia(jak zwał, tak zwał), żeby to osądzić.
Zaliczyłem już dość staży, zgrupowań i obozów, żeby wyrobić sobie o wielu sprawach (także tych "tajemnych") osąd. I nadal się uczę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. W temacie dotyczącym skoków spadochronowych na Twoim forum jest pytanie o pewną awarię (Double malfunction). Uważam że to najprawdopodobniej "podkowa".
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie dot. zdjęć z obozu.
- Ponad rok temu
-
Obóz Krav Maga - foto
- Ponad rok temu
-
Pokaz Krav Maga i Capoeira
- Ponad rok temu
-
ciosy proste i sierpy nasadą dłoni
- Ponad rok temu
-
Ile kosztuja treningi krav mage??
- Ponad rok temu
-
Kravka w Katowicach ...
- Ponad rok temu
-
KURS INSTRUKTORSKI KRAV MAGA WKMF
- Ponad rok temu
-
KURS INSTRUKTORSKI KRAV MAGA WKMF!!!
- Ponad rok temu
-
Czy tenowanie Krav Mage wymaga notowania na policji??
- Ponad rok temu
-
Krav Maga Fitness
- Ponad rok temu