Mój Nessmuk knife :)
Napisano Ponad rok temu
Na początku obawiałem się o brak jelca, lecz gdy go zrobiłem i wziąłem do ręki garb na ostrzu leżał wspaniale pod moim palcem, a wszelkie obawy odeszły:)
Crom, to wersja z jak narazie jednym napisem, na specjalne życzenie kompas w rączce
Więcej fotek mojego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]a
Napisano Ponad rok temu
brak kompasu w tym wypadku jest do przełknięcia.
jak zwykle tlim, jestes mistrzem.
ps.mój nessmuk sie robi. co prawda w innym klimacie ale bedzie juz drugi.
pps.zagadka - wiecie dlaczego taki kształt ostrza?
Napisano Ponad rok temu
napis jest swietny
nozyk jeszce lepszy :wink: chociaz jakos nie w moim klimacie.
a co do ksztaltu to nie mam pojecia...moze zeby bylo latwiej rabac czy co.
NIECH MNIE KTOS MNIE OSWIECI!!!
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
:wink:
a "pieczęć" ciekawy pomysł - chętnie bym spróbował czegoś takiego jeśli można Tlim-
może zdradzisz kto to wykonał i za ile , już nie chce mi sie trawić tych MS-ów , a tak cyk cechownikiem i po krzyku
Napisano Ponad rok temu
wykonanie no 1 , nóz piękny, jeśli chodzi o forme ogólną choć akurat tego typu noże jakoś nie zabardzo do mnie przemawiają
a "pieczęć" ciekawy pomysł - chętnie bym spróbował czegoś takiego jeśli można Tlim-
może zdradzisz kto to wykonał i za ile , już nie chce mi sie trawić tych MS-ów , a tak cyk cechownikiem i po krzyku
Ja zrobiłem to tak:
1. poszedłem do grawera i zapłaciłem 150zł za wygrawerowanie tego co chciałem w kawałku stali
2. zahartowałem imienik i już podczas kucia mogłem nim oznaczyć kilka swoich ostrzy.
Napisano Ponad rok temu
Ja zrobiłem to tak:
1. poszedłem do grawera i zapłaciłem 150zł za wygrawerowanie tego co chciałem w kawałku stali
no co ty ??? ja mam na wałku giętkim wiertła dentystytczne zrobiloi by sie ramke a TLIM to nabić można bez problemu nabijakami .... szkoda że nie wiedzialem zrobil bym ci za 50 hyh
Napisano Ponad rok temu
Ja zrobiłem to tak:
no co ty ??? ja mam na wałku giętkim wiertła dentystytczne zrobiloi by sie ramke a TLIM to nabić można bez problemu nabijakami .... szkoda że nie wiedzialem zrobil bym ci za 50 hyh
Też mam freziki i dremela, ale te litery mają po 3mm wysokości a wprawy jeszcze takiej nie mam, bo dotychczas rzeźbiłem tylko takie pierdołki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tlim, aż się boję spytać... Nessmuk to nóż do używania, noszenia itp. więc może warto go "zapochwić"?
Wszystkie z wyjątkiem prawdawnych są do używania
No, ale, ten tego, jeszcze noży nie "zapochwiam" bo czasu brak. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wykonanie no 1 , nóz piękny, jeśli chodzi o forme ogólną choć akurat tego typu noże jakoś nie zabardzo do mnie przemawiają
Ja zrobiłem to tak:
2. zahartowałem imienik i już podczas kucia mogłem nim oznaczyć kilka swoich ostrzy.
dzięki Tlim za info, teraz wiem jak i co - bede coś myslał w tym kierunku, może sie uda
hehe
tylko gdzie ja takiego grawera znajde co by w jakiejś nc6 to wyciął
zdrówka
marcins
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Piter, to się nazywa zmotywowanie zespołu....Niech wam będzie - tez kurwa zrobię nessmuka, a co!
PS: Tlim - piekny zmrol, jak zwykle zresztą...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To może dorzucisz go potem do puli testowej... będzie czwartyKurnia, wszyscy zaczeli robić nessmuki?
Piter, to się nazywa zmotywowanie zespołu....Niech wam będzie - tez kurwa zrobię nessmuka, a co!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To może dorzucisz go potem do puli testowej.
Przy moim tempie szlifowanie bedzie gotowy gdzieś w okolicach Bożego Narodzenia. Oczywiście, że ci wyślę. Jak znalazł na prezent pod choinkę.
Napisano Ponad rok temu
Panowie i Panie jakie zalety ma ten typ noża "nessmuk" może ktoś mi wyjaśni , bo mam akurat kawałek stali który nie pasuje na nic wiecej niż na taką włąśnie głownie . nie ma wyglądu wiec musi być praktyczny ??
jest praktyczny. poza zastosowaniem typowo nozowym mozna dzioeki takiemu kształtowi ostrza łatwiej wykopać dziure w ziemi aby np. umiescic palik/ budowa szałasu, pułapki na zwierzeta itp./
wycinanie i podwazanie darni/ czesty materiał budowlany na prerii/ zwiekszona nasa ostrza na czubku robi z tego mimi siekiere /dużo łatwiej obciosac kawał drewna niz go strugać.
no i najważniejsze- podstawowe żarcie trapera - fasola na gesto, kształt ostrza idealnie zastepuje łyzke. oczywiscie nie mówimy o jedzeniu cieńkiego rosołku..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Olej
- Ponad rok temu
-
kończe takiego
- Ponad rok temu
-
Parę pytań nowicjusza
- Ponad rok temu