i... czy mi się wydaje, czy hartowany selektywnie?
Si.
Napisano Ponad rok temu
i... czy mi się wydaje, czy hartowany selektywnie?
Napisano Ponad rok temu
Panowie i Panie jakie zalety ma ten typ noża "nessmuk" może ktoś mi wyjaśni , bo mam akurat kawałek stali który nie pasuje na nic wiecej niż na taką włąśnie głownie . nie ma wyglądu wiec musi być praktyczny ??
jest praktyczny. poza zastosowaniem typowo nozowym mozna dzioeki takiemu kształtowi ostrza łatwiej wykopać dziure w ziemi aby np. umiescic palik/ budowa szałasu, pułapki na zwierzeta itp./
wycinanie i podwazanie darni/ czesty materiał budowlany na prerii/ zwiekszona nasa ostrza na czubku robi z tego mimi siekiere /dużo łatwiej obciosac kawał drewna niz go strugać.
no i najważniejsze- podstawowe żarcie trapera - fasola na gesto, kształt ostrza idealnie zastepuje łyzke. oczywiscie nie mówimy o jedzeniu cieńkiego rosołku..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Narazie nie mogę się powstrzymaćFuck. Miałem iść spać, bo z samego rana wstaję. A teraz, kurwa nie będę mógł zasnąć. Ja pierdole, Tlim, musisz takie zajebiste rzeczy produkować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dopiero teraz zorientowałem sie, ze twój Nessmik ma tylko 7 cm klingi. Nie za mało trochę?
Napisano Ponad rok temu
Wysz, póki co mam dwa Nessmuki, jeden Tlimowy, drugi Krugowy. Zupełnie inne zwierzaki. Krug to duży nóż, prawie Nessmukowy chopper. Za to Tlimowa zabawka... ach, jakiż to piękny EDC! Taki na wyjazd, do lasy itp. Z boku zawsze jakiś duży nóż się przyda, ale do prostych codziennych czynności ten nożyk jest bombowy! Obieranko, kanapki, struganie, a nawet nieco rąbnąć (edit: nie, tu chyba poszedłem za daleko ). Klingi ma 8cm i to mi się podoba. W sumie z obu jestem BARDZO zadowolony, i oba będą mi pięknie służyć. Poza tym, ja jestem zboczony i lubie małe fixedDopiero teraz zorientowałem sie, ze twój Nessmik ma tylko 7 cm klingi. Nie za mało trochę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza niewygodnym faktem że kupisz minimum litr kwasu, do tego przesyłka ok 30-40zł.- kwachy wysyła się tylko kurierem.
Prościej kupić elektrolit na stacji benzynowej za ok 3zł, wlać do szklanego naczynia, to włożyć do gara z olejem/piaskiem na kuchenkę i odparować wodę w miarę możliwości.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu