Alternatywa dla Sebenzy
Napisano Ponad rok temu
Wymagania:
- Ostrze S30V 3,5 - 4 "
- Tytanowy Framelock
- Łatwosc czyszczenia( to zauważyłem ze jest bardzo przydatne, jak gotuje sie przez tydzien dla 8 głodomorów )
- Makasymalnie Prosta i Funkcjonalna Konstrukcja
Napisano Ponad rok temu
Nie spelnia jednak twojego wymogu dotyczacego frame locka. Moze wiec Strider SnG/SmF? Moze Skirmish? Spyderco ATR?
Jeszcze pare by sie znalazlo... Sibert, Obenauf, Lightfoot...
Napisano Ponad rok temu
I chyba jeszcze cos z framelockow Mike Obenaufa-nigdy nie mialem tego w reku, ale wydaja sie byc troche pancerniejsze niz Sebka. Zdaje sie ze ktorys z userow mial Obenaufa, wiec moze napisze cos wiecej.
I moze jeszcze Bradley Alias I - firma nowa i ogolnie malo wiadomo o jakosci nozy, zdaje sie ze nozyki produkuje dla nich BM.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spyderco Military - Liner Lock, Okładziny G-10
Spyderco ATR - kosmiczny wygląd
Strider SMG/SNF - okładzny,zbyt pancerne
Skirmish - za duze
Bradley Alias I - kopiują Sebenze
Obenauf - za małe ostrze
Lightfoot - gdyby tylko okładziny były z samego Tytanu
----------------------------------------------------
Lochsa Scotta Cook'a - ideał, tylko mam watplwosci co do samego czyszczenia
Combat Elite Tactical Elite - ideał
Sibert Pocket Rocket - ideał
Napisano Ponad rok temu
Reasumując myśle, że nie ma potrzeby szukac alternatywy do tego czy innego noża (chyba, że ot tak dla porównania). Lepiej kupić (a jeszcze lepiej dostac ) drugi lepszy lub gorszy w tym czy tamtym, ale masz dwa różne i niepowtarzalne :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Nie kopiuja Sebenzy, chyba, ze ktos na mysli, ze to tytanowy framelock z S30V.
Alias to sa zebrane do kupy kawalki projektow Pinnacla, Strykera, Aresa i pewnie czegos jeszcze tylko teraz nie pamietam.
Napisano Ponad rok temu
stal obojetna zupelnie
Napisano Ponad rok temu
Rybak: Tytanowy Framelock,S30V + Diodka , przypominaja mi za za bardzo Sebenze ale dziki za info
Napisano Ponad rok temu
Rybak: Tytanowy Framelock,S30V + Diodka , przypominaja mi za za bardzo Sebenze ale dziki za info
Jasne, ze diodka wali po oczach - ale jak jej sie przyjrzysz, to zobaczysz, ze nie tylko ksztalt rekojesci jest mocno Pinnaclowaty, ale i kolek jest z Pinnacla.
Tylko, ze podiodkowany
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wygląda znajomo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... i w zasadzie to głównie ta diodka wali Sebenzą po oczach. Bo reszta to jednak zupełnie co innego...
dokładnie. nie wiem po co oni zrobili tę diodkę, chyba żeby zwrócić uwagę tych którzy chcieliby Sebenze, ale jest dla nich za droga. Bo tak naprawdę wcale nie jest podobny do Sebki i wygląda całkiem nieźle, tylko nie podoba mi się ten napis na klindze.
a jeśli chodzi o customy to znalazłoby się sporo godnych rywali dla Sebenzy, chociażby w ofercie Carsona. Myślałem że chodzi raczej o produkcyjnych konkurentów.
Napisano Ponad rok temu
Odrazu mówie ze nie zamierzam pozbywać sie Sebie, tylko poprostu nie moge znalezsc noza który byłby alternatywą jakby nie daj Boże Sebie zagineła lub została zniszczona :roll:
Wymagania:
- Ostrze S30V 3,5 - 4 "
- Tytanowy Framelock
- Łatwosc czyszczenia( to zauważyłem ze jest bardzo przydatne, jak gotuje sie przez tydzien dla 8 głodomorów )
- Makasymalnie Prosta i Funkcjonalna Konstrukcja
Pisalem kiedys o tym ale powtorze - Mini skirmis wg mnie jest niezla alternatywa dla sebki
Napisano Ponad rok temu
Pisalem kiedys o tym ale powtorze - Mini skirmis wg mnie jest niezla alternatywa dla sebki
Ale on ma tylko 3.4"
Odpada
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZDR Jacek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Kunszt" - gdzie kupić?
- Ponad rok temu
-