Komplet (bluza+spodnie) BDU - nosić, czy nie nosić ???
Napisano Ponad rok temu
Mam małe pytanko: otóż chciałem kupić sobie komplecik BDU (bluza + spodnie) powiedzmy że w kamuflażu 3Desert (ewentualnie khaki, albo czarne). Ciuszki do chodzenia np. do szkoły czy do "babci na urodziny" gdzie garnituru nie trzeba zakładać. i tu moje pytanko: czy społeczeństwo polskie, nie odbierze mnie jako swira itd, ktory wyglada komicznie w takim "mundurze" ??? w sumie nie powinienem sie nimi przejmowac, ale czulbym sie niezbyt dobrze gdyby ludzi mnie palcami wytaykali.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym nie założył kompleciku BDU, ale też nie założyłbym pełnego garnituru przynajmniej staram sie tego nie robic, bo i w jednym i w drugim sie cos chujowo czuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(ale jesli wszystko pojdzie po mojej mysli to juz niedlugo bede pomykal w mundurze juz na stale )
Napisano Ponad rok temu
O ile są w takiej wersji kolorystycznej - nie wiem, nie znam się na mundurach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
IMHO, to większość ludzi w mundurze wygląda dość głupio. (ja zresztą też). Chodzę na codzień w spodniach woodland ABDU i nie ma problemu, ale jak chodziłem w mundurze desert tricolor, to teksty się za mną lawiną sypały...
Reasumując: wszystko zależy od Ciebie. Jak zlejesz na żartownisiów, to chodź sobie nawet na różowo. Jak Cię to wkurwia, to odpuść.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie przyzwyczaili się do ubrań w kamuflarzu i nie przeszkadza to że np jakaś laska śmiga w spodniach "dzwonach" w kiepskiej imitacji Tiger Stripe.
Dla laików nie ma różnicy a ludzie którzy się znają nie dziwią się na taki widok.
Napisano Ponad rok temu
Czy ja wiem - z takich rzeczy trochę się wyrasta z czasem. Człowiek zaczyna cenić "low profile" :wink: jeśli ktoś chce koniecznie być "taktyczny" - polecam jednolite BDU khaki, M65 czy 5.11 mniej się rzucające w oczy - jakoś kamuflaż jako "fashion statement" się przejadł - zwłaszcza gdy 1001 firma z ciuchami dla hiphopowców albo damskimi ciuszkami szyje rzeczy w jakieś mniej lub bardziej umowne "militarne" wzory - w oczach laika nie ma różnicy.
Aaamen.
Napisano Ponad rok temu
mein got, ja założe topic, którą koszule doo garnituru wybrać :splat:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja biegam w kopletnym BDU i pierdoli mnei co ludzi mówią czy nie mówią
jak gdzieś jade to najpraktyczniejsze ciuchy - zwłaszcza jak ma sie jeden komplet ubrań a nie wiadomo na ile sie jedzie i gdzie wyląduje.
byle buty jakieś sensowne dobrać do tego
ja biegam w kompletnym na wyjazdach i sie czuje rewelka
na codzień czasem do dżinsów czy zwykłych spodni jakąś bluze BDU czy inne badziewie
ale mnie osobiście pierdoli co kto myśli - wazne żeb ydla mnei było wygodne i praktyczne
Napisano Ponad rok temu
Zawsze na swojej drodze spotkasz kogoś komu coś w Tobie nie będzie pasowało. Ciuchy to pół biedy - mozna sobie zmienić. Ale jak się komuś twoja gęba nie spodoba to co? Od razu pogalopujesz do szpitala plastykę robić? Nie rób sobie zbędnych ciśnień, chodź jak Ci wygodnie. Resztę olej. Z tyłu, z boku czy centralnie. Też jak Tobie wygodniej a nie jak ktoś by chciał.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kabury z kydeksu
- Ponad rok temu
-
ACU - nowy mundur USArmy
- Ponad rok temu
-
Multitool czy scyzoryk