ahehehehe dziekujeBTW - dla mnie to byłby jedyny sensowny powód kupienia tego noża... 8)
Jeden dzień z życia pracującej dziewczyny....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli z Zieloną - to należałoby szybciutko nabyć Sebenzę... :wink:
BTW - dla mnie to byłby jedyny sensowny powód kupienia tego noża... 8)
Pomijając zainteresowanie Kolegi parapsychologią w wydaniu Ekologicznym co się rozumie w tym szowinistycznym meskim towarzystwie samo porzez się, prosiłbym o wyjaśnienie votum separatum w kwestii Sebenzy.
Nie jestem specjalistą ale czytając to i inne fora oraz opisy na www zauważyłem raczej przychylne o ile nie entuzjastyczne komentarze dotyczące Seby. Jest to legendarny nóż, do którego (zazwyczaj z miernym skutkiem) porównuje się wyroby konkurencji. Pomijając cenę nie zauważyem krytyki.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli z Zieloną - to należałoby szybciutko nabyć Sebenzę... :wink:
Tu akurat się zgadzam, pozdro Zielona Wróżko...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomijając cenę nie zauważyem krytyki.
Nieuważnie czytałeś.
Nie leży mi w łapie, niezależnie od wersji.
Nie mnie jednemu zresztą.
Napisano Ponad rok temu
Nieuważnie czytałeś.
Nie leży mi w łapie, niezależnie od wersji.
Nie mnie jednemu zresztą.
A to jak mi się wydaje już raczej kwestia gustu czy leży czy nie leży w łapie.
Nawet najlepszy nóż może komuś nie leżeć.
Napisano Ponad rok temu
Nawet najlepszy nóż może nie leżeć Ci w ręku. Tylko czy dalej można go wtedy nazywać nożem idealnym? Dla mnie to on wtedy jest nożem do dupy
Napisano Ponad rok temu
Ja opieram się na ocenie Sebenzy wielu uzytkowników Budo i recenzjach z www.
Można oceniać obiektywnie jakożść wykonania, użyte materiały, rodzaj blokady, twałość i kilka innych cech.
natomiast ergonomia poza paroma zasadniczymi kwestiami to włąsnie sprawa subiektywa. Trzeba nóż złapać i albo siedzi albo nie...
Moim zdaniem to dyskusja akademicka.
Pozdrawiam
PS
Rozpocząłem ją bo chciałem się dowiedzieć co w Sebie nie pasuje Ichingowi.
Napisano Ponad rok temu
Mam "kilka" noży u siebie, i folderów i nie folderów, ale sebenza jest moim NUMERO UNO.
Myślę też, że w kwestii "użytkowej" niewiele noży może jej sprostać.
I tylko jeszcze słowo o subiektywności ocen....Jeśli zdecydowana większość nożolubców mówi, że Sebenza jest The Best to coś w tym jest 8)
PZDR Jacek
P.S.
Adam, a co robi się nożem do dupy?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich, jadę na wakacje
Napisano Ponad rok temu
A tak poważniej, to jeśli dyskutujemy o pięknie - tak, Sebenza jest wzorcem nożowej urody. Jakość? Nie dane mi było spróbować, ale ufam że wysoka.
Tyle że jak przejdziemy do zastosowania noża (poza wbijaniem w futrynę, oczywiście ) to cholera zła (czytaj: zła dla mnie) ergonomia psuje wszystko.
Więc - w ramach dyskusji akademickiej ;-) - zwracam uwagę na fakt że nie napisałem że Sebenza jest do dupy (futryny 8O ) tylko że BYŁY GŁOSY KRYTYCZNE, w tym mój skromny własny. I to jest akurat fakt, możliwy do sprawdzenia jak ktoś ma nerwy i czas zbędny żeby kopać w archiwum Budo.
Pozdrawiam (lekko absurdalnie, wzrokiem bez specjalnej nadziei patrząc na metalową futrynę i Skirmisha w dłoni 8) )
AdamD
Napisano Ponad rok temu
W mojej tabeli nożowych EDC jest on na drugiej pozycji zaraz za sebką, a przed Dominatorem i buckiem striderem ( ten to jest dopiero kieszonkowym pancernikiem 8)
Krissto....udanego wypoczynku
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam (lekko absurdalnie, wzrokiem bez specjalnej nadziei patrząc na metalową futrynę i Skirmisha w dłoni 8) )
AdamD
Swoj chlop
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noże mojej pani
- Ponad rok temu
-
Hattori knives
- Ponad rok temu
-