Tak ze nawet amerykanie dupy daja....A co do ACU to gość z Natick Labs (czyli biura projektowego US Army) właśnie przyznał że ten szary szajs płowieje przy praniu i normalnym używaniu na potęgę (porównując 3 zmiany jakie miał i ostatnią jaką dostał). Stopniowo staje się jednolicie jasnoszary
ACU - nowy mundur USArmy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gowna takie same jak polskie moro.Swiecilo jak ksiezyc w lesie.Szczegolnie jak stare bylo i sprane.
no chyba wlasnie odwrotnie? Polski standardowy wz. 93 jest impregnowany (genialne) i przez to blyszczy, a po spraniu robi sie matowy i schodzi z niego ten gowniany impregnat, dzieki czemu mozna tego munduru uzywac w miare normalnie - chyba ze ja jakis dziwne mundury mam.
a jak widac po amerykanskich doswiadczeniach, najlepszym kamuflazem na miasto nadal jest worek po pyrach z wycietymi dziurami na rece :wink:
Napisano Ponad rok temu
Mialem na mysli prawdziwe "moro" czyli z czasow kiedy sie jeszcze latalo na pochody majowe i wymienialo guziki z orzelkiem na zwykle bo milicyja scigala po ulicachGowna takie same jak polskie moro.Swiecilo jak ksiezyc w lesie.Szczegolnie jak stare bylo i sprane.
no chyba wlasnie odwrotnie? Polski standardowy wz. 93 jest impregnowany (genialne) i przez to blyszczy, a po spraniu robi sie matowy
Ja musialem sobie farbowac zeby to mialo jakiekolwiek wlasciwosci maskujace.
Napisano Ponad rok temu
Mialem na mysli prawdziwe "moro"
aaaa hehe prawdziwy klasyk maskowania ja ze swojego zrobilem ghillie - trzeba przyznac ze jakosc samej tkaniny byla niezla w porownaniu do dzisiejszego gowna.
Napisano Ponad rok temu
fotka w lesie pokazuje że nowe ubranko bojowe z Usa jest faktycznie jak dupa w krzakach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a jak ci pokarze moją fotke na czołgu to uwierzysz, że mam czołg?
To znaczy Kolego że jesteś nikłego wzrostu albo czołg jest taki DUŻYYYY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na US Cavalary za ok. 50 USD portki i ok.50USD bluza do tego cap + insygnia.
Ale ta sa cywilki a nie kontrakty!
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kolorystyka tego nowego munduru na zdjeciu z lasu przypomina mi kolory mundurów maskujących marines z 2 wojny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Multitool czy scyzoryk
- Ponad rok temu
-
Victorinox - Huntsman Lite
- Ponad rok temu
-
kolejne pytanie o m65
- Ponad rok temu