Stal potrzebna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nz3 5x60x1000 34 zł 1
ale nic więcej mi nie trzeba...
(A gostek który miał mi stal dostarczyć po kilku latach owocnej współpracy z moimi znajomymi... zadłużył się w sumie na ok 1200~2000zł i teraz boi się do miasta wrócić... A wisi mi dokładnie taki kawałek stali )
Napisano Ponad rok temu
Musze Cie jednak zmartwic - wiekszosc gatunkow stali, ktorymi sie zajmujemy to stale rdzewne. W szczegolnosci zas te najlepsze na noze, tj. wysokoweglowe. Im twardsza stal itd. (niech mnie ktos poprawi), tym, w naszych warunkach finansowych, latwiej lapie rdze. Nierdzewne sa z reguly zbyt miekkie i na koniec tez lapia rdze. (Nie wiem jak wam, ale mnie to 420 z gorszych nozy zawsze rdzewialo). Mozesz temu zapobiec polerujac dokladnie ostrze, bo wtedy wolniej lapie, albo deaktywujac chemicznie powierzchnie (np fosolem), albo pokryc to farba/ zywica / lakierem.
wydaje mi sie, ze takiej stali jak ats34 czy s30v, ktora jest i dobra, i nierdzewna w Polsce tak latwo nie kupisz.
Konczac - to nz3, o ktorym piszesz, tez jest rdzewne.
Napisano Ponad rok temu
No mam zamiar ale nie chcę brać więcej niż 1) potrzebuję 2) aktualnie mam kasę.Bierz stal od melona i nie narzekaj . Ja biore i nie narzekam .
Nie zmartwisz mnie czymś co doskonale wiemMusze Cie jednak zmartwic - wiekszosc gatunkow stali, ktorymi sie zajmujemy to stale rdzewne.
I to bardzo, w dodatku chętnie łapie rdzę wgłębną, o wiele bardziej nieprzyjemną od powierzchniowej. Zdaję sobie z tego sprawę, ale uważam że zaryzykować warto. Najwyżej spartolę i wtedy będę się martwił :>Konczac - to nz3, o ktorym piszesz, tez jest rdzewne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Profesjonalnie to ja ci nie pomogę, ale spotkałem się z opiniami że jest bardziej rdzewne od prawie wszystkiego... I trzeba mieć dość dziwne potrzeby (bardzo długie ostrza itp) żeby w ogóle brać się za tą stal, bo co do ostrości itp to można podobne lub lepsze efekty uzyskać znacznie mniej rdzewnymi gatunkami.Skoro jesteśmy w tym temacie to mam pytanie: czy NZ3 jest bardziej rdzewne od 45? Bo mam 45 i chcę mieć jakiś punkt odniesienia, bo na NZ3 się czaję trochę
tow.molibden - no problem, bywa Lepiej tak niż żeby się ktoś potem zdziwił...
Napisano Ponad rok temu
Tak pozatym ktoś wie jak ta stal trzyma ostrze?
Widziałem że Jumbo zrobił coś z 4h13
Napisano Ponad rok temu
Zapominasz o opłacie 10zł dla syna Melona za "doradztwo"... więc jeśli Melon będzie tolerancyjny, to już tylko 14 zetaJa jestem chętny na 4h13 to 42zł,brakuje jeszcze 24 do setki.
Zakładam że opłaty za wagę przesyłki dzielimy mniej więcej wg wagi płaskowników (czy objętości, bo to da wynik +- kilka groszy taki sam a prościej), lub po prostu na pałę po równo... No i ta dycha tyż się podzieli jakoś, myślę że problemu nie będzie
No cóż... życzę powodzenia w szukaniu, bo o tej stali akurat wiem tyle co jest na forum przypadkiem widziałem, a to to i ty możesz poczytać, zapewne z lepszym skutkiem.Tak pozatym ktoś wie jak ta stal trzyma ostrze?
Widziałem że Jumbo zrobił coś z 4h13
Napisano Ponad rok temu
Poza tym to dobrze by się było spotkać, dokadać jak z kasą i tak dalej. No i który z nas załatwia z Melonem
kto ma jabbera czy gg, to kontakt do mnie:
jabber [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gg 4588787
Napisano Ponad rok temu
za organizację się nie biorę i spotkać też się nie dam rady - wreszcie idę na urlop.
policzcie się szybko i dogadajcie z melonem do mnie nr konta i udział, najlepiej do niedzieli i wio.
pozdrawiam, L.
Napisano Ponad rok temu
Molot: nz3 5x60x1000 34 zł
Coleslaw: 4h13 3x40x1000 42 zł
Lubomir: 4h13 3x40x1000 42 zł
I w sumie 118zł i całkiem równa paczka
Czyli sprawa wstępnie obgadana, i można zabukować u Melona paczkę... Chyba to zrobię, nim wyprzeda stal na którą mamy ochotę Liczę na kontakt, panowie...
Spotkanie proponuję na dołku pod Metrem Centrum...
Napisano Ponad rok temu
Prywatną wiadomość do Melona puściłem. Teraz panowie liczę na kontakt. No i jak ma iść jedną paczką, to na odbiór już musimy się umówić, i na to się nie poradzi.
Dlatego adres wysyłki musimy ustalić.
Opcje są generalnie trzy:
1) Mogę odebrać to hurtem i porozwozić, jako że mam wakacje a czasu dużo mi to nie zajmir
2) Jak wyżej, tylko nie ja
3) Poste restante i przychodzimy razem odebrać paczkę do ustalonego użędu pocztowego.
Napisano Ponad rok temu
nz3 5x60 ma być
4h13 nie ma być
ma być:
sw7m 47*6,5
nz3 60*5
nc6 35*6
50hf 65*6
30 * 8 N8_E
80*6 60_S2
80* 6 65_G
długość dowolna, cena nieznana (do ustalenia na prywatnych wiadomościach). Czekam, panowie, na decyzje.
Napisano Ponad rok temu
Jabber to system komunikacji, podobny do gadu, ale zamiast numerów użytkowników jest coś co wygląda jak adres mail. Wysyłanie czegokolwiek jako maila na mój adres jabberowy kończy się zazwyczaj skasowaniem go a ja dostaję tylko notkę "skasowano spam". Zwykle z tematem, stąd ta notka
Jak co to są gadu i prywatne wiadomości, i tam mogę podać adres mail który działa... lub otworzyć wam tamten jeśli będę wiedział z jakiego adresu przyjdzie coś czego kasować nie należy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Katana -> jak zrobić <- filmy i książka.
- Ponad rok temu
-
Pierwszy raz zawsze boli...
- Ponad rok temu
-
N8 amerykańska nazwa?
- Ponad rok temu
-
Przerobka ostrza w Ka-Bar Dozier Skinner
- Ponad rok temu
-
żelazo i stal
- Ponad rok temu
-
MÓJ PIERWSZY NÓŻ .................................FOTOSTORY
- Ponad rok temu
-
Panie i Panowie - The Arch
- Ponad rok temu
-
oksydowanie kwaskiem cytrynowym - równanie chem.
- Ponad rok temu
-
projekty
- Ponad rok temu
-
KATANA szmaciana
- Ponad rok temu