zagadka - co to za nóż?
Napisano Ponad rok temu
obrazek jest z filmu "Mr. and Mrs. Smith"
te na dole to chyba coldsteelowe push-dagery
ale moze sie myle...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Allegro militaria USA OSZALALEM!! 19.90!!!!!! NOZ KOMANDOSA!
Napisano Ponad rok temu
A nóz to na oko: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ładny "rzutek" :wink:
Napisano Ponad rok temu
tylko nie wiem czemu wyslal mi prywatna wiadomosc?
I tak nie moge na nia odpowiedziec i podziekowac (administrator mi nie pozwala)
a oto odpowiedz:
ale, zostal jeden nie odgadniony...
Napisano Ponad rok temu
Ale pistolet to H&K P7 . Rewolwer prawdopodobnie S&W.ale, zostal jeden nie odgadniony...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
te rwolwerki to jakies takie derringerowate... bez palaka spustowego, kurek jakos tak z gory... pewnie .22LR...
Tez tak mysle..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
inna sprawa ze ja na filmie bezdennie glupim pod takim wzgledem nie bawilbym sie wcale
Napisano Ponad rok temu
A 5,56 nie ma za duzej sily obalajacej (chyba, ze zacznie koziolkowac w srodku...). wiec nie widze problemu... Jesli szok ci nie "kaze" sie przewrocic, to przetrwasz na stojaco wiele zadziwiajacych trafien (na przyklad po dobrej intoksykacji).
Nawet trafienie w aorte nie obala czlowieka od razu (tylko po 4-5 sekundach) -> jak pisal Rearic po kosultacjach z lekarzami. Kiedy czytalem ten rozdzial jego stronki, robilo mi sie slabo i czulem pewna niechec do nozy...
Napisano Ponad rok temu
A 5,56 nie ma za duzej sily obalajacej (chyba, ze zacznie koziolkowac w srodku...)
(...)
Nawet trafienie w aorte nie obala czlowieka od razu (tylko po 4-5 sekundach) -> jak pisal Rearic po kosultacjach z lekarzami. Kiedy czytalem ten rozdzial jego stronki, robilo mi sie slabo i czulem pewna niechec do nozy...
Ty nie mówisz o mocy obalającej tylko obezwładniającej, a raczej zdolności szybkiego obezwładnienia przeciwnika przy pomocy pocisku.
To pierwsze - dostajesz kulkę i ona wytracając w Twoim ciele prędkość nadaje Tobie prędkość, To drugie - dostajesz kulkę i pocisk deformując się w Twoim ciele, powoduje obrażenia wewnętrzne i być może śmierć. Proste?
Moc obalająca zależy od: masy pocisku, prędkości pocisku w momencie uderzenia w cel i prędkości z jaką pocisk przekazuje swoją energię oponętowi. Kule kalibru 5,56 NATO mają dzięki dużej prędkości znaczną moc obalającą.
Napisano Ponad rok temu
jak to "nadaja Tobie predkosc"? chodzi o to ze jak ktos dostanie to leci do tylu? bo jesli tak to nawet jak z breneki dostaniesz to nie odlecisz nawet o kilka cm. polecam odpowiedni odcinek "pogromcow mitow" tam bylo to slicznie pokazane...
pozdrawaim
Napisano Ponad rok temu
Ano, jak mamy byc dokladni, to trzeba jeszcze dodac ze to zalezy od pocisku. Jedne sie defurmuja bardziej, inne mniej. Niemniej jednak pewne konwencje miedzynarodowe zabraniaja uzywania pociskow o wysokim wspolczynniku deformacji w celu gdyz jest to niehumanitarne.dostajesz kulkę i pocisk deformując się w Twoim ciele, powoduje obrażenia wewnętrzne i być może śmierć. Proste?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
ps. nie wiem czy tej wiadomosci na budo nie wyczytalem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
EDC INFI- czy jest coś takiego?
- Ponad rok temu
-
Benchmade Pinnacle
- Ponad rok temu