Pytanie egzystencjalne ;)
Napisano Ponad rok temu
W sobotę wyjeżdżam do Włoch i mam dylemat: brać ze sobą coś ostrego poza VIckiem, czy nie. Sądząc z postów w powyższym temacie, trzeba się liczyć z utratą ostrza dzięki "profesjonalizmowi" tamtejszych carabinieri...
Z drugiej strony jak ja wytrzymam 2 tygodnie bez pożądnego ostrza, NO JAK???!!!
Ma ktoś może aktualne informacje na temat nożowej sytuacji we Włoszech. Bo jakoś nie mam ochoty tracić jednego z moich dzieci (konkretnie Spyderco Moran), a jechać bez niego... no cóż...
pzdr
DomR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A Włochy...?
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale mogę się mylić...
Napisano Ponad rok temu
Policja ma duze pole dla wlasnego uznania, czy Ci wolno noz akurat miec, czy nie - jak np. lowisz ryby, albo sobie kroisz kielbase na ognisko na biwaku, to nikt nie powinien sie czepiac.
W samochodzie nie wolno miec noza w zasiegu reki, najlepiej, zeby byl spakowany w plecaku i w bagazniku.
Napisano Ponad rok temu
ze az zacytuje klasyke :
"Ty ! Biurokrato !! [..]
Oj ! przewraca się wam w głowach, przewraca!!"
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
No to juz chyba wiem: pozostaje macać nóż wieczorem po powrocie do hotelu...
:wink:
To jest info z MM. A wiec na ich odpowiedzialnosc.
Mozesz zawsze napisac/zadzwonic do jakiego konsulatu, czy ambasady - ale oni w tym artykule narzekaja, ze strasznie raz, ciezko wyciagnac jakies sensowne informacje od niektorych tego typu placowek, a dwa, ze czasem placowki chca pomoc, ale maja problem, bo lokalne prawo jest przejrzyste, jak woda w Wisle.
Napisano Ponad rok temu
Czy kogos z was przeszukiwala kiedykolwiek policja za granica??? Mnie sie to nie zdazylo.
Tyle, ze ja nie afiszuje sie z nozem, zawsze jest dobrze ukryty. Inna sprawa jest, ze w miescie (a tam chyba jest najwieksze prawdopodobienstwo spotkania z policja) nosze zazwyczaj foldery. Fixed jesli juz to raczej w plecaku... Pewnie jesli policjant czy inny karabinieros zobaczy dziwny ksztalt odstajacy Ci od paska - moze zareagowac roznie...
Napisano Ponad rok temu
Czy kogos z was przeszukiwala kiedykolwiek policja za granica???
Mi kilka lat temu w Watykanie kazali pokazać co mam w plecaku , a za mną wchodził skin z kastetem w kieszeni i nożem w plecaku to jego się jakoś nie czepiali. Oczywiście wtedy nic nie miałem przy sobie.
Napisano Ponad rok temu
Pytanie bylo o "sytuacje nozowa" - odpisalem, co wiem. Jak ktos wie cos wiecej, to niech mnie poprawi.
A, ze przepisy sobie, a zycie sobie... Zawsze wiadomo, ze "jakos to bedzie".
Napisano Ponad rok temu
To bylo do DomR'a... bo jak widze jest wewnetrznie rozdarty miedzy checia zabrania nowej zabawki na wyjazd a zostawieniem jej w domuAkme, ja tu nie widze, zeby ktos dramatyzowal.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edyta:
a tak a propos Italii i jej spedalenia to Wola Rafała masz trochę racji ale chyba nie byłeś na Sycylii i nie widziałeś italian stiletto nie można generalizować
Napisano Ponad rok temu
8O Wiesz, akurat w WB to masz ostro przejebane nawet za nożyk do tapet
tego wlasnie dotyczyl poprzedni post, ale rzeczywiscie mozna go odczytac na co najmniej 2 sposoby
Napisano Ponad rok temu
czy włochy to kraj wyluzowany? powiedziałbym raczej, że spontaniczny. włosi potrafią zapalć się jak siano, szybko i gwałtownie. awanturują się dużo i o byle co( z mojego punktu widzenia). nieznają porządku więc może wydawać się że są luzakami, a wg mnie to poprostu bałaganairze i straszni egoiści
no ale to oczywiście tylko moja opinia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Do Włoch zawsze bałem się nosić nóż przy sobie i faktycznie - poza lethermanem, reszta
leżała w walizkach. Mogłem się nimi nacieszyć wieczorem, np. czytając książkę i macając
palcami po klindze.... Coraz wyżej, wyżej, aż wreszcie dochodząc do micratowej rękojeści.
W tak gorącym kraju trudno sensownie ukryć nóz. ale w plecaku podręcznym dość mały
fixed to nie problem. Zawsze można udawać że się nie rozumie i krzyczeć "San Marino!! San MArino !!!" i dadzą spokój. Prócz tego u włochów polacy mają raczej dobrą renomę.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za wszystkie opinie!
pzdr
Napisano Ponad rok temu
no to bierz jakiegos fajteranajwyżej będę się z nimi bił o moją kochaną stal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż do przygotowywania zarcia
- Ponad rok temu
-
Crok stick-problem z czyszczeniem
- Ponad rok temu
-
LEWORĘCZNY-PRAWORĘCZNY - ankieta
- Ponad rok temu
-
154CM - problem z ostrzeniem
- Ponad rok temu
-
ma ktoś "Sharpening Made Easy" by Steve Bottorff ?
- Ponad rok temu
-
Cześć, jestem tutaj nowy
- Ponad rok temu
-
Benchmade Fecas Offsider 10520
- Ponad rok temu
-
SOG FLash II
- Ponad rok temu
-
Zagadka