Moja nożowa galeria....
Napisano Ponad rok temu
I za niego bardzo jestem Ci wdzięczny
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Inna sprawa jest to, ze zona chyba wymeldowalaby mnie za taka ozdobe mieszkania
Napisano Ponad rok temu
A może poprostu spróbujcie się przekonać, co? 8)
"A louvrage du courage" jak zwykli mawiać francuzi :roll:
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ścianach wisiała broń myśliwska, bojowa, paradna. Zdejmowało się to co w danej chwili było potrzebne. Jeśli jakiś egzemplarz przestawał być wykorzystywany użytkowo, nadal mógł cieszyć oko właściciela swym artyzmem.
Dajcie spokój z takim bezwzględnym praktycyzmem. Czasy ciężkie mamy i pozostaje w naszych rękach to tylko co jest niezbędnie potrzebne. Reszta idzie na "rzeź" $$$ a nie na ścianę, do gablotki. Ale to nie jest chyba kwestia ascetycznej natury Polaków tylko biedy ( nie chcę nikogo urazić - sam tak mam ).
Napisano Ponad rok temu
... tylko chciałem się dowiedzieć jak i gdzie trzymacie swoje kolekcje....
Wszystko, co naprawdę lubimy należy miec pod ręką - najlepiej w portfelu :wink:
Pozostałe gdzieś po szufladach i schowkach...
Pozdro,
S...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
Sam bym tak broń trzymał żeby nie przepisy
W RAZIE POTRZEBY ZBIĆ SZYBKĘ !!! i gotowe,
A gablotki zrobiłeś czy kupiłeś???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajnych nozy mam za malo, zeby je tak wystawiac, a jakbym mial, to bym wolal miec je bardziej dostepne...
Napisano Ponad rok temu
I wogóle Twoje "m" na tej fotce jest zajebiste....
Napisano Ponad rok temu
To nie FCF, ale bardzo blisko :wink:ehh seemann znowu mi serce zabilo szybciej jak kawalek FCFa zobaczylem...
Dzięki za uznanie, ale zasługa bynajmniej nie moja; ten portfelik to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - wyjątkowo użyteczny gadżet każdego nożoholika.Gratuluję i pomysłu i zawartości
Pozdrawiam,
See...
Napisano Ponad rok temu
To nie FCF, ale bardzo blisko :wink:ehh seemann znowu mi serce zabilo szybciej jak kawalek FCFa zobaczylem...
Pozdrawiam,
See...
hmm Accelerator? a obok C2O i jakiś Obernauf?
Napisano Ponad rok temu
BINGO. Gratuluję znajomości tematu poklon .hmm Accelerator? a obok C2O i jakiś Obernauf?
Pozdrawiam,
See...
PS Żebyśmy nie robili kompletnego OT:
Zagajnik - czy możesz zdradzic w jaki sposób Twoje folderki są zamocowane wewnątrz gablotek? Z góry dzieki za info (chyba, że tajemnica producenta :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Mocowanie nożyków zrobiłem za pomocą plastikowych, szybko zaciskowych pasków kupowanych w sklepach z częściami elektrycznymi. W przypadku folderów przeprowadziłem paski tak, że znajomi pytają jakim cudem noże wiszą w powietrzu, bo paski są zupełnie niewidoczne. W przypadku CQB1 czy Shrapnela pasek jest widoczny bo musi objąć w "talii" oba noże....
Jak chcę się maleńkimi pobawić to po prostu odcinam EDC paski i wyjmuję nożyk, a po, wkładam pasek w otworki mocujące dany nożyk w kapsule i całość zamykam. Operacja wyjmowania przypomina rozbieranie np. kobiety :roll: 8) ....tylko szkoda, że sama się po nie ubiera hahahaa....nie, nożoholizm to straszna choroba.
PZDR Jacek
Napisano Ponad rok temu
ja nie eksponuje, kojarzy mi sie z kolekcjonerstwem, a ja sie przed tym bronie .
"nie mam nic przeciwko, wrecz przeciwnie", ale ja nie chce, bo boje sie, ze przerodzi sie to u mnie w "sztuke dla sztuki", a tego nie chcialbym.
a twoje gablotki ladnie wygladaja chyba, bo fotki troche niewyrazne. ogolnie pomysl mi sie podoba, w innych dziedzinach to przeciez normalne np. kolekcje gitar w gablotach itp.
teraz do twojego pytania.
noze u mnie leza tam, gdzie ich najczesciej uzywam, albo zamierzam uzywac a wiec : szuflada w kuchni, auto, kieszen spodni, torba wedkarstka, po szufladach, albo tygodniami na stole, bo je wlasnie "ostrze". roznie, rzadko mam caly inwentarz (az tak duzo tego nie ma, jak to brzmi) naraz przed sobą.
Napisano Ponad rok temu
ja nie eksponuje, kojarzy mi sie z kolekcjonerstwem, a ja sie przed tym bronie
Bez przesady, my tez jestesmy kolekcjonerami. Kolekcjonujemy wrazenia z uzytkowania noza..
Napisano Ponad rok temu
BINGO. Gratuluję znajomości tematu .hmm Accelerator? a obok C2O i jakiś Obernauf?
Pozdrawiam,
See...
PS Żebyśmy nie robili kompletnego OT:
Zagajnik - czy możesz zdradzic w jaki sposób Twoje folderki są zamocowane wewnątrz gablotek? Z góry dzieki za info (chyba, że tajemnica producenta :wink: )
ee bingo by było gdybym rozpoznał resztę Ten ażurowy klips i logo z V też mi się kojarzy ale za ch... nie wiem z czym.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szyper
- Ponad rok temu
-
Ka-Bar
- Ponad rok temu
-
Jałowiec Skinner & Seiken Konus
- Ponad rok temu