Jałowiec Skinner & Seiken Konus
Napisano Ponad rok temu
Dramatis personae (in order of appearance):
- Jałowiec Skinner by Kubek.
Podstępnie podarowany mojej babie przez niejakiego Kubka. Kuchenniak z zacięciem mysliwskim, stal D2, stabilizowany korzeń jałowca, mirror finish. Rekojeść przystosowana do damskiej dłoni. Kawał pieknego noża. Anka nie może się nim nacieszyć. Jeszcze raz dzięki Stary!
- Konus by Seiken
Tego noża chyba przedstawiać nie trzeba.
Ale dla tych, którzy dopiero teraz włączylli telewizory - customizowana wersja oficjalnego customa Budo, zrobiona przez guru Masters of Steel, niejakiego Seikena. Kriogenicznie hartowana stal 440C, mirror finish, białe przekładki, okładziny ze stabilizowanej przez wodę oraz czas czeczoty brzozy kanadyjskiej czyli po naszemu curly birch. Sygnowany VB/MS (Visiual Basic/Microsoft ). Mistrzostwo swiata w kategorii "dyskretyny urok burzuazji fixed EDC". Sławek - jur de men!
Obydwa ze ślicznymi pinami mozaikowymi.
Prawda, że fajnie wygladają razem? 8)
Napisano Ponad rok temu
Seiken na Kubku
I Kubek na Seikenie
BTW - fotografowanie mirrora to mordęga.
Napisano Ponad rok temu
coś o tym wiem - via moose hunter
Fajne kompozycje,nożyki piekne-jak zwykle wyrazy szacunku dla Seikena i dla Kubka bo ten skinerek przedni jest.Ale i tak mój konus ładniejszy :wink: a poważnie to bym chciał oba mieć u siebie :-)
pozdrawiam
adiblue
Napisano Ponad rok temu
Poza tym soczysta zielen, gorace lato i zimna stal... Nic dodac nic ujac, mniut!
Napisano Ponad rok temu
Co prawda, to prawda - probowalem kiedys noz kolegi cyknac i to byla katastrofa. Dalem sobie spokoj, zwlaszcza, ze swiatlo bylo do d..., wieczor, zamkniete pomieszczenie itd.
Zreszta juz taki gladszy satin potrafi zmusic do gimnastyki.
Ale fajne nozyki i fotki tez.
BTW - a gdzie reszta konusow? Jakies nowe fotki, a jeszcze lepiej pare slow, jak sie sprawuja itd.? Bo mignely w jednym, czy dwoch topikach i cisza, kamien w wode.
A tu juz prawie trzy miesiace minely, jak noze macie w uzytku. Pewnie sporo ludzi by chetnie poczytalo, jak sie taka specjalna rzecz jak "noz BUDO" sprawuje.
Seiken by dodatkowa reklame dostal jako knifemaker - pochwalilibyscie sie Panowie...?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie podobają mi się...
Bo nie są moje...
(((:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
BTW - a gdzie reszta konusow?
Tutej:
Kto pamięta który czyj?
Napisano Ponad rok temu
ktory jest czyj, to nie powinno byc trudne, bo w magii stali wisi odpowietni topik.
A stare fotki to ja juz widzialem, myslalem o nowych, wiesz, przekwitle lipy w tle itd. Do tego recenzja z uzywania, bo pierwsze posty byly entuzjastyczne.
Jak cynik zajety, to moze by jaki inny mod cos skrobnal, PiterM teraz raczej czasu nie ma, ale moze DARK by cos napisal o swoim?
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak - ja tego nie rozumiem. Wiecej, jestem rozczarowany.
Jako, jak to Seiken napisal, "zasluzeni dla forum" dostaliscie praktycznie w prezencie - wg cynika - trzystudolarowe customy. Bylo o te noze sporo zamieszania, pare osob nawet z forum wylecialo.
I praktycznie cisza. Poza paroma fotkami i paroma zdaniami na samym poczatku, ze noze sa faktycznie super (za co autorom czesc i chwala) - zero jakiejs recki.
Nie sadzicie, ze wypadalo by sie jakos zrewanzowac makerowi za taki gest?
Tak dla przypomnienia:
http://www.forum-kul...showtopic=73268
Byscie sie wysilili, no kurcze, zamiast po bazarze i w knajpie smiecic - i tu mam konkretnie modow (poza PitereM, ktory jako, ze sam czasu nie ma za duzo - a ze mam niewiele starsze dziecko, to wiem, jak mniej wiecej jego dzien teraz wyglada - dal chociaz zlecenie na recke ) na mysli, a ktorych to juz sam wiedza - to wzielibyscie sobie godzine wolnego, pstryknelibyscie pare fotek, napisalibyscie pare zdan (a godzina Wam starczy, wiem, co mowie; chce mi ktos powiedziec, ze nie wiem, ile zajmuje zrobienie paru fot i napisanie posta z silnymi i slabymi stronami noza?).
No chyba, ze to tylko ja sie tu miotam, a reszta ma w d..., co wlasciwie z tego "noza BUDO" wyniklo?
Ale jak reszta to ma w d..., to ja tez i mozna sie postem nie przejmowac.
Napisano Ponad rok temu
Mnie osobiscie opozniaja dwie rzeczy - raz, ze chce uciulac kase na kydex IWB u Pitera zeby m mogl nosic konusa na codzien i uzywac iwecej niz teraz a dwa, ze taki noz wg mnie wymaga nieco wiecej niz zastruganie badyla i przeciecie kartonu. Tak samo jak z Busse sie juz pojedynkuje kilka miesiecy i dopiero teraz przymierzam sie do recenzji bo dopiero teraz bedzie miarodajna jak juz nie mam kompletnie pojecia co jeszcze tym nozem zrobic czego nie bylo. Oba noze sa uzywane rownolegle ale LMS wiecej na skutek bardziej pasujacej mi na codzien pochwy, bez obawy, w tym tyg bede robil kydexik zeby dopelnic ostatni rozdzial testu czyli urban EDC bo zaczalem troche od tylu - od testow w lesie i kuchni "polowej". Oczywiscie mowie tylko za siebie, nie wiem jak tam inni. Jako teaser moge tylko powiedziec, ze ostatnimi czasy coraz czesciej siegam po konusa zamiast po mojego kochanego LMSa... A to o czyms swiadczy
A co do fot - dupa jestem a nie fotograf ale chce, zeby byla fotka z tego, fotka z tamtego a nie wszystkie zrobione na stole jednego poranku...
Napisano Ponad rok temu
A co do fot - dupa jestem a nie fotograf
No to chociaz napisz cos, jak jestes dupa nie fotograf.
Poza tym z Bieszczad dales cala galerie, to chyba az tak zle nie jest, skoro nie miales oporow.
ale chce, zeby byla fotka z tego, fotka z tamtego a nie wszystkie zrobione na stole jednego poranku...
To Ci sie chwali, ze chcesz zrobic inne fotki niz Busse. Dawaj. Moga byc z kilku porankow, w sumie tez nie zabierze wiecej czasu.
Napisano Ponad rok temu
czy kolejny miesiac starczy?
Oby...
No to chociaz napisz cos, jak jestes dupa nie fotograf.
Toc na to juz odpowiedzialem czemu jeszcze nic napisane nie jest.
Poza tym z Bieszczad dales cala galerie, to chyba az tak zle nie jest, skoro nie miales oporow.
No opory mialem ale pierwsze lody przelamane. Wiem, ze ci sie nie podobalo ale niedlugo wystosuje apel o nowelizacje regulaminu tego dzialu tak, zeby wszyscy byli zadowoleni. No ale to nie o tym watek.
No coz, foty skirmisha byly oprocz tego, konus chwilowo czeka az sie naucze fotografowac te z lekka mirrorujaca klinge. Beda piekne fotyTo Ci sie chwali, ze chcesz zrobic inne fotki niz Busse
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to ja się zmuszę, a raczej zobliguję, bo to raczej przyjemność niż mus, ale mogę obiecać reckę na początek października. Na razie walczę z zaliczeniami (tak stary jestem, a jeszcze studiuję).
Wojtas13, do Ciebie akurat mam najmniej uwag, jesli w ogole, bo jestes jednym z nielicznych, ktory juz cos z tym zrobil i calkiem niemalo.
Najbardziej jestem zawiedziony modami, bo "zwykly" uzytkownik nie musi zagladac do kazdego tematu, ale powiesilem tu to pytanie na poczatku sierpnia - a teraz mamy pomalu koniec wrzesnia i odezwal sie w ogole jeden cynik. Wczoraj, po moim kolejnym znaku zapytania.
Zreszta nie pierwszy raz, pamietasz, ile trwalo, zanim zawisnal topik, o ktorym juz wspominalem.
Troche smutne, nie?
Napisano Ponad rok temu
A w wakacje mają lepsze rzeczy do roboty. Tak to widzę. I tak mi się widzi wogóle działalność użytkownikó for internetowych. Ot, w wakacje hobby "w internecie" idzie w odstawkę, choć wtedy jest najwięcej wolnego czasu.
Napisano Ponad rok temu
(...)
Wiesz co, to jest IMO dosc oczywista sprawa, ale wyjasnienie byloby do przyjecia, gdyby sie tu nikt na forum nie pojawial.
A pojawial sie jak najbardziej, o czym rowniez wspomnialem - i nie wyjasnia rowniez, dlaczego przez poltora miesiaca znowu nikt nie znalazl czasu, zeby napisac "sorka, mam wakacje, jestem rzadko w necie, zrobie pozniej, bede pamietal".
Jak np. spytalem, czemu cynikowi wolno wrzucac do galerii prawie trzydziesci fotek naraz i nikt mu nie mowi, ze to za duzo, to DARK juz po pol godzinie byl na posterunku, zeby odpisac, jest wszystko jest OK i zebym d... nie zawracal.
Tak samo na bazarze tez niektorzy "hobbysci internetowi" bywali dosc regularnie przez ten caly czas.
Ale jak poltora miesiaca spytalem, czy by moze DARK nie dal przykladu, jako w koncu mod w galerii i nie napisal czegos o swoim nozu, to do teraz nie widze ani slowa odpowiedzi.
Dlatego spytalem, czy moge sie juz oficjalnie olany czuc.
Ale widze, ze to chyba tylko mnie rusza, ze Seiken sie najebal, puscil specjalnie dedykowane noze po kosztach jak nie ponizej i ma prawie - z paroma chlubnymi wyjatkami - zerowy feedback.
Napisano Ponad rok temu
Też mnie denerwuje to, że większość pilnyje tylko swojego interesu. To już taka nasza polska cecha. Chyba będzie się musiało zmienić pokolenie albo dwa, żeby coś się w tej materii zmieniło.
A w wakacje po prostu oderwałem się od codzienności.
Naszym knifemakerom jestem winien:
Wiem, że kiedyś obiecałem reckę Tlimowi - mam już materiały, musze tylko siąść i to zredagować.
Napisze ręckę roboty MarcinaS, bo miałem krótko jedno z jego dzieł.
I opiszę Konusa.
Tyle ode mnie, teraz tylko warto poczekać, czy ktoś tu zajrzy i czy się odniesie do tematu.
Napisano Ponad rok temu
powtorze - do Ciebie (do Pitera zreszta tez) praktycznie nic nie mam, bo juz sie postarales. No i nie kazdy user musi wszystko czytac, moj post sprzed poltora miesiaca byl do modow skierowany.
Poza tym juz napisalem co mialem do powiedzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mam Go
- Ponad rok temu
-
Moja szabla
- Ponad rok temu
-
AFCK
- Ponad rok temu