MUD*
Napisano Ponad rok temu
Niewielki nożyk z półchwytem. Wymiary to chyba ze zdjęcia łatwo odczytać.
W obliczu linijki:
W proporcji do dłoni:
W okolicznościach przyrody: :wink:
Materiał: A2, 4mm.
Szlif: (no, tutaj poszedłem na łatwiznę, bo robiony na taśmówie) płaski, kąt między obydwiema płaszczyznami szlifu ok. 20stopni.
Chwyt może na taki nie wygląda, ale bardzo wygodny jest.
Wymaga jeszcze paru drobnych poprawek. To co widać na nim... te "ryski finish" to efekt zamierzony i uwazam, ze wyszedl mi niezle.
Ma być małym neckiem albo kieszonkowcem EDC, ale to zalezy od preferencji osoby, ktora go dostanie, albowiem ów egzemplarz prezentem jest :-)
Myślicie że się nadaje na prezent dla kobiety?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A pomysł z wymianą niezgorszy. Zastosuję. :wink:
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
a na poważnie- fajna robota.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przeciez np. noze firmy helle maja nie przymierzajac taki sam niski szlif...a wedlug mnie sa swietne. Mysle ze to kwestia gustu( i konta)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
zapomnialem dodac ze mi sie bardzo podoba
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czemu te wyzlobienia na palce nie sa okragle, kurdziel?
przeciez sie da je tak ladnie wystrugac na rowno...
O, tu widac, ze sie da (widac tez pewne podobienstwo... hehe "cytowales" mnie, czy co? ):
maluch
i moglyby miec taki sam promien krzywizny - wtedy wyglad jest o wiele korzystniejszy.
Zauwazylem, ze duzo (moze za duzo) uwagi przywiazuje do estetycznej strony nozy... narysowalem juz duuuuzo a jak zaczynam jakiegos robic, to sie konczy na profilowaniu, bo szlif to juz upierdliwa robota... czekam na tasmowke Budo Venom
Napisano Ponad rok temu
No.. żeby nie było: twój też bardzo ładny. I żeby nie było po raz drugi: Otwory o takim samym promieniu krzywizny juz wszedzie sa. To ma byc dla odmiany. A otwór nie jest okrągły, bo jestem gownianym knifemakerem i nie stykło mi cierpliwości żeby to wycacać. Ale będzie. Czeka go jeszcze drobna poprawka szlifu, wiec sie przy okazji zrobi.... Dzieki, Mat, za troche budującej krytyki.
Napisano Ponad rok temu
Taki jest po prostu wygodny...
ee tam wygodny... po prostu ladnie wyglada
No.. żeby nie było: twój też bardzo ładny.
hm... nie rozumiem, wszedzie ta wazelina na MoS (btw: wiem, ze ladny - mial byc bardziej ladny niz uzytkowy)
I żeby nie było po raz drugi: Otwory o takim samym promieniu krzywizny juz wszedzie sa.
bo lepiej wygladaja?
A otwór nie jest okrągły, bo jestem gownianym knifemakerem i nie stykło mi cierpliwości żeby to wycacać.
no bez przesady. ale nie mogie juz tej wazeliny tutejszej. zdarzylo sie juz, zeby ktos o czyjejs kreacji napisal wylacznie zle rzeczy? wszyscy pisza albo dobrze, albo wcale - jak o zmarlych. A to nie jest sposob na rozwoj tylko na powtarzanie bledow.
Dzieki, Mat, za troche budującej krytyki...
a na to zawsze mozecie liczyc tu na budo, bo ja sie lubie przypierdzielac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nikt po nikim nie pojechał jak po burej suce. Wszyscy tylko "piękne, cudne, wspaniałe" alb nic.
Eno ze skrajnosci w skrajnosc... Ja zawsze mowie co mi nie pasuje jesli mi nie pasuje, konkretni eszczegoly jakie bym poprawil itd... A inna sprawa, ze coraz wiecej ludzi robi tutaj takie noze, ze nie idzie za cholere sie przyczepic do niczego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
taki tam skinerek
- Ponad rok temu
-
Blade of Darkness
- Ponad rok temu
-
Jaka Tsuka?
- Ponad rok temu