Tricki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak dla otuchy to znam kogos kto cwiczy 4 lata i niepotrafi zrobic gwiazdy, i za kazdym niemal razem zwala sie ciezko na zieme
w gwiezdzie wcale nie chodzi o to zebys mial wysoko proste nogi, o wiele wazniejsza jest stabilnocs, rownowaga, to zebys potrafil robiac gwiazde zatrzymac sie w polowie i przejsc do iinnej techniki, zreszta gwiazdy z nogami przy klatce i niskie sa o wiele bardziej praktyczne, bo jak robisz wysoka prosta gwiazde , to sie ona raczej nadaje na zajecia Wfu w szkole, bo w rodzie co najwyzej mozesz w brzuch wylapac z głowy
POZDRAWIAM i Cwicz bo od siedzenia na dupie i uzalania sie ze cos nie wychodzi jeszcze nikt do niczego nie doszedl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:twisted: :twisted: heheehheheeheheea tak dla otuchy to znam kogos kto cwiczy 4 lata i niepotrafi zrobic gwiazdy, i za kazdym niemal razem zwala sie ciezko na zieme
ja też trenuję coś około 10 miesięcy i nie potrafie zrobić wielu rzeczy, co wynika między innymi z tego, że jestem bardzo mało skoczna. sprawia i prudność wybicie się do salta, nie mówiąc o macacu. do niedawna byłam sflustrowana tym, że inni moga a ja nie. ale zamiast zamęczać swoje ciało i ze złością je maltretować postnowiłam ćwiczyć np. wybicie do salta pokolei, partiami. teraz jestem na etapie pracy nad pięćniami łydek i wyskokiem. może spróbuj robiąc gwiazdę zatrzymać się pionowo (jak do stania na rękach), wyprostowac nogi i dopiero opaść? potem samo zacznie wychodzić płynnie. tak mi się wydaje.
ale Sucuri ma rację, że trzeba ćwiczyć.
dodam tylko jeszcze, że powinieneś zastanowić się, co może być przyczyną tego, że np. nie możesz wyprostować nóg. jeśli to słabe rozciągnięcie, to porozciągaj się. jeśli coś innego, to warto przećwiczyć ten element osobno.
pozdrawiam i życzę powodzenia:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No comment...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Śmiać się, płakać czy podziwiać??
- Ponad rok temu
-