RAT-RTAK
Napisano Ponad rok temu
traktora fixeta pewnie stanie na bk10 z racji ceny
ale jeszcze poki go niemam jaram sie fotkami:)
Ontario Randall RAT-RTAK
3 myslicie ze z czyms takim da sie lazic po górach (tatrach)
3 moze zakrawa to juz na prowokacje niedzwiedzi, policji i strazy granicznej ?
a koles z takim sprzetem wyglada jakby uciekl z planu rambo 7
niewidzialem go na zywo wiec moze tylko mi sie wydaje ze jest taki wielki
pozatym zastanawiam sie 3emu jest tanszy od
Ontario Randall RAT-7 choc jest 2 razy wiekszy a materialy te same
thx
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zreszta akurat w Tatrach to nawet folder wystarczy... w parku nie mozna rabac drewna ani nocowac na dziko. No chyba, ze poza parkiem... ale tak czy inaczej - RAT-7 to bylby max co chcialoby mi sie dzwigac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się nad kupnem choć pieniądze, które mógłbym na niego wydać pierwotnie przeznaczyłem na coś innego i tutaj prośba do Was:
czy ktoś posiada udane zdjęcia RAT7? Miałem go tylko przez chwilę w łapie, a te w sieci są wszystkie na jedno kopyto. Chciałbym go sobie dobrze obejrzeć przed decyzją, co pewnie ułatwi mi jej podjęcie.
Wcześniej już myślałem o kupnie Ontario, ale TAKA.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A tutaj pierwsze foty RATa-7 (sprzed ponad półtora roku):
http://www.forum-kul...showtopic=63113
Napisano Ponad rok temu
aż tak źle to ze mną nie jest. Z magii przerobiłem już wszystko.Tutaj masz test Kubka (jak mogłes tego nie czytać?):
Walczę ze sobą - ta kasa miała być na coś innego, ale chyba przegram.A tutaj pierwsze foty RATa-7 (sprzed ponad półtora roku):
http://www.forum-kul...showtopic=63113
Mówisz, że ten sklep:
jest w porządku?
Napisano Ponad rok temu
Mówisz, że ten sklep:
jest w porządku?
Bardzo.
Napisano Ponad rok temu
podopieczny. Przydaje się wszędzie - od bieszczad po kuchnię. Tylko na mazurach za
bardzo nalatywał rdzą, ale to chyba poprostu przywara "kajakowania". Jest absolutnie
cudowny i warto go sobie sprawić. Zostaniesz kolejnym zadowolonym rat - siódemkiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ładny,,, tylko dlaczego z AUS8?
Napisano Ponad rok temu
ładny,,, tylko dlaczego z AUS8?
Zrezygnowali z D2 w Project 1 Wayfarer ze wzgledu na koszta i rdzewność. Tak polityka firmy. AUS8 to w końcu całkiem przyzwoita stal, a RATy z załozenia maja byc tanie (jak na amerykańskie warunki oczywiście).
Więcej tutaj:
http://www.forum-kul...showtopic=73952
i na Jungletraining Forums
Napisano Ponad rok temu
jest jedno "ale" - nóż się wyszczerbił po ścięciu sęka o średnicy ok. 1 cm - nie było to wielkie uszkodzenie, ale mimo wszystko dawało się we znaki (zwłaszcza podczas odcinania żyłki). Nie miałem ze sobą ostrzałki, a do "domu" daleko.
Podobne szczerbki pojawiały się też w innych momentach, kiedy zbyt mocno docisnąłem nóż. Więc obstaję przy tym, że AUS8 jest świetna do cięcia, ale na pewno nie jest materiałem na uniwersalny nóż. Po tym doświadczeniu zacząłem nosić ze sobą dwa noże: CS i S1 (no i oczywiście ostrzałkę), bo nie chcialem narażać Pendletona na niepotrzebne przeciążenia (bardzo się do niego przywiązałem .
Dlatego zdecydowanie wolałbym folder z D2 - od razu bym go zamówił, a tak RAT1 pozostanie tylko ładnym obrazkiem.
Napisano Ponad rok temu
jest jedno "ale" - nóż się wyszczerbił po ścięciu sęka o średnicy ok. 1 cm [...] Podobne szczerbki pojawiały się też w innych momentach, kiedy zbyt mocno docisnąłem nóż.
Nigdy nie miałem takich problemów z AUS8. Wyszczerbianie przy dociśnięciu? CS Ultimate Huntera i KB Dozier Huntera uzywałem do różnych dziwnych rzeczy, ale nie udało mi się nigdy uszkodzić krawędzi przy tak małych i bzdurnych robótkach, o otwieraniu puszek naostrzonym na brzytwę nozem nie wspominając.
Albo masz niefart i CS dał dupy przy hartowaniu, albo kupiłeś factory second. Pozwolicie, że pociągnę offtopa - czy ktoś jeszcze miał takie przygody z AUS8? Wyszczerbianie przy zwykłej pracy? 8O
Napisano Ponad rok temu
[...] o otwieraniu puszek naostrzonym na brzytwę nozem nie wspominając.
8O
Albo masz niefart i CS dał dupy przy hartowaniu, albo kupiłeś factory second.
No wiesz,,, niezależnie od przyczyny jestem już uprzedzony do tej stali i na pewno nie kupię noża z AUS8 - jasne, że to irracjonalne, ale powód tak samo dobry, jak każdy inny :-) .
Napisano Ponad rok temu
Powod dobry, jasne, ale pamietaj, ze stal stali nierowna, jesli o rozne firmy chodzi. Nie jest powiedziane, ze jesli - zalozmy, ze - AUS8 od CS bedzie do dupy, to do dupy bedzie rowniez AUS8 od np. CRKT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Noz ma odpowiadac i tyle. Nie odpowiada - kazde wytlumaczenie jest dobre
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Problem z klipsem (M21)
- Ponad rok temu
-
Zagadka
- Ponad rok temu
-
Zostałem właścicielem Amphiego...
- Ponad rok temu
-
"Knife prototype" - warto kupić?
- Ponad rok temu
-
Poznajcie Marysię... [lekki off topic]
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie mi się zdecydować!!!
- Ponad rok temu
-
AUTOSTOP,NAMIOT,PODRÓŻE-POTRZEBUJE NOŻĄ!
- Ponad rok temu
-
podkladki z brazu fosforowego czy z teflonu?
- Ponad rok temu
-
sebenza
- Ponad rok temu
-
Gdzie to kupić ?...
- Ponad rok temu