Komendy
Napisano Ponad rok temu
Przy okazji mam pytanie - czy ktoś może mi podac komendy na rozpoczęcie i na zakończenie treningu? Była bym bardzo dzwięczna gdyby jeszcze ktoś mi to wszystko napisał fonetycznie. Z góry dziękuję
Napisano Ponad rok temu
uczen z najwyzszym stopniem wykrzykuje wtedy: czarijot sabunike kjunge! i potem nastepuje uklon.
jesli o to ci chodzilo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to samo w zaleznosci od stopnia a jezeli osoba ta ma stopien uczniowski, to glowy nie dam, ale wydaje mi sie ze czytalem gdzies ze zwrot pisze sie "jeja-nim"mniej wiecej o to mi chodzilo:) jeszcze chodzi mi o to co mowi osoba na zakonczeniu z nizszym pasem do tego z najwyzszym:>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(w lewo zwrot, poprawić dobok, w prawo zwrot) u nas w klubie te elementy występuja zawsze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja pierwsze slysze.a nie macie wcześniej : chao tora, dobok chuingo, uro tora ?
(w lewo zwrot, poprawić dobok, w prawo zwrot) u nas w klubie te elementy występuja zawsze...
tzn standardowo, u nas sie obracamy, poprawiamy doboki i potem z powrotem w strone trenera, ale bez komend po koreansku.
Buleczka, bukto. mamy. wyciszenie. choc nie zaglebialem sie chyba w teorie medytacji w tkd z tego co pamietam
Napisano Ponad rok temu
A u nas nie ma medytacji, bukto, pierwsze słyszęBuleczka, bukto. mamy. wyciszenie. choc nie zaglebialem sie chyba w teorie medytacji w tkd z tego co pamietam
Siedzimy czasem w milczeniu przez minutę, po upływie minuty bez komendy każdy wstaje, ale bardziej chodzi o samodzielne wyczucie upływu czasu.
z tego wynika, że co klub to obyczaj...
Napisano Ponad rok temu
spotkałem się z dwoma sposobami:
1 pięty złączone stopy rozchylone dłonie wyprostowane przy udach klatka piersiowa wypięta do przodu (postawa jak na baczność)
2 stopy złączone pięści zaciśnięte przy udach klatka piersiowa wypięta do przodu
Dodam że wiele klubów w polsce wykonuje 1 sposób, ostatnio dowiedziałem się ze w Korei wykonują tą postawę na 2 sposób.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie TKD w okolicy Wisły?
- Ponad rok temu
-
buty
- Ponad rok temu
-
roznice w egzminach.
- Ponad rok temu
-
Zmiana nazwy...
- Ponad rok temu
-
promocje na wyzsze stopnie- wrazenia z egzminow itd.
- Ponad rok temu
-
uklad chon - ji
- Ponad rok temu
-
zale
- Ponad rok temu
-
Poszukujemy
- Ponad rok temu
-
Czy jest jakaś sekcja Taekwondo w okolicy Gliwic?
- Ponad rok temu
-
Zawody na żywo
- Ponad rok temu