MAGAZYN "SURVIVAL" - OPINIE
Napisano Ponad rok temu
Z tym aluminium to jak z mlekiem.Cale pokolenia sie na tym wychowaly i nie bylo problemu.
podobnie jak na azbestowych płytach i dachach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piter .. niech zgadne ... nie lubiles mleka w szkole ?Z tym aluminium to jak z mlekiem.Cale pokolenia sie na tym wychowaly i nie bylo problemu.
podobnie jak na azbestowych płytach i dachach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w PETach jest dodatkowa miedzywarstwa zapobiegajaca dyfuzji, ale to tez nie jest idealnie skutecznePuszki są lakierowane od wewnątrz, tak że płyn nie ma bezpośredniego kontaktu z aluminium.
a jak jest z miejscem gdzie przykladamy usta w puszkach ? (wiem, ze to szkodliwe raczej by nie bylo, zwykla ciekawosc) wogole dawno to lakierowanie wprowadzili ?
Napisano Ponad rok temu
A w środku to one są tyż malowane ? Nie jestem metalurgiem, ale sądzę, że jeśli mamy do czynienia z jakimś stopem aluminium to niekoniecznie musi się on zachowywać tak jak czyste i być szkodliwy dla zdrowia.a jak jest z miejscem gdzie przykladamy usta w puszkach ? (wiem, ze to szkodliwe raczej by nie bylo, zwykla ciekawosc) wogole dawno to lakierowanie wprowadzili ?
Napisano Ponad rok temu
Ps. czemu nie napisala jak się zachowa nierdzewka a jak aluminium gdy je włozysz (po kilkunastu razach) w żar ogniska bo powszechnie wiadomo ze tak najszybciej zagotujesz wodę a nie nad ogniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
X1 IU na CR123A
- Ponad rok temu
-
MAXy w boju
- Ponad rok temu
-
Taktyczny telefon...
- Ponad rok temu
-
Kto ma dość KOMARÓW?
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić tabletki do odkażania wody?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Trójmieście mozna dostać taktyczne ciuchy?
- Ponad rok temu
-
leatherman XTI
- Ponad rok temu
-
Jak prać skórzane buty?
- Ponad rok temu
-
Maglite 2D 500 lumenów?
- Ponad rok temu
-
Mój SureFire