Hardanger
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edytka: zreszta, po chuj ja sie produkuje...
Napisano Ponad rok temu
panowie, to jest galeria a nie mos. tu komentujemy zdjecia a nie noze.
Od kiedy sie tutaj nie komentuje nozy? 8O
Napisano Ponad rok temu
tylu makerow robi chisele i jakos nikomu to nie przeszkadza, a jak sobie guldan lubi chisel to je zaraz ze pipa i ze nozy nie umie robic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowisz ze poprzeczka poszla wyzej. pokazac ci moje noze sprzed paru miesiecy i te obecne? mi az glupio na nie patrzec.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ha, ha,ha.... :wink:Chisel mi przeszkadza zawsze i wszedzi i nie kupie noza z chiselem.
Napisano Ponad rok temu
O rajt... to ja powiem, ze mi sie zajebiscie swiatlo na fotkach podobapanowie, to jest galeria a nie mos. tu komentujemy zdjecia a nie noze.
A w nozu rekojesc i thumb ramp BARDZO mi podchodza.
Napisano Ponad rok temu
no dosłownie z cyfrówką w podróży w czasie, z wizytą u praprzodka 8)
świetne!
Napisano Ponad rok temu
to wezcie w kolko nie pierdolcie ze wam ten chisel przeszkadza.
spoko Guldan spoko, sa tutaj i tacy co chisel lubią 8)
jak dla mnie wyrabiasz się - coraz więcej noża w nożu :wink: i pomysłu - w sumie fajnie to wygląda - móc obserwować rozwój i wyrabianie swojego stylu (a już go masz 8) )...mi sie naprawde podoba (szkoda żesmy sie nie spotkali :wink: )
Pozdrawiam
Żwirecki
Napisano Ponad rok temu
wieli szacunek za wierność sobie mimo wielu głosów "zrób tak żeby mi się podobało". a warsztat jest bardzo dobry - ostatnio chcałem zrobić torpedę a'la Guldan i dałem sobie siana - to nie wystarczy pochlastać szliferką bez ładu i składu - zrobiłem nijaką torpedę, może kiedyś ją poprawię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Juz chyba o tym pisalem, ale najwieksze zaskoczenie wywolala u mnie wygoda rekojesci w przecietnym Guldanowym produkcie.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, czemu Guldan pisze, ze nie robi nozy uzytkowych, jak z tych, ktore moglem obmacac - ten zreszta tez, z tym ze wtedy jeszcze wygladal troche inaczej - to z paroma wyjatkami wszystkie mozna spokojnie nosic przy sobie na codzien i ich uzywac do tego, do czego uzywamy kazdego innego noza.
Juz chyba o tym pisalem, ale najwieksze zaskoczenie wywolala u mnie wygoda rekojesci w przecietnym Guldanowym produkcie.
i ja sie pod tym podpisuje.
widzialem szlify Guldana i pokazal to na szlifierkach u Boda.
Ktos kto mowi ze te noze sa nieuzytkowe nie trzymal ich i nie probowal sie nimi obslugiwac.
sa mocne, porzadne i trudne do zabicia. do tego ciekawie oprawione i trawione.
i nie musisz sie piperzyc z nimi i modlic zeby ci czubek nie odlecial jak zechcesz sobie butelke z piwem otworzyc.
Noze ktore maja powalona linie ostrza tez tna.
moze i ciezej, ale za to to jest naprawde przyjemnosc uzytkowania takiego noza.
jest ostry- jest.
a wiec tnie.
Dla mnie noze guldana sa zajebiste- wiem ze ma umiejetnosci i wiem ze ma warsztat.
a co najwazniejsze jest sobie wierny.
p.s. i nie spotkalem nikogo kto by wzial do reki jego noze i nadal uwazal ze sa nieuzytkowe.
p.s2. chisel- nie mamy raczek mniejszych niz panienki/nawet ja:)/ wiec umiemy sobie poradzic z cieciem takim ksztaltem ostrza- sam nie jestem ich fanem, ale na boga ciagle pierdolenie o takich ostrzach to juz przesada, zwlaszcza ze pewnie malo kto z narzekajacych mial mozliwosc wystarczajaco dlugo popracowac chiselkami.
amen
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mój sprzęt
- Ponad rok temu
-
Ot, takie malenstwo
- Ponad rok temu
-
stary Leatherman vs. XTI