Ot, takie malenstwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajne malenstwo ( teraz juz o nozu pisze ) w sam raz do kluczy, a grubosc ostrze to ile toto ma bo strasznie grube jak na te rozmiary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako były użytkownik Benchmita 3100 Auto moge powiedzieć, że takie noże są kompletnie do niczego. W takim wydaniu jak na tych fotkach sa do nieczego podwójnie.
I jeszcze ten nóż jest po prostu strasznie brzydki.
Teston - za tyle krytyki to masz ode mnie piwo w tą sobote w Sulejówku...
RSA Secure ID górą.....
Napisano Ponad rok temu
A w ogole to spoko, cnota krytyki sie nie boi :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Te noze faktycznie sa chyba tylko po to by je miec, ja tez nie widze duzego zastosowania oprocz dlubania w paznokciu i ciecia linek. A i projekt zerzniety z Mouse Wegnera...:blus:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spokojnie... uroda tego noza to sprawa dyskusyjna, ale zastosowanie ma przeciez takie jak chwalony przez wszystkich Jester
A kto chwali Jestera? - toż to tylko bryloczek do kluczy, tylko trochę mniejszy i lżejszy od nożyka Testona...
Napisano Ponad rok temu
Sporo ludzi swego czasu zamawialo go z NG... sporo tez bylo zachwytow nad nim.A kto chwali Jestera?
Mi tam Mouse podoba sie akurat srednio, ale mysle ze znalazlbym dla niego zastosowanie.
Zawsze to przyjemniej przyciac cos (karton, sznurek czy tasma), zatemperowac olowek czy od biedy pokroic cytryne takim nozykiem a nie meczyc sie jakas tepa sztuka z biurowej kuchni
Napisano Ponad rok temu
Dopiero potem doczytałem, że to Markowy ;-)
Śmieszny taki, pasuje mi lepiej od Jesterka w każdym razie, do noszenia przy kluczach w sam raz :-)
Napisano Ponad rok temu
co ja bym go chcial pomacac !
Napisano Ponad rok temu
Mam również (nie sprzedałbym ostatniej sztuki przecież) i często noszą luzem w kieszeni. Zdjąłem klips, dołożyłem paracord i jest OK. No i twarda z niego sztuka jak na te rozmiary, choć Mouse z S30V i G10 to dopiero jest to! Lub Mouse od Spyderco czy Navigator na G10.
Powiem tak, dziś piszę do was z okolic Poznania. Ciąłem nim dzisiaj pudło z tektury falistej pięciowarstwowej (jej grubość zajmuje 30% ostrza tej myszy!) ale poszło. Nie jest to ta gładkość cięcia jaką oferuje choćby Spyderco Dragonfly (D-fly to laser niemalże) ale Mouse zniesie przyłożenie sporej siły. Bo tutaj grubość ostrza i konstrukcja ze stalowym usztywnieniem grzbietu i sześcioma torxami plus oś ostrza i oś locka powoduje, że nóż ten jest przy swoich wymiarach NA PEWNO mocniejszy nawet niż Endura (TAK!), że o Delice nie wspomnę. Także jest to nóż nieduży, lekki, ale na prawdę przydatny.
Estetyka... cóż, dość specyficzna. Z resztą nazwa jest odpowiednia do tego noża, co? Taka mysza, zawsze się gdzieś wkręci i coś napsoci... niby nikt ich nie lubi, ale sworzonka w sumie miłe przy bliższym zaznajomnieniu
Napisano Ponad rok temu
Ciąłem nim dzisiaj pudło z tektury falistej pięciowarstwowej (jej grubość zajmuje 30% ostrza tej myszy!) ale poszło.
Biorąc pod uwagę wielkosć rękojeści - podziwiam samozaparcie ;-)
Napisano Ponad rok temu
Powienieneś pisać do katalogów.
Czy dla Ciebie jest coś "be"?
Napisano Ponad rok temu
W kieszeni spodni był Mouse, między guzikami koszuli Mnandi z damastu... jakoś nie miałem serca pruć pudeł poklejonych taśmą włókninową przy pomocy tego drugiego cacka...Biorąc pod uwagę wielkosć rękojeści - podziwiam samozaparcie ;-)
Ad.1 juz to gdzieś słyszałemPowienieneś pisać do katalogów.
Czy dla Ciebie jest coś "be"?
Ad.2 oj niejedno... i to często nawet nie "be" ale "bleee". Ale jak coś mi się nie podoba, to najczęściej w ogóle o tym nie piszę. Szkoda męczyć palce na klawiaturze, żeby wystukać, iż pisząc "przyzwoity nóż" o jakimś tam M-Techu czy inny Z-Techu to spore nadużycie...
Napisano Ponad rok temu
Szkoda męczyć palce na klawiaturze, żeby wystukać, iż pisząc "przyzwoity nóż" o jakimś tam M-Techu czy inny Z-Techu to spore nadużycie...
Masz na mysli Microtecha? :twisted: :wink:
żarcik
Ok, nie będę nadużywał Twojwj cierpliwości, wystarczy spojrzeć na twój podpis.
Napisano Ponad rok temu
szkoda, ze nie robi go Spyderco, moze bylby ciut lepiej dopracowany (male nadlewki, przesuniety otwor na srubke, malo idealne spasowanie, nadpilowania czescie metalowych)
oczywiscie prosze nie brac sobie tego tak bardzo do serca, sa to male wady (wadki), poprostu jak ktos ich poszuka to znajdzie, jednakowoz nie umiejszaja one zajebistosci tego malego skurczybyka
w sumie jedyne co mi sie nie podoba w tym nozyku to geometria klipsa, przesadzili i juz 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
stary Leatherman vs. XTI
- Ponad rok temu
-
Ambush
- Ponad rok temu
-
m21-04, Victorinox economy, Leatherman Juice CS4
- Ponad rok temu