Agresywna"walka"JEST o klienta(niestety-właśnie na Forum BUDO prowadzona),a polega na solidarnym uprawianiu krytykanctwa odmiennych systemów,a głównie KRAVMAGI przez mniejszych lub większych fanatyków BJJ i osób chcących napędzić w ten sposób do swoich sekcji BJJ klientelę-CZARUJĄC ,że BJJ jest najlepsze na każdą okazję i bije wszystkich i wszystko.Ta "walka"marketingowa tylko od niedawna nieco zmniejszyła intensywność-bo zdaje się ,że osoby napędzające tą "walkę"zdały sobie sprawę,że czas na bajerowanie potencjalnych klientów juz się skończył i ludzie są teraz bardziej rozeznani co do tego jakie treningi są im bardziej potrzebne.Marketingowa"walka"BJJowców nie przyniosła najwyraźniej spodziewanych efektów bo frekwencja w ich sekcjach wygląda raczej miernie,natomiast sekcje KM są zapełnione( zwłaszcza ,że KM w swej ewolucji adoptuje w coraz większym zakresie wartościowe techniki grapplingowe).Poza tym niestety przylgnęło do wartościowego bądź co bądź systemu BJJ i instruktorów tegoż etykieta co najmniej zaślepienia manią wielkości, prymitywizmu i aroganctwa
dokladne tak jest.
i tylko dlatego mam dostep na budo wiesz?
mialem bana ale jak obiecalem ze w miesiacu zaraze min. 5 osob bjjtem to moge zostac.
uwazaj.
mam cie na celowniku a troche mi brak zeby przedluzyc karnet na ten miesiac:)
a tak na powaznie stary....
odpal sobie archiwum dzialu combat i przeczytaj rzeczowe wypowiedzi ludzi.
wiesz co cie uderzy w ym wszystkim?
to ze na 10 kraverow na tym forum 9 to oszolomy.
tak bylo.
ale sie zmienia i wlasnie stad mowa o tym "cofaniu sie w czasie"
poza tym zauwaz ze nikt ne zarzuca kravce przydatnosci.
zarzuca sie jej to jak jest sprzedawana ludzią.