Freestyle Jiu-Jitsu
Napisano Ponad rok temu
Przeglądając statystyki zwycięstw poszczególnych stylów na Sherdog.com znalazłem tabelę do której odnosi się poniższy link:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Najskuteczneijszy okazyje się Freestyle Jiu-Jitsu, ale za nim są Jiu-Jitsu a potem jeszcze Jiu Jitsu Wydawało mi się, że nie powinno być takiego rozgraniczenia załaszcza między Jiu-Jitsu a Jiu Jutsu. To chyba nie różne style, a jedynie warianty pisowni tego samego.
Czy ktoś może wyjaśnić dlaczego ju jutsu zostało ujęte w 3 różnych statystykach jako oddzielny styl.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie połowa z tych stylów to to samo, tylko inaczej nazwane... Na mój gust takie statystyki robione ku uciesze gawiedzi. Zwłaszcza, że nikt teraz w MMA nie walczy np czystym judo, czy nawet BJJ, więc skąd wzięli te satystyki? :?
Napisano Ponad rok temu
Zreszta zaden z zawodnikow w walkach miedzystylowych nie walczy czysto jednym konkretnym stylem a wszyscy robia mieszanki.
Napisano Ponad rok temu
Freestyle po prostu oznacza że to nie jest takie "książkowe" JJ tylko z naleciałościami z np. boksu czy zapasów i rozwiniętym parterze.
Ale i tak w więkości sekcji właśnie takie JJ się ćwiczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się, że pkreslenie "freestyle" w tym wypadku ma jedynie podkreślić,Tja, to jest to samo.
Freestyle po prostu oznacza że to nie jest takie "książkowe" JJ tylko z naleciałościami z np. boksu czy zapasów i rozwiniętym parterze.
Ale i tak w więkości sekcji właśnie takie JJ się ćwiczy.
że chodzi o trening ju jitsu fullcontacktowego właśnie pod zawody MMA..
ot marketing: produkt się nie zmienia, a jedynie opakowanie staje się ciekawsze :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
przepraszam...
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
Uderzenia:-)
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM T.Wingrove
- Ponad rok temu
-
KATA PARAMI
- Ponad rok temu
-
Już niedługo Mistrzostwa Europy Ju-Jitsu 03-05.06. 2005
- Ponad rok temu
-
Klip z windy
- Ponad rok temu
-
Czy są szkoły w Polsce pod kierunkiem S.Rovigattiego ?
- Ponad rok temu
-
filmiki zawodow KTJ
- Ponad rok temu
-
Obóz ju-jutsu
- Ponad rok temu