Czas na PEAKi
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
1W mala latareczka zasilana 1 bateria AA, nie zas drogimi 123 - zdjecia na www peak juz za pare dni, yeah!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
AAA i 1W to brzmi naprawde dobrze
Napisano Ponad rok temu
Ja jednak nie przekreślał bym takich konstrukcji jak wspomniany ARC. Praw fizyki nie oszukasz. Oczywiście ten Ocean będzie pewnie fajną latarką, jednak w przypadku takich konstrukcji jak Arc AAA możesz zapomnieć o wymianie baterii, co nie jest bez znaczenia. Swoją drogą goście zdrowo musieli pokombinować z elektroniką.Peak zrobił bardzo duży krok naprzód od czasu kiedy musieli wycofać się na jakiś czas z produkcji wieloledowych modeli. Kino zapowiada się bardzo ciekawie, ja poczekam jednak na Ocean, czyli 1W AAA, myślę, że może być to godny następca dla mojej Arc AAA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sam produkt wydaje być się interesujący. Ciekawe, czy będzie można do niego pakować aku.
EDIT:
Fota tej na pojedynczy AA sie pojawila. Wygląda na całkiem fajną latarkę. 70 dolców za nią to jeszcze nie tragedia biorąc pod uwagę jaką elektronikę trzeba było pewnie w nią upchnąć.
Ciekaw jestem jak będzie się kształtować cena tej na pojedynczy AAA
Napisano Ponad rok temu
a cena imho bardzo atrakcyjna: 70$.
Napisano Ponad rok temu
Candle Power: 450cp
Diameter: 0.81in ( Head ) 0.72in ( Body )
Length: 3.78in
Weight: 1.86oz
Myślę sobie, kurna, takie "candle power" to mi nie mówi nic a nic, więc zaguglowałem, i dostałem:
a tam: "Divide the number of lumens you have produced, or are capable of producing, by 12.57 and you get the candlepower equivalent of that light source."
no to sobie myślę ... kurna, niemożliwe. Bo z tego wynikało by, że ta latarka wyświeci 450 * 12,57 = mniej więcej 5,6k lumenów. ZONK.
Ale przeglądam stronkę dalej, i widzę że używają chyba równoznacznie "candle power" oraz "candela". No to rzut oka - znów w gugla - i dostaję
No i szczerze mówiąc czas na poszukiwanie odpowiedzi się wyczerpał, a ja dalej nie wiem nic. Ktoś pomoże?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Na ful 1 godzina i dodatkowo na 50 % 6 godzin. Naprawdę interesująca jest ta latarka.
Napisano Ponad rok temu
Po przeczytaniu mam mieszane odczucia :? , pomierzone runtimy ma tak średnio atrakcyjne, poza tym raczej wielka się wydaje jak na 1xAA. Biorąc pod uwagę jej aktualną cenę i kurs $, chyba podziękuję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I do tego brzydka.trochę drogo - za podobną cenę można kupić sporo innych fajnych latarek -
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nieglupi pomysl z takim swiatelkiem na 1xAA, ale mimo wszystko chyba wolalbym to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gdzie i po ile?
Napisano Ponad rok temu
Nieglupi pomysl z takim swiatelkiem na 1xAA, ale mimo wszystko chyba wolalbym to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gdzie i po ile?
w sumie odpowiedź na oba pytania masz w cytowanym linku-teście
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TAKTYCZNE MAJTKI
- Ponad rok temu
-
Taktyczne zapięcie do roweru
- Ponad rok temu
-
Taktyczne sandaly
- Ponad rok temu
-
kurtka wind/rain-stopper camo
- Ponad rok temu
-
Gdzie w polszci dostane oakleye?
- Ponad rok temu
-
Nie tylko Chińczycy "luxeony" lepią
- Ponad rok temu
-
Streamlight Twintask 3C-krótka recenzja
- Ponad rok temu
-
OGIEŃ TARCIEM DREW - CZYLI ŁUK OGNIOWY NA BALKONIE :)
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić heliograf.
- Ponad rok temu
-
Z cyklu chce kupic latarke...
- Ponad rok temu