Strider SnG Nightmare
Napisano Ponad rok temu
Mam go dopiero kilka dni wiec za bardzo nie mam co o nim pisac, ale robi wrazenie, noz którego mozna sie bac :twisted: Oto kilka fotek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie, to dopiero jakiś czas temu poczułem o co na prawdę chodzi... odcinek recurve krawędzi tnącej ma wyższy i głębszy szlif niż przy czubku noża, dzięki czemu tnie jak brzytwa. Zaś przy czubku, szlif jest zupełnie inny, pozostawiono w przekroju o wiele więcej stali, niż gdyby pociągnięty został do końca szlif ze środka ostrza. Dzięki temu czubek noża jest o wiele mocniejszy niż w klasycznym SnG. Krawędź przechodzi płynnie, więc nie sprawia problemów przy pracy nożem. Zaś wszelkie cięcie, struganie, rozcinanie itp. akcje to dla tego noża żaden problem. W sumie połączenie świetnego cięcia i mocnego czubka, ot i filozofia tego szlifu... żadna tajemnica. Tylko jeszcze trzeba to odpowiednio wyprowadzić, ale to już zadanie Micka.Nigdy nie zrozumiem sensu tego nightmare grind...
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie: czy ostrza nightmare (głównie nightmare tanto) są user-friendly jeśli chodzi o ostrzenie? Jak patrze na niektóre ostrza tanto od Micka to wydaje mi się że triangle może nie dać rady naostrzyć takiej zabawki.... jak jest naprawdę? Czy kupując takiego nightmare sng otrzymuje w pełni użytkowe ostrze które mogę sam podostrzyć bez większych kłopotów, zakładając, że jestem przeciętnym użytkownikiem triangle,a nie mistrzem szlifierki taśmowej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślałem że to tylko taki chwyt marketingowy zgodnie z nastającymi modami na wszelkiego rodzaju odchylenia od normy.
Po kilku słowach wyjaśnienia ma to jednak jakiś sens.
Napisano Ponad rok temu
No a myslisz ze czemu taki szlif nazywa sie wlasnie nightmare?Nigdy nie zrozumiem sensu tego nightmare grind, ani to ladne ani to przydatne, sam Mick mowi, ze to jest koszmar zrobic cos takiego..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie :roll: Wygląda to... źle, zwłaszcza jak na tak drogi nóż :? To jest błąd znakowania i poprawka w innym miejscu bo ostrze było znakowane bez "ustalenia przedmiotu", lub poprawka bo znak zniknął po poprawkach szlifu (chyba bo tam chyba nie ma "szlifu"??)Co jest z tymi litermi( T E R )na drugim zdjeciu wyglądaja jakby był 2 razy wybijane :?
No a nożyk super :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ostentacyjnie wskazują, że to nie nóż do gabloty ani pieszczenia, tylko roboty, a krzywo/niewyraźnie/podwójnie wybite oznaczenie.. nie ma najmniejszego znaczenia w pracy...
Dla mnie to ten klimat, razem ze smrodem smaru
Piękna sprawa johny!
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No a myslisz ze czemu taki szlif nazywa sie wlasnie nightmare?Nigdy nie zrozumiem sensu tego nightmare grind, ani to ladne ani to przydatne, sam Mick mowi, ze to jest koszmar zrobic cos takiego..
No przeciez ja to dobrze wiem - ale nie widze zwiazku z tematem...?
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie to ten klimat, razem ze smrodem smaru
Piękna sprawa johny!
Mithr
taaaaaak nie ma nic piekniejszego niz zapach Stridera o poranku papieros
Mithr moze zrobimy jakies Łódzkie Spotkania Nożowe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Adam
Napisano Ponad rok temu
Nawet jeśli ogólne, to lobby nożowe silne będzie
A jakby co to ja na piwo z nożem to prawie zawsze...
Pozdr
Mithr
PS A do mojego stridera, to mnie kiedyś Twój mfs natchnął
J
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Moje noże
- Ponad rok temu
-
Meteor i Cold Arrow