Lansky ostrzałka Mini Crock Stick i 7 cali Carbon V
Napisano Ponad rok temu
czy cos takiego
wystarczy do naostrzenia mojej ODY ?? czy kat ostrzenia bedzie ok ??
moze jacys uzytkownicy napisza jak sie uzytkuje to malenstwo, bede pewnikiem niedlugo w Wa-wie to bym sobie w swiecie nozy sprawil taki prezencik
Odrazu mowie na triangla nie mam kasy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za relatywnie niewielkie pieniądze można kupić Pocket Diamond Stone Eze-Lap lub DMT
tylko ze ja potrzebuje czegos co utrzyma kat za mnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tobie potrzebne cos do podostrzenia w terenie? czy moze byc cos wieksze i raczej stacjonarne? za to niedrogie i bardzo fajnie dzialajace.
chodzi mi o edge pro a raczej jej podrobke. mechanike to to ma prosciutka jak sam nie masz jak zrobic to rozrysuj i zanies slusarzowi jakiemu za flaszke powinien Ci zrobic do tego jakis plaski kamyczek i masz ostrzalke na bajerze, ktora utrzyma kat jaki zechcesz...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na poważniejsze może o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Ci chodzi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do Crocksticka - nieszczególnie sie nadaje do poważnego ostrzenia - raczej do podostrzania. Kupiłem sobie ostatnio Lanskyego Dog Bone ( chyba) - o trójkątnym przekrou - bardzo dobrze ostrzy - jeśli ostrze jest bardziej stępione to jest lepsza niż Crock stick i nie jest zbyt droga, jednak na niej trzeba samemu troszczyć sie o utrzymanie kąta( w zasadzie nie jest to trudne)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
POtwierdzam, ze na Crock Sticku to se mozna Victorinoxa na biwaku podostrzyc .. normalna praca na tym to mordega... zwlaszcza jesli masz dluzsza klinge. Twardsza nieco stal ... i urobisz sie po pachy .. ja VG-10 probuje tym podjechac .. ale nie idze zbyt dobrze
a w jakim nożu tak walczysz z tą VG10 ?? ja moją Delice, Neckera, Dragonfly na minicrock sticku przerabiam na brzytwe sprawniej niz na Trianglu Radze potrenować i jak juz pisałem ostrzyc delikatnymi pociagnięciami a nie jechac i słuchać zgrzytu. Do małych noży to spokojnie wystarcza. Jak bede mieć chwile czasu to jakiś mini filmik nakrece jak to robie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w jakim nożu tak walczysz z tą VG10 ?? ja moją Delice, Neckera, Dragonfly na minicrock sticku przerabiam na brzytwe sprawniej niz na Trianglu Smile Radze potrenować i jak juz pisałem ostrzyc delikatnymi pociagnięciami a nie jechac i słuchać zgrzytu. Do małych noży to spokojnie wystarcza. Jak bede mieć chwile czasu to jakiś mini filmik nakrece jak to robie.
A S30V na crock sticku tez dales rade naostrzyc na brzytwe? Ja juz wiele razy probowalem i nie wychodzilo mi to... Victorinox czy zwykle kuchenniaki golily ale ostrosc Mili byla co najwyzej przecietna..
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie to samo ja mam z VG10. Poprostu jest za krotka plaszczyzna zbierajaca materialostrosc Mili byla co najwyzej przecietna..
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowy Blade-Tech Wegner Lite
- Ponad rok temu
-
SWAMP RAT Camp Tramp... minitescik
- Ponad rok temu
-
Nowy model Rinaldiego (neck)