YONG CHUN TONG - POLAND
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to w czym???Teraz to już po wszystkiemu, niniejszym oświadczam, że moderator wywiązał się z zadania i wlepił mi ostrzeżenie...
Ostrzeżenie było wcześniej ale zaraz może być kolejne
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gratulacje dla grupy zalozycielskiej. my - osoby z zewnatrz odbieramy to tak jak piszecie - czyli troche nieprecyzyjnie:Uważam, że z grupą załażycielską "dopięliśmy" prawie wszystko. Dla osob z zewnątrz , moze to wyglądać inaczej.
"Określono główne cele i ramy działania organizacji oraz wyznaczono kierunki działań na najbliższe miesiące. Organizacja będzie działać na rzecz rozwoju systemu, a główny nacisk zostanie postawiony na wymianę wiedzy i doświadczeń."
wiec, skoro tak, to zadajemy Wam pytania, na ktore nie potraficie odpowiedziec w prosty sposob, uchylajac sie na rozne sposoby.
z zaproszenia do rozmow korzystamy wlasnie dzieki temu ze istnieje forum. z wspoldzialania chetnie skorzystamy, ale musimy byc pewni co do kierunku i profilu dzialania Tong'u. jak powiedzialem wczesniej znane jest nam srodowisko sztuk walki w Polsce , zwlaszcza stylu Yong Chun, (nie chcemy sie sparzyc poraz kolejny) gdzie zaklada sie nieformalna grupe entuzjastow, popierajacych sie wzajemnie i na tym historia ruchu pozostaje. Ja oraz kolega Haquax zadalismy dosc proste pytania i czekamy na rzetelne odpowiedzi.Dlatego zapraszam do rozmów,współdziałania( wszak macie doświadczenie i jak sądzę wiedzę ) na rzecz rozwoju wingchun (pisownię dopasować do swojej) w Polsce.
my tez chetnie sie podzielimy o ile bedzie z kim, jak narazie postawa prezesa sugeruje ze cos ukrywa lub nie wie jak wyjsc z sytuacji; dalej wtraca sie jakis wujek Ho i madrkuje. tak to ogolnie wyglada z zewnatrz. jesli tak ma wygladac nowy polski Tong... to my mowimy - nieSkorzystamy z Waszych doświadczeń i zdolności organizacyjno-szkoleniowych.
Destrukcja jak i dyskusja dla dyskusji na forum budo net ( nas,członków Tongu) nie interesuje !!!
szkoda, dla wiekszosci jest to dobre zrodlo by przekonac sie o wiarygodnosci danej szkoly czy systemu.
powtarzam - nikt nikogo jeszcze nie krytykowal, czekamy tylko na 'profesjonalne' podejscie do sprawyTo będzie nasza odpowiedź na krytykę.
jak mamy to rozumiec?W tej sprawie -z a m y k a m - duskusję na tym forum , o co też proszę członków -założycieli TONGU.
czego i wam z calego serca zyczymyPójdźcie z nami, nie obok nas
Goblins w imieniu reszty, glodnych wiedzy.
Napisano Ponad rok temu
Kto prowadzil bedzie te szkolenia na wysokim poziomie do jakiego Tong sie zobowiazuje bo chyba nie ktos w stylu Soldier wing chun.Ja rozumiem ze kazdy ma swoje fascynacje ale juz samo to zaniza poziom - elitarnosc takiej organizacji.
Wierze ze pomysl wyszedl od Ziutka ktory od wielu lat mowil stworzeniu organizcji z zrzeszajacej rozne odmiany yong chun i to sie mu udalo .Jednak budowac mozna z kims kto zna swe rzemioslo i jest wstanie podjac kazde wyzwanie a tam akurat takich ludzi nie widze .Cieszy mnie tylko gleboka wiara Ziutka w powodzenie jego przedsiewziecia czego mu zycze jednak sporo czasu minie zanim zacznie przynosic jakies plony. Ja ze swej strony jestem za i w miare mozliwosci moge sluzyc pomoca i rada z zakresu yong chun i choc do kozla mam teraz znacznie dalej niz 15 lat temu to jednak mam wieksze skrzydla i wieksze mozliwosci wiec czekam na zwiastuny z Tonga.
Napisano Ponad rok temu
postawa prezesa sugeruje ze cos ukrywa lub nie wie jak wyjsc z sytuacji;
Wreszcie DZIADZIA Goblins pokazał się ze swojej prawdziwej strony - obrońcy oszukiwanych, demaskatora wszelkiego rodzaju spisków, kamarylli oraz sekt, które niechybnie coś tam ukrywają...Jedynie on - czysty jak kryształ - z woli narodu ukaże nam prawdziwą i jedynie słuszną drogę...No nie, Dziadziu?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ARTYKUŁ : Tajemnice systemu Pięciu Zwierząt
- Ponad rok temu
-
ARTYKUŁ: Taoistyczne Tai Chi
- Ponad rok temu
-
ARTYKUŁ: Chi Sim, Hung Hay Kwoon i spalenie Shaolinu
- Ponad rok temu
-
Warszawa ma centrum tai chi (ale taoistycznego)
- Ponad rok temu
-
Krótka historia chińskich sztuk walki
- Ponad rok temu
-
ARTYKUŁ: Yiquan - zdrowie i samoobrona
- Ponad rok temu
-
ARTYKUŁ: Formy i pozory
- Ponad rok temu
-
Czy coś jeszcze poza KF??