Wywiad z Pawłem Nastula dzisiaj 22,40 w radiowej jedynce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"PRIDE will now be shown in Poland"
p.s. jesli to prawda to dziekuje dziekuje dziekuje dziekuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O nie to nie moze byc prawda :twisted:A mianowicie chodzi o:
"PRIDE will now be shown in Poland"
Napisano Ponad rok temu
moze ktos wrzucic ten tekst z Gazety Krakowskiej? Bylbym wdzieczny. wywiadzik sie wlasnie sciaga .... o juz sie sciagnal. ide sluchac
Pride, czyli zupełnie nowe wcielenie naszego mistrza olimpijskiego w judo.
"Minotauro" dla Nastuli
W niedzielę 26 czerwca nasz judoka Paweł Nastula zadebiutuje w swoim nowym sportowym wcieleniu. W Japonii stoczy bowiem swoją pierwszą walkę w Pride, czyli tzw. konfrontacjach bez reguł. Zmierzy się z Antonio Rodrigo Nogueirą, zwanym „Minotauro" lub maszynką do wygrywania.
Przeciwnik naszego mistrza olimpijskiego jest 29-let-nim Brazylijczykiem, mierzy 190 cm i waży 105 kg. Już jako czterolatek zaczął uprawiać judo, potem miał przerwę po ciężkim wypadku, a do sportu wrócił jako 11-latek. Znowu na tatami, choć zajęcia w judo urozmaicał treningami bokserskimi. W wieku 16 lat zainteresował się brazylijskim jujitsu, w którym czynił błyskawiczne postępy. W startach doszedł do brązowego medalu mistrzostw świata i zwycięstwa w zawodach Pan America. Z kolei po przybyciu do USA otworzył na Florydzie własną szkołę jujitsu.
Tam też związał się z przedstawicielami "World extreme fighter" i zaczął brać udział w walkach vale tudo. Po licznych sukcesach trafił w końcu do Japonii, gdzie wywalczenie pasa "Kingof Kings" stało się przepustką do startów w Pride. Tu ma za sobą 28 walk, z których 24 wygrał, a po dwie zremisował i przegrał.
- Walczę, żeby sprawdzić swoje umiejętności. Muszę być szybki i wszechstronny. Kocham boks, trenuję muay thai i zapasy - stwierdza "Minotauro". - Nie jest źle, wszystko przede mną - odpowiada Paweł Nastula.
Czy rzeczywiście - przekonamy się w ostatnią czerwcową niedzielę. Choć nie brakuje głosów, że nasz judoka trafił na jednego z najtrudniejszych przeciwników. Spotkaliśmy się z takim oto porównaniem, że to trochę tak jakby obecna piłkarska Wisła (Nastula...) musiała się zmierzyć z Mila-nem, Interem czy innym Re-alem („Minotauro"...). Nasz mistrz olimpijski ma .wiadomość powagi sytuacji, ale przecież sam zdecydował się na taki sportowy krok i jeśli powiedziało się „a"... (bat)
.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zatem "mały braciszek" - chociaż są bliźniakami.
trzymam obie poły za Nastka, ale qurfa... ciężko będzie to mało powiedziane.
Z tego co widziałem to rogerio więcej uderza od mino, a więc???
W nim nadzieja.
jak coś powalczy z rogerio to może wpłynie na promocje mma w polsce.
oby popracował nad psychiką, bo jak skończy jak golota to kibel, niestety:(
DAJESZ PAWEŁ!!!!!!!!!!!!!!!
TVP będzie transmitować Pride - Dworak się zajarał
Napisano Ponad rok temu
zatem "mały braciszek" - chociaż są bliźniakami.
trzymam obie poły za Nastka, ale qurfa... ciężko będzie to mało powiedziane.
Z tego co widziałem to rogerio więcej uderza od mino, a więc???
W nim nadzieja.
jak coś powalczy z rogerio to może wpłynie na promocje mma w polsce.
oby popracował nad psychiką, bo jak skończy jak golota to kibel, niestety:(
DAJESZ PAWEŁ!!!!!!!!!!!!!!!
TVP będzie transmitować Pride - Dworak się zajarał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Belfort - tez sie zdziwilem, ale to jet Minotauro - Rodrigo. Rogerio bierze udzial w turnieju, dlatego jest fizyczna niemozliwoscia aby walczyl z Pawlem.
Pozdrawiam
Ps. co do Pride'u w Polsce -jeeezu, spelnienie marzen.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://s5.yousendit.com/d.aspx?id=364XU5KOE3HRG2HZCGQB8CQW0D - ktos z innego forum zgral na dysk to ja wrzucilem na yousenita jeszcze raz, znajcie moje dobre serce
Wrzuć to jeszcze raz na serwer bo już nie było jak ja chciałem ściągnoć
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten koles co prowadzi z Nastkiem wywiad to ten co zawsze komentuje K1 na eurosporcie
Andrzej Janisz.
Dziennikarz Polskiego Radia, od lat komentujący rozmaite imprezy sportowe. A z naszej branży komentator K-1, Konfrontacji i - niestety - "wstrząsającej" walki Salety.
Widać że postawił na MMA, jest już bardzo dobrze obeznany w tej dziedzinie, jestem pewien że przez lata będzie naszym najlepszym komentatorem MMA.
Napisano Ponad rok temu
Widać że postawił na MMA, jest już bardzo dobrze obeznany w tej dziedzinie, jestem pewien że przez lata będzie naszym najlepszym komentatorem MMA.
To fakt, Janisz jest obecnie najlepszy, ale nie ma konkurencji. Jeśli mma w Polsce przyjmie się po walce Nastuli, konkurencja się znajdzie i mozliwe że będzie wielu lepszych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mixed Martial Arts lub Schootfighting
- Ponad rok temu
-
Olimp MMA Sport III - Warszawa 2 Lipca
- Ponad rok temu
-
kontakt z ludzi z mma,bjj z grudziadza!pilne!
- Ponad rok temu
-
Przygotowania do zawodow MMA?
- Ponad rok temu
-
MMA i ALMMA 28/29 maj
- Ponad rok temu
-
[zdjęcia] Olimp MMA - Poznań 28.05.2005
- Ponad rok temu
-
K-1 World GP 2005 Paris - Wyniki i fotki
- Ponad rok temu
-
olimp mma 2
- Ponad rok temu
-
dieta zawodnikow mma
- Ponad rok temu
-
regulamin walk Shido-MMA klasy C ma ktos?
- Ponad rok temu