Techniki
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy był już taki post, a jak nie było to w sumie spoko. Mianowice chodzi mi o stworzenie postu w ktorym bedziemy wypisywali techniki których urzywamy, i chciali bysmy sie podzielić nimi z innymi osobami.
Ja proponuje nstępujace(bokserskie):
-Lewy prosty, lewy prosty, prawy prosty.
-Lewy pposty, prawy prosty, lewy hak, prawy śierp.
-Lewy prosty, odskok wtył i szybka contra(prawy prosty)
-lewy prosty, lewy sierp
-lewy prosty, lewy prosty i prawy hak.
Dobra to narazie na tyle, jak bedzie Wam sie podobał ten pomysł to spoko, jesli macie to wrzucajcie też filmiki z technikami(instruktarzowe). Mysle ze każy we własnym zakresie mogłby robic w domu walke z cieniem co by doskonaliło technikę.
Dzieki Narazie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lewy prosty,prawy prosty lewy sierp.
front-egg-kick i prawy kuflowy
Napisano Ponad rok temu
co to jest front-egg-kick i prawy kuflowy ??
front-egg-kick to zapewne front kick w jaja a prawy kuflowy to uderzenie prawą ręką tylko nie uderzasz przodem pięści tylko dołem tak jakbyś chciał kogoś uderzyć kuflem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten axe to wsumie ma byc na zachete przecwinika do kątry zeby sie nadział na side!
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobra i prosta akcyjka: High kick i zanim jeszcze kopiaca noga wróci na ziemie prosty. Jak sie szybko zrobi to wejdzie zajebisy prosty. A jak ktoś nie kumaty z tobą walczy to dostanie tą samą akcją 3 razy w pysk i nie będzie wiedział jak .
Spodobał mi się jeszcze kiedyś blok fronta, polegający na uderzeniu kopiącej nogi kolanem z dołu i zblokowaniem łokciem z gardy, tak że stopa kopiącego dostawała się między kolano i łokieć. Troche mi to trudno opisać ale spotkałem się z tym tylko raz i zajebiście mi się to spodobało bo nie odsłaniam gardy i moge boleśnie uszkodzić komuś stope.
Myślę że pomysł z wymianą wiadomości o takich akcyjkach jest zajebisty, bo możena nauczyć się czegoś nowego i przy okazji powiedzieć komuś dla czego jego akcja jest skuteczna/nieskuteczna, fajna/zjebana itp. PozdrawiaM
Napisano Ponad rok temu
moje ulubione akcje to:
lewy prosty - prawy prosty -lewy sierp
Sierp moze byc z doskokiem, skupiamy sie gloenie na mocnym sierpie
lewy prosty z doskokiem- prawy prosty- okrezne na rzebra
Prawy moze byc slabiutki markujacy, chocaiaz nie musi. Celujemy nieco wyzej czyli nie w szczene a raczej w czoło, chodzi o to zeby przeniwnik podniusl rece. Okrezne na rzebra, bardzo mocno. Jak ta akcja wejdzie to mozna bardzo efektownie zakonczyc walke
najprostrsze kombinacje sa najlepsze
PS: Lubie jeszcze wykonczyc akcje kopnieciem side kick po obrocie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lubie też rozbiegnąć sie i skoczyc z kolanem i łokciem. lewy Low kick -prawy high.
co do tematu to byl juz kilka razy, nie przyjmie sie.
Napisano Ponad rok temu
Ale jedną z ulubionych efektywnych i zarazem efektownych ciosów jest:
Udzerzem lowa z prawej nogi(tylniej) i gdy low wejdzie robie przeskok z lekkim wskokiem w przeciwnika i zadaje higha(z lewej nogi).
Bardzo skuteczne polecam.
Napisano Ponad rok temu
prawy prosty_lewy sierp(schodac z lini ataku)_prawe okrezne na tulow badz glowe
i jeszcze czesto stosuje:lewy sierp_prawy hak_lewy prosty_ prawy prosty_low-kick
Napisano Ponad rok temu
inna dobra technika jest tez kolano z wyskoku rowniez w twarz.. mozna dolozyc do tego lokiec opadajac z gory w glowe ale jezeli ktos wylapie kolenem to juz mu bedzie troche ciezko sie pozbierac przez kilka sekund.. wiec robta co chceta..
a ulubiona technika obronna jest dla mnie: jak ktos kopie high kicka na glowe, wylapanie kopniecia na garde wraz z przekreceniem tulowia w strone z ktorej leci cios( o 90 stopni).. i po wylapaniu ciosu pelny obrot dalej w ta strone(nastepuje skrocenie dystansu) z tym ze piesc (badz lokiec) uderza w glowe przeciwnika.. gwarant ze po takim czyms koles nie wie przez chwile o co chodzi.. "broniacy" sie moze dodac jeszcze jeden lokiec z drugiej reki badz tez sierpa lub prostego..... akcja wyglada dosc efektywnie... szkoda ze na ulicy nie kopia w glowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kiedy i gdzie odbędzie się najbliższy turniej MuayThai?
- Ponad rok temu
-
Taka propozycja
- Ponad rok temu
-
sosnowski vs norris
- Ponad rok temu
-
Kiedy i gdzie Turniej pierwszych walk w czerwcu 2005
- Ponad rok temu
-
z kart historii...