Dylemat
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam sie nad 3 mozliwosciami:
- Fallkniven F1
- CS Master Hunter z Carbon V
- Ontario TAK z 1095
Powiedzmy ze cena zaporowa jest cena F1 ze skorzana pochwa
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pewnie już wszystkie dane otych sprzętach wiesz, tak że powiem Ci tyle, że jak nie masz jakiegoś faworyta to masz przesrane, bo wszystkie są właśnie do takich rzeczy.
Osobiście brałbym TAKa, bo mi najbardziej podchodzi, ew CS jako najbardziej kompaktowy z nich. Oba w cenie ok 60$ F1 chba trochę wyżej stoi.
Co byś nie wziął, nie będzie żle.
lucek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ankieta załatwiłaby sprawę! Mój głos padłby na TAKa .
Napisano Ponad rok temu
A o convexie rozmowa jest próżna,bo jak Ci się convex nie spodoba lub znudzi to naostrzysz go normalnie i już.
Ja swojego A1 ostrzę na Tri Angle na 20 stopni i jakoś nie stracił na użytkowości.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie - każdy z nich jest świetny, każdy ma swój klimat. Zależy co kto lubi. Jakbyś nie wybrał to będziesz zadowolony.
Z tym, ze Fallkniveny i Ontario zarażają. Uważaj. Zanim się spostrzeżesz będziesz miał w domu pokaźną kolekcję.
A Master Hunter - w porządku narzędzie, dobre parametry... ale bez jakieś specjalnego wypiardu jak dla mnie. Jesli już koniecznie stajnia CS to IMHO - Pendletonik albo SeReK.
Napisano Ponad rok temu
A na poważnie, to ja bym wziął f1.
Najlepiej mi leży w łapie z ww. noży. Poza tym jest lekki
Napisano Ponad rok temu
- Fallkniven F1
- CS Master Hunter z Carbon V
- Ontario TAK z 1095
Nie ma złęgo noża w tym zestawieniu. Zastanowiłbym się tylko czy bym chciał "gołą" carbon V.
Napisano Ponad rok temu
Dzieki wszystkim za porady
pozdrawiam
...dalej jestem w kropce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak mysle mysle i chyba padnie na CS MH a to dlatego ze:
- weglowka
- poreczna rekojesc, poreczniejsza chyba niz w TAKu
Nie wiem jak z wytrzymaloscia na naprezenia boczne w przypadku CS bo w koncu nie jest to full tongue. Oswieccie mnie jeszzce prosze jak wyglada trzpien glowni w CS, tzn chodzi mi o to czy w momencie wejscia w rekojesc jest o wiele wezsza.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
z gory dzieki, pozdrawiam wszystkich
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak z wytrzymaloscia na naprezenia boczne w przypadku CS bo w koncu nie jest to full tongue.
Full tongue, to raczej w jakimś latexowym gadgecie z sex shopu , pewnie chodzi Ci o full tang?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisałem o wyborze z trójki, proponowanej w pierwszym poście dyskusji. Dla siebie wybrałem inne.Eka Nordik w teren lepsza, F1 za gruby i mało precyzyjny ciężej sie ostrzy. Eugene sam mówiłeś , że noże narodowe czy też etniczne sa najlepsze w teren i do pracy Eka jest takim nożem a F1 nie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prawdy i mity o tanto
- Ponad rok temu
-
Renno
- Ponad rok temu
-
Marbles???
- Ponad rok temu
-
Benczmejdwideuo :)
- Ponad rok temu
-
AIRKAT FOLDER
- Ponad rok temu
-
Emerson Fixed Kerambit
- Ponad rok temu
-
Kokurecja dla Kydexu, nowa generacja pochew do nozy!
- Ponad rok temu
-
NOZ BUDO - druga partia - NOWE!!!
- Ponad rok temu
-
Czekam właśnie na SPyderco Dragonfly :-)
- Ponad rok temu
-
Smersz
- Ponad rok temu