Skocz do zawartości

Zdjęcie

nastula vs mino?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
174 odpowiedzi w tym temacie

budo_daglas
  • Użytkownik
  • Pip
  • 23 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: nastula vs mino?

To napisz lepszy
Łatwo jest krytykować czyjąś prace, a prawda jest taka, że jest to artykuł dla ludzi nie obeznanych w temacie. I w porównaniu z innymi artykułami o vale tudo, klatkach itp to ten na prawde jest ok mimo kilku pierdół ktore sie w nim znalazły.

ale skoro autor obeznany w sztukach walki powinien sie troche bardziej postarac ;)
  • 0

budo_joannaz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
kolejny artykuł o Nastuli
  • 0

budo_suhy
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 146 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

"26 czerwca Paweł Nastula wejdzie do klatki z Minotaurem. "Witamy bohatera z Polski! Legenda ze Wschodu zderzy się z gorącokrwistym bykiem z Brazylii. Proszę Państwa, przed wami Minooootauroooo!" - ryknie z kilkusetwatowych głośników konferansjer gali Critical Countdown 2005. Sześćdziesiąt tysięcy ludzi zawyje z zachwytu. Jeszcze nigdy walka Polaka tak nie rozpalała na ogół spokojnych Japończyków."

Cosim sie chya pomylilo.Najpierw ze witamy bohater z Polski a potem ze przed wami Minotauro :D .
  • 0

budo_cieglo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 267 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Coś Amerykańce na subfighterze osłabli :) Chyba nie mają argumentów kiedy dowiedzieli się, że walka będzie bez gi...
  • 0

budo_joannaz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

"Cóż, Nastek musi być przygotowany na takie porównania, skoro chce wyjść na ring przy dźwiękach z filmu Gladiator"

ktos mi przypomni, co to byl za soundtrack?
  • 0

budo_marwoj
  • Użytkownik
  • Pip
  • 36 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

"Cóż, Nastek musi być przygotowany na takie porównania, skoro chce wyjść na ring przy dźwiękach z filmu Gladiator"

Muzyka Hansa Zimmera, tego samego co robił muzykę do "Ostatniego samuraja","Pearl Harbor", "Twierdzy", taka "lekko" pompatyczna ale przyjemna dla ucha :)
Nie wiem do jakiego kawałka ma wychodzić Nastula. Mam nadzieję, że nie do końcowego.
  • 0

budo_partyzant
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1872 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To napisz lepszy
Łatwo jest krytykować czyjąś prace

czyli jak ci się nie spodoba jakaś książka, film, czy pisenka to Ty natychmiast wypuszczasz coś lepszego? tak, czy coś nie tak z moim logicznym rozumowaniem?
  • 0

budo_randori
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 552 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

to leciało jakoś tak :tam,taam,taaam
:wink:
  • 0

budo_p-chan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 848 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Bardzo mi sipodoba ten obrazek nad tym artykulem. :-) A pozatym artykul calkiem spoko. Nie widac tutaj jekiegos naskoku na "brutalne walki w klatkach". Kilka baboli sie zdarzylo ale i tak artkul na plus. :wink:
  • 0

budo_thanes
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 495 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jeszcze 3 dni :) jeśli wiecie cokolwiek o jakiejs transmisji to błagam dajcie znać :)

CałymSercemZaPolakiem !
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

CałymSercemZaPolakiem !

OFF TOPIC: masz piekny avatar. Jest to moje ulubione haslo i (na szczescie) prawdziwe.
  • 0

budo_soulreaver
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

o transmisji wiemy ale nie powiemy bo to tajemnica
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To napisz lepszy
Łatwo jest krytykować czyjąś prace, a prawda jest taka, że jest to artykuł dla ludzi nie obeznanych w temacie. I w porównaniu z innymi artykułami o vale tudo, klatkach itp to ten na prawde jest ok mimo kilku pierdół ktore sie w nim znalazły.

nie umiem pisac, dlatego sie za to nie biore.
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

juz nie moge sie doczekac niedzieli
  • 0

budo_paeł
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 942 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

spoko, to juz tylko 2 dni, ale mi juz sie snil pride - walczyl Rickson i wygral :twisted: :wink:

Paweł Nastula znalazł słaby punkt Minotauro - nogi. - Długo ćwiczyłem dźwignie na stawy kolanowe i skokowe. Nie wiem co z tych treningów uda mi się zrealizować, ale spróbuję swojej szansy w ne-waza - mówi w dzisiejszym wywiadzie dla Życia warszawy Paweł Nastula. Swoją pierwszą walkę dla federacji Pride stoczy 26 czerwca.

Z Pawłem Nastulą, mistrzem olimpijskim w judo z Atlanty, szykującym się do walki w organizacji Pride, rozmawia Oskar Berezowski

Żarty już się skończyły. Jest Pan w Japonii, gdzie przyjechali wszyscy najgroźniejsi ludzie świata. Zawodnicy kickboxingu, zapaśnicy, mistrzowie jujitsu, sambo i judo. Między nimi Nastula – debiutant w starciach przedstawicieli różnych stylów w ringu. Nie boi się Pan?

Tylko ludzie bez wyobraźni się nie boją. Sztuka polega na tym, żeby tę adrenalinę, która zaczyna krążyć w żyłach, umieć wykorzystać. Ona musi wyostrzać zmysły, pomagać ocenić niebezpieczeństwo, zagrożenia ze strony przeciwnika.

Co będzie największym zagrożeniem ze strony Brazylijczyka Antonio Nogueiry?

Minotauro, bo taki nosi przydomek, na pewno ma bardzo niebezpieczne uderzenia. Dużo lepiej kopie ode mnie, no i ma ogromne doświadczenie w postaci 24 zwycięstw w mieszanych sztukach walki.

Zdradzi nam Pan swoją tajną broń?

Minotauro zapomina czasem o nogach. W Pride można zakładać dźwignie na stawy kolanowe i skokowe. Poświęciłem tym technikom wiele godzin. W Polsce był u mnie zawodnik z Brazylii, który świetnie wykonywał techniki na nogi. Teraz w Japonii, w przygotowaniach pomaga mi nieco Kazushi Sakuraba, jeden z najlepszych obecnie zawodników Pride.

Jaki interes ma gwiazda w pomaganiu chłopakowi z Polski?

Już nie taki ze mnie chłopak. W niedzielę, w dniu walki będę obchodził 35 urodziny (śmiech). A tak poważnie, to walczę dla tej samej „stajni”: Dojo Takada. W tym klubie mam ostatnie treningi.

Domyślam się, że federacja, która na jednej gali zarabia kilkanaście milionów dolarów zapewniła luksusowe warunki do ćwiczeń.

Bardzo! Mała, duszna siłownia, niewielka mata i dwa prysznice. Na ścianie przybili jednak deseczkę z moim nazwiskiem. Serio! To wielki zaszczyt, bo Dojo Takada, choć siermiężne, jest miejscem kultowym dla przedstawicieli sztuk walki w Japonii. Liczy się tu atmosfera, ludzie i świadomość, że przychodzi się tu na ciężki trening, a nie pogadać z kolegami. Kiedyś na jednej z salek treningowych widziałem maksymę Nietzschego „To co nas nie zabija, czyni nas silniejszymi”, gdy patrzę na niektórych zawodników, którzy przygotowują się u Takady mam podobne wrażenie.

To co nas nie zabija... Dla części kibiców walki Pride wyglądają na śmiertelnie niebezpieczne.

To mit. W Pride można rzucać rywalem, dusić go, zakładać dźwignie, ale jest to dozwolone w judo (w Pride można stosować ponadto dźwignie na nogi, co jest zabronione w judo). Można uderzać rękoma, ale tak jest w boksie. Można kopać, a co robią kickbokserzy? Na ring wychodzą zawodnicy z wieloletnim stażem w innych sztukach walki. W Pride nie leje się tyle krwi co podczas zawodowych gal pięściarskich. Ludzie jednak od zawsze chcieli konfrontacji różnych stylów, sprawdzenia, który jest skuteczniejszy. Tak powstał Pride, a ja występuję tu jako judoka.

Nie byle jaki. Mistrz olimpijski z Atlanty, dwukrotny mistrz świata. „Legenda judo ze Wschodu”, jak piszą o Panu miejscowe gazety. Spartańskie warunki do treningu wynagrodzili Panu podobno hotelem w którym jest kilkanaście restauracji.

Część już zwiedziłem w poszukiwaniu białka. Muszę odpowiednio odżywiać się przed walką. Jem sporo mięsa, ryby. Obrzydły już mi odżywki które zajadałem od pół roku. Mam już za sobą ponadto dwie konferencje prasowe i kilka godzin wywiadów

Kto będzie Pana sekundantem?

W Narożniku stanie mój sparingpartner Robert Jocz, z którym ćwiczę od lat i trener boksu Krzysztof Kosedowski.

Jak przystało na show, wejdzie Pan do ringu przy dźwiękach muzyki. Jakiej?

Z filmu Gladiator.

• 0

budo_joannaz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

spoko, to juz tylko 2 dni, ale mi juz sie snil pride - walczyl Rickson i wygral :twisted: :wink:

Paweł Nastula znalazł słaby punkt Minotauro - nogi. - Długo ćwiczyłem dźwignie na stawy kolanowe i skokowe. Nie wiem co z tych treningów uda mi się zrealizować, ale spróbuję swojej szansy w ne-waza - mówi w dzisiejszym wywiadzie dla Życia warszawy Paweł Nastula. Swoją pierwszą walkę dla federacji Pride stoczy 26 czerwca.

Z Pawłem Nastulą, mistrzem olimpijskim w judo z Atlanty, szykującym się do walki w organizacji Pride, rozmawia Oskar Berezowski

Żarty już się skończyły. Jest Pan w Japonii, gdzie przyjechali wszyscy najgroźniejsi ludzie świata. Zawodnicy kickboxingu, zapaśnicy, mistrzowie jujitsu, sambo i judo. Między nimi Nastula – debiutant w starciach przedstawicieli różnych stylów w ringu. Nie boi się Pan?

Tylko ludzie bez wyobraźni się nie boją. Sztuka polega na tym, żeby tę adrenalinę, która zaczyna krążyć w żyłach, umieć wykorzystać. Ona musi wyostrzać zmysły, pomagać ocenić niebezpieczeństwo, zagrożenia ze strony przeciwnika.

Co będzie największym zagrożeniem ze strony Brazylijczyka Antonio Nogueiry?

Minotauro, bo taki nosi przydomek, na pewno ma bardzo niebezpieczne uderzenia. Dużo lepiej kopie ode mnie, no i ma ogromne doświadczenie w postaci 24 zwycięstw w mieszanych sztukach walki.

Zdradzi nam Pan swoją tajną broń?

Minotauro zapomina czasem o nogach. [W Pride można zakładać dźwignie na stawy kolanowe i skokowe. Poświęciłem tym technikom wiele godzin. W Polsce był u mnie zawodnik z Brazylii, który świetnie wykonywał techniki na nogi. Teraz w Japonii, w przygotowaniach pomaga mi nieco Kazushi Sakuraba, jeden z najlepszych obecnie zawodników Pride.

Jaki interes ma gwiazda w pomaganiu chłopakowi z Polski?

Już nie taki ze mnie chłopak. W niedzielę, w dniu walki będę obchodził 35 urodziny (śmiech). A tak poważnie, to walczę dla tej samej „stajni”: Dojo Takada. W tym klubie mam ostatnie treningi.

Domyślam się, że federacja, która na jednej gali zarabia kilkanaście milionów dolarów zapewniła luksusowe warunki do ćwiczeń.

Bardzo! Mała, duszna siłownia, niewielka mata i dwa prysznice. Na ścianie przybili jednak deseczkę z moim nazwiskiem. Serio! To wielki zaszczyt, bo Dojo Takada, choć siermiężne, jest miejscem kultowym dla przedstawicieli sztuk walki w Japonii. Liczy się tu atmosfera, ludzie i świadomość, że przychodzi się tu na ciężki trening, a nie pogadać z kolegami. Kiedyś na jednej z salek treningowych widziałem maksymę Nietzschego „To co nas nie zabija, czyni nas silniejszymi”, gdy patrzę na niektórych zawodników, którzy przygotowują się u Takady mam podobne wrażenie.

To co nas nie zabija... Dla części kibiców walki Pride wyglądają na śmiertelnie niebezpieczne.

To mit. W Pride można rzucać rywalem, dusić go, zakładać dźwignie, ale jest to dozwolone w judo (w Pride można stosować ponadto dźwignie na nogi, co jest zabronione w judo). Można uderzać rękoma, ale tak jest w boksie. Można kopać, a co robią kickbokserzy? Na ring wychodzą zawodnicy z wieloletnim stażem w innych sztukach walki. W Pride nie leje się tyle krwi co podczas zawodowych gal pięściarskich. Ludzie jednak od zawsze chcieli konfrontacji różnych stylów, sprawdzenia, który jest skuteczniejszy. Tak powstał Pride, a ja występuję tu jako judoka.

Nie byle jaki. Mistrz olimpijski z Atlanty, dwukrotny mistrz świata. „Legenda judo ze Wschodu”, jak piszą o Panu miejscowe gazety. Spartańskie warunki do treningu wynagrodzili Panu podobno hotelem w którym jest kilkanaście restauracji.

Część już zwiedziłem w poszukiwaniu białka. Muszę odpowiednio odżywiać się przed walką. Jem sporo mięsa, ryby. Obrzydły już mi odżywki które zajadałem od pół roku. Mam już za sobą ponadto dwie konferencje prasowe i kilka godzin wywiadów

Kto będzie Pana sekundantem?

W Narożniku stanie mój sparingpartner Robert Jocz, z którym ćwiczę od lat i trener boksu Krzysztof Kosedowski.

Jak przystało na show, wejdzie Pan do ringu przy dźwiękach muzyki. Jakiej?

Z filmu Gladiator.

nie chce sie czepiac, ale musi byc zdolny, skoro w te godziny opanowal tak dobrze te techniki
........
  • 0

budo_administrator
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4477 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie rozumiem
  • 0

budo_brat pit
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 992 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dżizas pan O.B. przechodzi sam siebie...

hehe a tutaj cytat z maila od pana O.B. jaki dostalem na kosior.pl:

/////

balacha

Od Oskar (» do Książki adresowej)
Do
Data Mon, 18 Apr 2005 00:16:33

ta dzwignia na staw lokciowy ma swoja japonska nazwe ude-hishigi-juji-gatame

ciagniecie balache w kapciorkach i lizecie sie po siusiorkach:)?

//////

bez komentarza...
  • 0

budo_soulreaver
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 97 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

teraz ja nie rozumiem
  • 0

budo_joannaz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie rozumiem

Fragment wywiadu
NASTULA:
"W Pride można zakładać dźwignie na stawy kolanowe i skokowe. Poświęciłem tym technikom wiele godzin"

MINOTAURO:
Training
From Monday to Saturday 8 hours a day. At Brazilian Top Team, has as Jiu-Jitsu instructors Murilo Bustamante, José Mario Sperry and Roberto Duarte. His Wrestling coach is Darrell Goulard and his Muay Thay coach, Luis Alvez.
source:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

teraz rozumiesz? :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024