Mistrzostwa Polski SW - WYNIKI
Napisano Ponad rok temu
pierwsza 3-ka
open
1. Dowda Daniel-linke gold
2. Bagiński Piotr- berserkers
3.Kędzia Michał-united gym łódż
+97.9
1. Kielanowski Tomasz-oktagon opole
2. Szwed Piotr-oktagon opole
3. Poncyliusz Piotr-berserkers
-97.9
1. Bagrowski Dariusz-strefa walki
2. Grabowski Damian-bjj opole
3. Kamiński Paweł-walka gniezno
-87.9
1. Jakubas Michał-grappling kraków
2. Khalidow Mamed-mma olsztyn
3. Tyszka Zbigniew-v t warszawa
-77.9
1. Kubski Jędrzej-strefa walki
2. Dembicki Grzegorz-berserkers
3. Siedziako Robert-berserkers
-67.9
1. Szamota Sławomir-bastion tychy
2. Skorupa Rafał-berserkers
3. Górny Adam-sarmatia gdańsk
junior +71
1.Tomaszewski Michał-berserkers
2.Kłosiński Daniel-PFS Polska
3.Markiewicz Łukasz-berserkers
junior -71
1.Szczudrawa Jan-grappling kraków
2.Loska Jędrzej-atw gdańsk
3.Zbiciak Przemysław-mma olsztyn
Napisano Ponad rok temu
Powinno być odwrotnie-97.9
1. Grabowski Damian-bjj opole
2. Bagrowski Dariusz-strefa walki
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
zgodnie z wczesniejszymi zalozeniami nastepne MP odbeda sie w miescie wygranego teamu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, wygrał oczywiście Dariusz Bagrowski.Powinno być odwrotnie-97.9
1. Grabowski Damian-bjj opole
2. Bagrowski Dariusz-strefa walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. ma ktos moze filmiki z walk? jesli tak prosze o kontakt
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mamed wyszedlby bo podobno nie byl duszony... a tutaj sporo pytan jezeli tak to co ma robic ten kto dopiero zaczal cwiczyc bjj.sw jezeli nie zdazy odklepac przy dzwigni skretowej? to sa tez bardzo niebiezpieczne techniki.. a tu czlowiek raz rozbil i juz dyskwo..))) nie porzadek chyba)) co? a tak to mi tez na sw robili za pierwszzm razem jak bylem na zawodach robie rzut a tu punkty przeciwnikowi robie drugi tak samo... mowie sedziemu co jest a ten niee spoko to sie zdarza.. poprostu wiesz on i tak jest lepszy a to ze zrobiles rzut to taki przzpadek)) mam nadzieje ze sedziowanie na ogol sie polepszy..
a tu uwazam ze moj brat Mamed wygral)))
Napisano Ponad rok temu
Jak nie dusila go gilotyna to czemu nie przeczekal parunastu sekund tylko wychodzil rozbiciem?Mamed wyszedlby bo podobno nie byl duszony...
Napisano Ponad rok temu
wydaje mis ie ze suples powinien byc w sw dozwolony
Napisano Ponad rok temu
Ale to są zawody sw a nie zapasy i na tym się opiera przynajmniej moim zdaniem zakaz suplesów -promujemy zawodników sw a nie zapaśników.Mamed wyszedlby bo podobno nie byl duszony... a tutaj sporo pytan jezeli tak to co ma robic ten kto dopiero zaczal cwiczyc bjj.sw jezeli nie zdazy odklepac przy dzwigni skretowej?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zastanów się co gadasz, wpadnij na trening jak będzie Buczer i zasadzi ci suplesa. Jak już wyjdziesz ze śpiączki, to ocenisz, czy powinien być dozwolony, czy nie.wydaje mis ie ze suples powinien byc w sw dozwolony
Napisano Ponad rok temu
btw mi sie zawwsze wydawalo ze w Submission jest tak ze rzuty w ktorych przeciwnik spada na glowe sa niedozwolone , wiec jesli koles zrobil by suplesa poprawnie i przeciwnik by spadl na plecy to chyba nie bylo by dyskfalifikacji co nie??
Napisano Ponad rok temu
czemu nie przeczekal.. hm wiadomo kazdy chce wygrac.. ale nawet jak bylo to rozbicie minus 1 punkt a nie dyskwo...ale co tu duzo gadac jest dobrze.. i jest moty do silniejszych treningow.. a z tym suplexem powiem wam dla mnie grozniejsze jest zlapanie na skretowke bardziej boli.. a na sw moim zdaniem powinno byc dozwolone takie rzuty... to jest styl mieszany zapasow.. na tym sie to bazuje chyba.. no i ciezko jest zrobic suplexa to tez jak ktos wie wogole jak to sie robi... nawet w zapasach w stylu wolym.. bardziej u klasykow to wychodzi bo tez nie uzywaja nog..tak ze na sw robiac suplexa zawodnik udowodni kolejny raz ze nie jest z ostatniej rangi...a ten kto nie umie padac niech siedzi w sali itrenuje...
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie natomiast, kontrowersje w przepisach budzi brak kar za ucieczki do stójki. I tak wygrał Michał, który tylko jedną walkę zakończył w parterze, pozostałe łażąc i obalając. Podobnie walczy Bagi. Mamed w walce ze mną też uciekał do góry ( inna sprawa, że założył mi balachę w locie - coś pięknego ). W walce finałowej, zawodnicy nie zeszli do parteru ani na sekunde. W walce Mameda z Bagim podobnie. Myślę, że odjęcie 2 punktów za ucieczkę do stójki było by wskazane i podnisło by widowiskowość walk. Są kary za pasywność, za unikanie walki w stójce, -1 za wskakiwanie do gardy lub kładzenie się bez powodu na macie a tymczasem po obaleniu można bezkarnie zwiać do stójki.
Napisano Ponad rok temu
ok jezeli jest jak mowisz! bo wiesz na poczatku mi robili na zawodach dziwne rzeczy z sedziowaniem.. dla tego o tym mowilem.. a mi sie wydaje za na sw kajdy moze walczyc jak chce czy woli stojke czy parter.. tak ze poco odejmowac punkty? przeciez to jest submission...
szkoda ze nie mogem jechac i walczyc w kategorii 77kg eeeh... ))
Napisano Ponad rok temu
tak poza tym to duszenia nie mial Mamed z tego co wiem. spokojnie moglby to wytrzymac , z reszta nie za bardzo bylo co wytrzymywac. ale decyzja calkowicie kontrowersyjna. przeciez on nie spadl na glowe ani na kark chyba, prawda ?
nie rozumiem tez mkimura piszesz tutaj ze dysk jest za slamy na glowe, suplesy rozbijanie gardy... przeciez Mirek wyraznie powiedzial ze najpierw -1 punkt... roznica wynika zdan, ale to i tak nie wazne bo sedzia przed zawodami mowi co jest dozwolone przeciez.
Niedziel nie kumam co to za pytanie "czemu mamed nie przeczekal" ... hehe no to jest chyba jego sprawa jak to rozegra czy bedzie czekac czy robic co innego.. rotfl
mkimura,no walsnie... chcialbym zobaczyc gdzies na filmie jak mowion jest o tym co zrobil Mamed ze za to dyskwalifikacja... z reszta nie tylko ja bym chcial...Kerim, przed zawodami było jasno powiedziane, za co będą dyskwalifikacje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rashguardy
- Ponad rok temu
-
Arona vs Barklaev - troche nerwy poniosly
- Ponad rok temu
-
BJJ a luta livre
- Ponad rok temu