jedna duża dziura, jedna duża fota
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a potem grzbiet
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
-weź byle jaką okrągłą kredkę (albo cóś okrągłego i długiego)
- utnij kawałek taśmy klejącej
- utnij pasek tkaniny naturalnej 3x10cm (bawełna najlepsza)
- przyklej ten pasek taśmą za końcówkę do kredki tak, by po złapaniu w uchwyt wiertarki i jej uruchomieniu pasek nawijał się na nią.
- teraz nasmaruj pastą polerską ten pasek tkaniny i po nawinieciu na badyl - wsadź go w dziurę Spyder-kosy - i dawaj na max obroty.
jest to full amatorska polerka do otworów. szybka i przyjemna, choc ja wolę sznurek
Napisano Ponad rok temu
a jka myśłisz, jakby wysznurkować ile się da, a potem jeszcze pokroić T-shirta i takimi paskami szmacianymi posmyrać...
Napisano Ponad rok temu
oprócz tego wypolerowałem też troche grzbiet i dziurkę, ale delikatnie, tak, żeby zostały paski po satynowaniu... takie mini "Tiger stripes" :wink:
jeszcze troche pracy pzrede mną, ale taka mała customizacja całkiem fajna jest
Zdjęcia później...
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Co za typ! 8Owypolerowałem
A mial piaskowac...
Napisano Ponad rok temu
A mial piaskowac...
Zawsze mozna wypiaskowac , a na odwrót jest juz znacznie ciężej
Napisano Ponad rok temu
On - " Eee, nic takiego. Polerowałem dziurkę Milce"
Napisano Ponad rok temu
A mial piaskowac...
kolega do piaskowania nic nie mówił, znaku życia nie dał... A mi się nudziło teraz tak sobie właśnie siedzę (12.00 w nocy) i papierkiem 2000 poleruję okładziny... Niestety pasta polerska kosztuje 28 zyli, więc mnie na razie nie stać... Będzie lusterko-satynowe odrobinę. :wink:
PZDR,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Jest tam prawie wszystko o pastach i troche o metodach polerowania nawet.
Warto nie tylko przejrzeć, ale nawet przeczytać.
Nie będe skanował, bo mi skaner zdechł.
podaję namiar:
B.B.-POL
ul. Pułaskiego 48
41-706 Ruda Śląska 6
tel: 0 32 24 33 100 lub fax 24 32 592
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zadzwonić i poprosić o wysłanie broszurki o pastach polersko szlifierskich.
Napisano Ponad rok temu
Tak mnie troszkę Qlfi zachęciłeś, może sobie wypoleruję mojego Monochrome'a?
Tylko pytanko mam takie, czy to się rozsądnym nakładem sił da zrobić, bo on cholera piaskowany jest...
Jesli tak, to od czego zacząć?
Napisano Ponad rok temu
najpierw na ołówek nawinąłem troche papieru ściernego (wodny do metalu) najpierw gradacja 280 potem 340 potem 400...500...1000....1200...1500 ale ja jestem masochista i chciałem wycyzelować na pokaz, sir Golmen mówi że wystarczy zacząć od 300 potem 600 i na koniec 1200, czyli rosnaco co 2 zwiekszac gradacje,
robota jest banalnie prosta, takim pilnikiem z ołówka smyrasz sobie ruchami posuwistymi w dziurce , jak to w życiu :wink: i wtedy doprowadzisz do czegoś takiego jak na zdjęciach w tym dziale pare pozycji niżej, post "pare otworow"
potem na sznurek pasek z materialu, albo co tam masz nakładasz paste polerska do metalu, i smyrasz aż do gładkości
najbardziej mnie wkurzyło w całej robocie wygładzanie pierwszą gradacją papieru, można się zniechęcić na początku a s30v to bydle w ścieraniu, ciężko idzie.
jest jeszcze sprawa wyglądu, ja się nie znam jeszcze na tyle ale jak szlifujesz prostopadle (w poprzek klingi) to są ładniejsze efekty, ale o to spytaj Golmena...
Napisano Ponad rok temu
Do wałeczka przymocowujemy 2cm szeroki i 6~10 długi pasek papieru ścier. albo na klej, albo na taśme dwustronną , i nawijamy pasek na wałek. wałek powinien być około 5 cm dłuzszy, ale nie za długi, bo będzie zbyt sie uginał. ten nieoklejony koniec chwytamy w wiertarkę, a ten z papierem wsadzamy w dziurę i jazda.
pasek papieru ścier. nie musi być klejony na całej długości, bo i tak w skutek tarcia będzie się napinał na badylu "samozaciskajac" sie na własnych nizszych zwojach.
jak uznasz, że z gradacją 300 juz wystarczy, to po prostu odklejasz pasek i naklejasz z drobniejszego, i tyle filozofii.
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Eksperyment MSE
- Ponad rok temu
-
zawsze sie przyda, i noz tez :)
- Ponad rok temu